Home | Economic | Productie record la mere si pere

Productie record la mere si pere

Publicat de 3199 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Productie record la mere si pere

Situatia statistica privind stadiul lucrarilor agricole in Vrancea arata ca pina in prezent recoltatul la floarea soarelui s-a realizat in proportie de 100% de pe cele 12.250 ha cultivate.

Pentru prima data in judetul nostru, vrinceni vor cultiva coriandru
Productia medie obtinuta anul acesta la floarea soarelui a fost de 612 kg/ha, iar productia totala realizata la nivelul judetului a ajuns la 7.411 de tone. Cultivatorii de porumb au recoltat dintr-o suprafata totala de 58.719 ha doar 42.874 ha, ceea ce reprezinta aproximatv 75% din intreaga suprafata, productia medie la hectar fiind de 1.150 kg. Dintr-o productie pe care o estimau anul acesta la 61.948 de tone, cultivatorii de porumb abia au reusit sa adune in tot judetul 49.008 de tone, ceea ce reprezinta 80% din productia estimata pentru anul 2007. Potrivit oficialilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, cartofii de toamna au fost recoltati in totalitate, respectiv intreaga suprafata cultivata de 1.909 ha. Productia medie obtinuta la acest produs este de 4.480 kg/ha, in timp ce productia totala recoltata este de 8.552 de tone. Cea mai mare productie a fost insa inregistrata la fructe. Productia medie la hectar la mere a fost anul acesta de 8386 de kilograme, aproape dublul celei estimate de 4.300 kg/ha. In aceasta toamna, de pe o suprafata de 794 ha de livezi de meri s-au recoltat in total 6.658 de tone de mere. De asemenea, la pere recoltatul s-a incheiat cu o productie medie de 3.360 kg/ha, obtinindu-se de pe cele 33 ha de livada o cantitate totala de 23.785 de tone de pere. Cit priveste araturile de toamna pentru insamintari, din datele DADR rezulta ca acestea au fost realizate pe 79% din suprafata programata, respectiv pe 23.785 ha din cele 30.083 ha prognozate. O suprafata de 180 ha de teren a fost semanata in acesta toamna pentru productia de furaje, 58 de hectare au fost semanate cu legume, 2759 de hectare au fost pina acum semanate cu griu, iar pe 2.275 ha a fost semanata rapita. Pentru prima oara in judetul nostru fermierii s-au orientat catre un produs mai putin folosit pe piata romaneasca, dar extrem de apreciat in alte tari si au insamintat 68 de hectare cu coriandru. Fructele de coriandu, bogate in uleiuri eterice, se intrebuinteaza in industria farmaceutica, a parfumurilor sau drept condiment. (Doina GANEA)
Galerie Imagini

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0.00

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail