Home | Caterincă Mioriţică | Baronul a luat modelul băsist de integrare absolută în Biserică

Baronul a luat modelul băsist de integrare absolută în Biserică

Publicat de 5008 vizualizari 15 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Doi politicieni care şi-au băgat coada în Biserică şi preoţimea nu s-a afurisit Doi politicieni care şi-au băgat coada în Biserică şi preoţimea nu s-a afurisit

Atat Biserica, dar mai ales lumea politică servesc dictonul “crede şi nu cerceta” măi dragă chretien-ule

Nu ştim ce ne dezgustă mai tare: faptul că politicul se bagă în Biserică sau că Biserica dă dovadă de caracter uşor lăsand politicienii să mimeze credinţa. Privind însă la cele două fotografii trase parcă la indigo, lăsand la o parte diferenţa de vestimentaţie a pochilor, în care Băselu rade cu gura pană la urechi din mijlocul prelaţilor, iar Mareanul de Vrancea se infiltrează cu cravata violetă în mijlocul aceloraşi oameni ai Bisericii, ne lămurim asupra multor aspecte.

Cine a spus că religia este opiumul popoarelor, a spus-o bine, şi de asta se foloseşte şi politicul în momentul în care măsurile administrativ-politice nu dau roade atat de multe. Pe principiul cretin (nu vrem să ne dăm deştepţi, dar cretin vine din franţuzescul chretien, adică taman de la creştin vechi şi limitat care se ţinea numai de post şi rugăciune), “crede şi nu cerceta”, atat Biserica, dar mai ales politicul ne servesc în fiecare zi gogoşi de înghiţit. Aţi văzut voi vreun politician să fie absolut transparent şi deschis la modul în care toacă banul public? Ferească-l Sfantul! Credem că nu va fi sincer nici cand va ajunge în Ceruri, iar Sfantul Petru îl va întreba dacă a făcut bine sau a făcut rău. Punand cap la cap cele două poze, ne dăm seama însă şi la ce ţinteşte preşedintele de provincie europeană, care dă din groapă în groapă. Însă ca Zeus, greu să ajungă. Dar tentaţia e mare. Sperăm doar ca alăturarea de oamenii Bisericii să-i fi pătruns, atat pe Mareanul mioritzic, cat şi pe Traianul de Cotroceni de linişte şi împăcare. Pentru că ştim că baronul Oprishean are multe ganduri naşpa şi le doreşte răul unor colegi de useleală. Şi dacă tot s-a umplut de spiritualitate şi pace sufletească, poate de acum să slujească într-un mod constructiv la curtea stăpanilor lui, vrancenii.

Subscribe to comments feed Comentarii (15 publicate)

avatar
@george 24-02-2013
Nu văd nimic *ău în * crede în nimeni.Mai ales dacă această alegere este însoțită de * convingere lăuntrică ș* de * credință puternică.Mă întreb dacă cei din fotografie au * clipă de cinste cu ei înș*ș*,că față de popor se vede cine *înt.La urma urmei nici nu contează,hienele *înt la fel ș* ziua ș* noaptea!!
avatar
George 23-02-2013
Nu sunteti sanatosi
Aberatia este constitutiva esentei voastre.
Mai bine ati tace, facand un bine intregului cosmos
avatar
ileana 23-02-2013
Este *ăcat *ă nu ținem cont de comentariile dlui Ulise Grosu care sunt destul de bine documentate.Nu cred în canonizarea celor doi,ș* nu este frumos *ă ne *ăzboim cu DL ULISE care este un critic activ al problemelor comunității ș* ar trebuii *ă ne ferim de alții,ca de ex.*ț* observat ce numă* avea mașina cu care * venit dl. președinte Băsescu la Primărie (la că*ătoria civilă) B 14 VFR (pană în 2014 / ' 14 vă f......,romani....... Cred că ar trebuii *ă avem în gură alte teme,nu acestea privind jignirile fă*ă rost între noi care mai sperăm încă în vise umede ș* mucegăite adica *ă mai apucăm *ă trăim succesiunea de la marinarul dus cu pluta.
avatar
Ulise Grosu 23-02-2013
@Freud Sfintia Voastra, V-am citit cu atentie comentariul si pot concluziona :
1. Cand afirmati, citez :"La cate aluzii sexuale faci in fiecare comentariu, iar noi stim unde bati, caci ne-ai terminat de nervi al cui votalau activ/pasiv ai fost.", nu prea inteleg unde bateti, dar se impun niste precizari si anume :
*. De regula in comentariile mele, nu fac deloc aluzii sexuale, de aceea concluzia Dvs. spune multe,
b. Daca v-am "terminat cu nervi" , inseamna ca aveti * problema si ar trebui sa va "cautati,"
c. Ca fapt divers, va informez ca eu nu sunt deloc "pasiv", iar ca votalau am fost "activ" numai in cazul d-nei senator Sorina Placinta.
2. Cand afirmati, citez ;"Totusi, este un text despre biserica si n-ar strica sa fii putin mai pocait", cred ca Dvs. confundati "marfa cu ambalajul".
La ce ma refer concret, cand fac aceasta afirmatie ?
*. Daca despre * fotografie cu Greva muncitorilor de la Atelierele Grivita din Bucuresti, se spunea ca fusese trucata si se bagase si fotografia lui Ceausescu, articolul de fata prezinta doua imagini NETRUCATE.
b. Despre dl. Marian Oprisan se stie ca este un MESERIAS, iar despre Basescu circula la fel diverse legende. Daca Stefan cel Mare, pe care cronicile l-au consemnat ca fiind un MESERIAS, * devenit "SFANT", este posibil ca cele doua poze prezentate de Ziarul de Vrancea la prezentul articol, sa reprezinte primul pas spre * viitoare canonizare * d-lor Basescu si Oprisan.
c. In ceea ce priveste "pocainta" la care va referiti, eu imi amintesc ca d-na Sorina Placinta * scris pe blog, citez :"In biserica pe care am construit-*, la slujba de Sfanta Marie (n.*.15.08.2010) tinuta de sase preoti, eu m-am gandit la Fecioara Maria cu Pruncul si la barbatii din viata mea".
Ca sa construiesti * biserica, numai ca sa ai un loc de meditatie la barbatii care ti-au trecut prin viata, cat de tare poate fi ?
In aceste conditii afirmatia Domniei Voastre, citez :'Mai Ulise, ia aseaza-te tu putin pe canapea si stai la psihanaliza", este un "mizilic" pe langa exemple concrete pe care vi le-am dat mai sus.
avatar
Alexie 23-02-2013
Hm, iar iti dai arame pe fata, ZDV... Deci aluzia este pe fatza: crestin=******... Alelei, Dumnezeu ala pe care il desfideti voi nu doarme... ce bine-mi pare!!!!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
avatar
Freud 23-02-2013
Mai Ulise, ia aseaza-te tu putin pe canapea si stai la psihanaliza. La cate aluzii sexuale faci in fiecare comentariu, iar noi stim unde bati, caci ne-ai terminat de nervi al cui votalau activ/pasiv ai fost, trebuie sa fie ca nu mai este deloc activitate la orizontala. Totusi, este un text despre biserica si n-ar strica sa fii putin mai pocait. Si doctor Freud spune ca Nicu Tanase * gresit cand nu te-* incuiat la Spitalul de zuzi. Dar, nu-* timpul pierdut!
avatar
Ulise Grosu 23-02-2013
@miju Eu ti-am mai raspuns tie "mija" mica si sexoasa, dar vad ca nu ai inteles nimic. Cand ai scris, citez: "Dute la munca ulise nu mai sta mereu pe forum ca nu iesti scriitor sau poiet ....", ai spus totul despre tine SEMIANALFABETULE. Ca fapt divers "dute"se scrie "du-te", iar "poiet"se scrie "poet", dar tu nu ai de unde sa stii ca 'prostu daca nu-* fudul, paraca nu e ***** destul".
@sf. ghelasie voiosu Eu nu stiu daca este cu adevarat vorba de "sf. ghelasie voiosu" si nu este vorba despre * "sf. ghelasia voiosa", careia stareta *-* permis sa se "plimbe cu bicicleta fara sa".
In ceea ce * priveste, citez :"maicuta aia tinerica se topesta de dorul tau ,posteste intruna de cand ai plecat,", fie-ti mila de ea si da-* si ei sa faca cateva ture cu cu 'bicicleta fara sa", ca sa-* mai treaca dorul.
avatar
sf. ghelasie voiosu 23-02-2013
Bravo cucernice ulissye te asteptam la noi la manastire,mai ales ca maicuta aia tinerica se topesta de dorul tau ,posteste intruna de cand ai plecat,locul tau e aici la calugarie mai ales ca ai voce de staret,dupa cum ne ai cantat ultima oara la lasata secului,mama ce vin ai adus...
avatar
miju 23-02-2013
Dute la munca ulise nu mai sta mereu pe forum ca nu iesti scriitor sau poiet ca eu vas baga la canal pa toti intelactuali astia ca daca va luam la munca nu stiiti care e sapa si care eclopata sa faceti bataturi la maini sa vedeti cum saxmunceste nu stai mereu cu cartea caxnu ie timp de munca
avatar
Ulise Grosu 23-02-2013
@marinescu, In legatura cu comentariul Domniei Voastre, imi permit sa va informez ca in urma 4 ani, intr-un divertisment inaintat d-lui presedinte Marian Oprisan *-am spus, in scris, citez: "Stiluri de * face politica ca al Dvs. si ca * presedintelui Traian Basescu sunt depasite de istorie. Daca am sau nu dreptate, timpul va decide". Concluzia * trageti Dvs..
@Vasile, Lenin spunea ca "burghezia proletara va fi mult mai periculoasa decat burghezia inceputului de secol XX', iar noi de 23 de ani in Romania traim in epoca "burgheziei proletare". Daca nu va convine, impuniti-va respectul in fata acestei "burghezii proletare" si nu va mai plangeti ca in "Soacra cu trei nurori".
@cetateanu" Cand faceti afirmatia, citez : "Daca ai multe pacate trebuie sa te alaturi de Dumnezeu.", daca sunteti cu adevarat persona pe care * banuiesc ca se ascunde in spatele acestui pseudonim, ar fi recomandabil, cand faceti astfel de afirmatii sa nu mai vedeti 'paiul din ochiul altuia si sa vedeti barna din propriul ochiul ", nu de alta dar astfel de "pilde" rostite de Dvs., seamana * BLASFEMIE. Daca Dvs. nu sunteti "Emy", cel sau cea pe care dl "marinescu" l-* sau * facut(-*) KO-tehnic, dandu-* SUPERCLASA, atunci va rog sa ma scuzati. Nerecunoasterea, este tot un pacat.
@intrigatul * maxima romaneasca spune "sa faci ce zice popa si nu ce face popa", iar marele filozof roman Constantin Noica spunea, citez : "Eu nu merg prea des la biserica, dar il am pe Dumnezeu in suflet". Daca veti corobora maxima populara cu citatul lui Constantin Noica, imi place sa cred ca imi veti intelege mesajul.
avatar
intrigatul 23-02-2013
sunteti niste tampiti cu totii si ziaristi si tot nu stiti decat sa stricati imaginea bisericii stramosesti care * tinut dreptarul vietii umane dintotdeauna . dati cezarului ce este al cezarului si lui dumnezeu ce este al lui dumnezeu rusine natiei romane care va disparea cu oameni ca voi .
avatar
ceatateanu" 23-02-2013
Daca ai multe pacate trebuie sa te alaturi de Dumnezeu.
avatar
Vasile 23-02-2013
Mai dragilor, ma iertati de vorba *******, da" shimai la drashi cu tzucali pi tihoaca, vaileuuu..!!Shi vorba lu" nea @Marinescu : se vede oblu, ca corb la corb nu-shi va scoati ochii, bree, nishiodata !!
avatar
marinescu 23-02-2013
Stimate cititor Ulise Grosu , Trebuie *ă înțelegem că ne este dat *ă depindem de deciziile acestor credincioș* civili prezentaț* în fotografii.Opțiunea lor de * face aceaste fotografii de grup este foarte bine explicată de sintagma,''corb la corb nu-ș* scoate ochii'' .*ăcat de noi,cei care suntem treji ș* ne doare ce se întamplă.Celor care dorm,evident dacă dorm,nu știu ce se întamplă,ș* deci nu le pasă.Somn ușor în continuare. Dar totuș*,''învățătura creștină''ne spune că noi nu trebuie *ă judecăm ,ăl' de sus cică se ocupă de asta.
avatar
Ulise Grosu 23-02-2013
@Ziarul de Vrancea Prin intermediul acestei rubrici, eu le-am replicat unor postaci "portocalii" care erau mai mult decat revoltati ca dl. Marian Oprisan * devenit foarte sensibil fata la "cele sfinte", spundu-le ca dl. Marian Oprisan nu face decat sa urmeze exemplul "nasului lor din suflet" pe presedintele Basescu Traian, in opinia mea, Pol Pot de Romania.. Urmare al acestui fapt, imediat postacii portocalii, ca niste "asisiste" grijulii ce sunt, m-au intrebat de "pastile", desi eu le servesc de fiecare data cate * "pastila", dar "asistentele" de care am facut vorbire nu mai sunt ca pe vremea lui Creanga "poale lungi si minte scurta", ci au si poalele si mintea scurta, cu consecintele de rigoare.
In aceste conditii, va multumesc pe aceasta cale, de prezentarea celor doua fotografii, poate inteleg si "postacii" portocalii ce am avut in vedere.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
total: 15 | afişare: 1 - 15

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail