Puls

Stenogramele discuţiei dintre comandantul Adockitzey şi Dumnezeu

Ziarul de Vrancea
24 mai 2013 13268 vizualizări
D-zeu: Doctore, dormi? Adockitzey: Nu, Doamne, făceam un chiuretaj

D-zeu: Păi, comandante, e 2 noaptea! Fetele alea au acceptat?
Adockitzey: Au acceptat, Doamne, că noi n-avem secţie de ginecologie, mai facem şi noi un ban bun şi necinstit... .
D-zeu: Nu e bine, domnu’ doctor... ca să-l citez pe Zeus...
Adockitzey: Ştiu, Doamne, dar, îmi pare rău, nu te băga, aici, în Spitalul Militar, eu sunt Dumnezeu! Ştii cum se uită astea la mine? Exact ca la Dumnezeu! Cum vă uitaţi, fă, la mine? Ca la Dumnezeu! Ai văzut, Demiurgule?
D-zeu: Auzi, doctore, am auzit că ai făcut mare petrecere, cu bagaje blonde şi brunete, că ai băut sangele mielului prin birouri, că te-ai preacurvit pe la Resurse Umane...
Adockitzey: Doamne, iartă-mă, a fost „parastasul” oficial al doctorului Porumb(el), pe care l-am determinat să plece din Spital, cică era mai competent ca mine, al dreacu’! Doamne iartă-mă!
D-zeu: Ai Corpul de Control al lui Duşa acolo?
Adockitzey: Da, dar am aranjat să-mi trimită pe cine vreau eu: pe Almaşanu, a fost coleg cu tata, băiat bun şi petrecăreţ, bea o cafea acum cu blonda din poze... Hahahaha! Păi mă face pe mine un ministru?
D-zeu: Nu, dar, totuşi, conştiinţa, cu care i-am înzestrat pe toţi oamenii la naştere, a ta unde e? Am auzit că faci manevre prin spital cu contracte cu unul Dumi, cu firme de catering, cu firma de reactivi pentru analize, ai închiriat aparate performante iar reactivii costă mai mult decat aparatele alea. Ce naiba, Doamne, Iartă-mă, măi, colonele, nu mai ai nici o limită? E, totuşi, o unitate militară...
Adockitzey: Ştii ceva, Doamne? Eu nu-s dus prea mult la biserică, se duc ăia pe care-i operez, mai devreme sau mai tarziu... Mă rog, am uitat o dată un pansament într-un primar de la munte, dar cred că m-a iertat. E şi acum în funcţie, are pansamentul într-o cutiuţă, i l-au dat universitarii de la Bucureşti, cică să aibă amintire să nu mai treacă pe la mine... . Prostii, pe mine nu mă mai dă nici dracu’ jos din funcţia asta! Ştii cat am plătit, pe caţi am săpat ca să ajung aici? După ce-au ieşit pozele alea, care, între noi fie vorba, sunt reuşite, a trebuit să scot bani la greu din bancomat, să dau şi eu pe unde mai aveam pile, m-am dus chiar la Ninishor, la Fevronica, la vecinu Momanu, au intervenit ăştia chiar la Vosganian... . Uff... .
D-zeu: Ştiu, Costele, d-aia zic: mai linişteşte-te, ai retrocedat şi curtea spitalului fără prea mult efort, deşi legea spune altceva... .
Adokitzey: Extraordinar! Doamne, tu chiar vrei să mă vezi plecat de aci? Nu-i de ajuns Duşa?
D-zeu: Îmi iau mana de pe tine, Costele, să ştii că te blestemă femeile alea pe care le operai pe unde nu trebuia la 2 noaptea, plus ăia cărora le-ai lăsat pansamente amintiri! Primesc zilnic acatiste naşpa despre tine!
Adokitzey: Lasă, Doamne, că nu-i dracu’ chiar atat de negru! Oi ieşi eu şi din astea şi dacă nu ies, îmi iau blonda şi plec, că am strans destul cat să ies la pensie anticipată! Numai presa e de vină, ahhh! Nu ajunge pe la mine vreun ziarist să-l nenoroce...., scuze, să-l operez?
Acest text este un pamflet şi trebuie analizat şi tratat ca atare. Pe de altă parte, este şi un ameliorator pentru toţi cei care au amintiri neplăcute în urma intervenţiilor chirurgicale de la Spitalul Militar din urbe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
gramaticianu, acum 3156 zile, 22 ore, 15 minute, 54 secunde
cosmy , in ce limba ai scris acel text ? n-am inteles nimic
Surprinzator !!!, acum 3983 zile, 9 ore, 43 minute, 15 secunde
Nu stergeti comentariul, este adevarat 100 %. Nu este atac la persoana. Sunt doar simple constatari ! Raposatul sau tata a fost om cu frica lui Dumnezeu. Docil, ascultator, corect (mai putin citeste integral
Cosmy de la Paunesti , acum 3983 zile, 11 ore, 18 minute, 20 secunde
IInteresant daca o cazut pe tenhica ca astae sunt de undeva preluate.ca chiar de ar fi pe surse....sursele in general da iinformatia gen ca la mos craciun...Nu vor da documentul este riscant si mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.