Home | Caterincă Mioriţică | Stenogramele discuţiei dintre comandantul Adockitzey şi Dumnezeu

Stenogramele discuţiei dintre comandantul Adockitzey şi Dumnezeu

Publicat de 8443 vizualizari 3 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Balada Adockitzey, varianta Army: De vrei femeiuşti în dar, hai la Spitalul Militar Balada Adockitzey, varianta Army: De vrei femeiuşti în dar, hai la Spitalul Militar

D-zeu: Doctore, dormi? Adockitzey: Nu, Doamne, făceam un chiuretaj

D-zeu: Păi, comandante, e 2 noaptea! Fetele alea au acceptat?
Adockitzey: Au acceptat, Doamne, că noi n-avem secţie de ginecologie, mai facem şi noi un ban bun şi necinstit... .
D-zeu: Nu e bine, domnu’ doctor... ca să-l citez pe Zeus...
Adockitzey: Ştiu, Doamne, dar, îmi pare rău, nu te băga, aici, în Spitalul Militar, eu sunt Dumnezeu! Ştii cum se uită astea la mine? Exact ca la Dumnezeu! Cum vă uitaţi, fă, la mine? Ca la Dumnezeu! Ai văzut, Demiurgule?
D-zeu: Auzi, doctore, am auzit că ai făcut mare petrecere, cu bagaje blonde şi brunete, că ai băut sangele mielului prin birouri, că te-ai preacurvit pe la Resurse Umane...
Adockitzey: Doamne, iartă-mă, a fost „parastasul” oficial al doctorului Porumb(el), pe care l-am determinat să plece din Spital, cică era mai competent ca mine, al dreacu’! Doamne iartă-mă!
D-zeu: Ai Corpul de Control al lui Duşa acolo?
Adockitzey: Da, dar am aranjat să-mi trimită pe cine vreau eu: pe Almaşanu, a fost coleg cu tata, băiat bun şi petrecăreţ, bea o cafea acum cu blonda din poze... Hahahaha! Păi mă face pe mine un ministru?
D-zeu: Nu, dar, totuşi, conştiinţa, cu care i-am înzestrat pe toţi oamenii la naştere, a ta unde e? Am auzit că faci manevre prin spital cu contracte cu unul Dumi, cu firme de catering, cu firma de reactivi pentru analize, ai închiriat aparate performante iar reactivii costă mai mult decat aparatele alea. Ce naiba, Doamne, Iartă-mă, măi, colonele, nu mai ai nici o limită? E, totuşi, o unitate militară...
Adockitzey: Ştii ceva, Doamne? Eu nu-s dus prea mult la biserică, se duc ăia pe care-i operez, mai devreme sau mai tarziu... Mă rog, am uitat o dată un pansament într-un primar de la munte, dar cred că m-a iertat. E şi acum în funcţie, are pansamentul într-o cutiuţă, i l-au dat universitarii de la Bucureşti, cică să aibă amintire să nu mai treacă pe la mine... . Prostii, pe mine nu mă mai dă nici dracu’ jos din funcţia asta! Ştii cat am plătit, pe caţi am săpat ca să ajung aici? După ce-au ieşit pozele alea, care, între noi fie vorba, sunt reuşite, a trebuit să scot bani la greu din bancomat, să dau şi eu pe unde mai aveam pile, m-am dus chiar la Ninishor, la Fevronica, la vecinu Momanu, au intervenit ăştia chiar la Vosganian... . Uff... .
D-zeu: Ştiu, Costele, d-aia zic: mai linişteşte-te, ai retrocedat şi curtea spitalului fără prea mult efort, deşi legea spune altceva... .
Adokitzey: Extraordinar! Doamne, tu chiar vrei să mă vezi plecat de aci? Nu-i de ajuns Duşa?
D-zeu: Îmi iau mana de pe tine, Costele, să ştii că te blestemă femeile alea pe care le operai pe unde nu trebuia la 2 noaptea, plus ăia cărora le-ai lăsat pansamente amintiri! Primesc zilnic acatiste naşpa despre tine!
Adokitzey: Lasă, Doamne, că nu-i dracu’ chiar atat de negru! Oi ieşi eu şi din astea şi dacă nu ies, îmi iau blonda şi plec, că am strans destul cat să ies la pensie anticipată! Numai presa e de vină, ahhh! Nu ajunge pe la mine vreun ziarist să-l nenoroce...., scuze, să-l operez?
Acest text este un pamflet şi trebuie analizat şi tratat ca atare. Pe de altă parte, este şi un ameliorator pentru toţi cei care au amintiri neplăcute în urma intervenţiilor chirurgicale de la Spitalul Militar din urbe.

Subscribe to comments feed Comentarii (3 publicate)

avatar
gramaticianu 29-08-2015
cosmy , in ce limba ai scris acel text ? n-am inteles nimic
avatar
Surprinzator !!! 25-05-2013
Nu stergeti comentariul, este adevarat 100 %. Nu este atac la persoana. Sunt doar simple constatari !

Raposatul sau tata a fost om cu frica lui Dumnezeu. Docil, ascultator, corect (mai putin interesele sale personale de a urma scoala de subofiteri sanitari si platitorii sau pilele unora, gen fiul lui dr. Dusinschi), colonel cu frica Directiei Medicale din M.Ap.N. Vremuri cand C-I-sti Armatei, gen col. Podosu , vegheau sistemul de factorii perturbatori capitalisti. Mama omului cu aceeasi frica de Dumnezeu. Atunci ce s-a intamplat cu odrasla !? A avut tot, educatie, trai bun, cultura. A luat bani si de la un concurs cu Iantu de cultura generala ! Ce la facut pe chirurgul limitat in specialitate datorita activitati preponderent masculine pe o scara de varsta de 20 maxim 50 de ani !? Va spun eu ! Traiul, dorinta de mai mult, viata asta inegala, pagana, fara valori morale, fara decenta si bun simt, cu interese, prostie, faradelege, nebunie. Pacat !! Iar daca este adevarat ca si-a tras o specializare stric feminina doar pentru a face intreruperi de sarcina si uita si pansamente prin abdomenele oamenilor este si mai pacat !
Oricum omul este terminat, ca rezista ca functie este un aspect putin important. Coruptia se manifesta si in Armata datorita factorului politic civil de la varf. Iar Dusa este un figurant scolit in arta oamenilor cu fete multiple. Doar are scoala Covasnei !?Despre el, desi stiu multe, despre spital ce sa mai scriu !
Am vazut cu totii decaderea lui. Prin oameni ca dr. Nechita, dr. Ifrim, dr. Melinte, dr. Popescu, si multe alte figuri actuale scolite in facultatile "grilei" de examen. Un spital care nu mai are nimic bun ca aparatura. Nu tu un aparat de masurare computerizata a drioptriilor, un C.T. invechit si neexploatat corespunzator, sali operatorii din anii 1976 (de la inaugurare). Doar afaceri, invarteli (cu misiunile externe ale asa zisilor militari in contract), cu acees neingradit la consultatii externe, etc.
avatar
Cosmy de la Paunesti 25-05-2013
IInteresant daca o cazut pe tenhica ca astae sunt de undeva preluate.ca chiar de ar fi pe surse....sursele in general da iinformatia gen ca la mos craciun...Nu vor da documentul este riscant si mai mult de atat sunt urmarite,cat despre actiunea in sine ce sa zic ,nu este mare incalcare a regulilor si nu este o tragedie asa ca lumea sa isis vada de treaba ar fi mai bine.Ca nu au ei acces la inina interna securiazta.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

1.00

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail