Economic

Aşteptările experţilor financiari privind economia s-au îmbunătăţit

Ziarul de Vrancea
19 dec 2014 645 vizualizări
Percepţia analiştilor financiari asupra economiei Romaniei s-a îmbunătăţit considerabil în decembrie atat în ceea ce priveşte situaţia economică actuală, cat şi evoluţia din următoarele şase luni, în ton cu aşteptările privind întreaga regiune din Europa Centrală şi de Est, potrivit datelor ZEW.

Indicele care măsoară percepţia experţilor financiari privind starea actuală a economiei Romaniei a urcat cu 17,5 puncte în decembrie, de la minus 0,1 puncte în luna anterioară, se arată într-un sondaj întocmit de institutul german de cercetare ZEW, în colaborare cu grupul austriac Erste. În ceea ce priveşte perspectivele economiei locale pentru pentru următoarele şase luni, acestea s-au îmbunătăţit cu 9,7 puncte, indicele urcand de la 23,6 la 33.3 puncte în decembrie.  Romania a se situează pe poziţia a cincea în clasamentul pe regiune privind aşteptările economice în următoarea jumătate de an, în coborare cu două locuri faţă de noiembrie. Primele patru locuri sunt ocupate, în ordine, de Slovacia, Austria, Polonia şi Croaţia. Perspectivele bursei de la Bucureşti s-au îmbunătăţit în această lună, iar indicatorul care măsoară aşteptările pentru indicele BET a consemnat un avans de 24,2 puncte, la 66,6 puncte. Şi aşteptările pentru evoluţia leului au urcat substanţial, ajungand la 27,4 puncte, de la 3,3 puncte în noiembrie. La sondajul pentru luna decembrie au participat 52 de analişti financiari din Europa Centrală şi de Est şi 13 din Turcia. Regiunea Europa Centrală şi de Est include, în sondajul ZEW, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Turcia. Europa Centrală şi de Est a înregistrat o îmbunătăţire a perspectivelor privind evoluţia economiei în următoarele şase luni, indicele regiunii avansand cu 18 puncte, la 30,5 puncte. Indicatorul pentru situaţia actuală a regiunii a urcat de la -12,6 puncte la 4,4 puncte. În privinţa zonei euro, analiştii anticipează o revenire a economiei pe termen scurt, indicatorul urcand cu 25,7 puncte, la 41,5 puncte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.