Economic

Doar 19 case mai au apă caldă de la ENET în Focşani

Iulia Crețu
22 sep 2014 2380 vizualizări
In anul de graţie 2012, aproape 2.000 de clienţi s-au debranşat, nemulţumiţi de serviciile societăţii de termoficare

ENET Focşani supravieţuieşte, aşa greu cum încă o mai face, pe seama locuitorilor care stau la bloc. Şi aici însă sistemul centralizat este funcţional în special la familiile cu venituri modeste care nu-şi permit montarea unor centrale individuale. Potrivit unor informaţii prezentate consilierilor locali de către ENET, în acest moment fabrica de căldură are mai puţin de o mie de contracte de furnizare a energiei termice. Din 982, 292 sunt la agenţi economici şi instituţii publice, în timp ce majoritatea, 690, sunt contracte cu populaţia (19 la case şi 671 la asocialţii de proprietari, din care 580 sunt la asocialţii cu facturare individuală). În luna februarie a acestui an, la ENET Focşani mai erau branşate 14.832 apartamente. În cazul apartamentelor aflate în facturare individuală, 10.737 beneficiază de încălzire pe timpul iernii, iar 9.305 beneficiază de apă caldă. “ENET a deţinut o poziţie de monopol pe piaţa energiei termice, dar odată cu apariţia sistemelor de încălzire individuale, funcţionează pe o piaţă concurenţială, principalul competitor fiind GDF Suez Romania, care este şi principalul furnizor al societăţii pentru gaze naturale. Alţi furnizori importanţi sunt Electrica Furnizare, CUP SA Focşani”, spune conducerea ENET Focşani. Deşi se declară pregătiţi din punct de vedere tehnic să preia la sistemul centralizat din apartamentele care acum se încălzesc pe sisteme alternative, individuale, în ultimii ani, societatea de termoficare şi-a pierdut mii de clienţi. Asta în special din cauza deselor întreruperi la furnizarea apei calde, în special pe timpul verii. Aşa se face că în 2010 de la ENET au plecat 1.002 abonaţi, în 2011, 1.670 clienţi, în 2012, 1.932 de abonaţi şi în 2013 alţi 469 de focşăneni. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.