Brand voice

Consilierii liberali fac un apel către administrația locală din Focșani. Refaceți terenurile de sport ale școlilor!

Ziarul de Vrancea
21 oct 2016 1985 vizualizări
Consilierii PNL Vrancea trag un nou semnal de alarmă cu privire la modul în care sunt gestionate problemele de natură administrativă și cele referitoare la infrastructura unităților școlare din Focșani, dar și din alte localități vrâncene, acolo unde este cazul.

Avem încă zeci de școli cu probleme legate de terenurile de sport, toalete pentru elevi, laboratoare incomplete și lista poate continua. Președintele PNL Focșani, Norocel Stroe, de profesie sociolog, a declarat ieri că atunci când ne referim la educație nu trebuie să ne gândim doar la ceea ce se întâmplă în sala de clasă, ci la un ansamblu de facilități de care atât cadrele didactice cât și elevii trebuie să beneficieze.

 

FOTO : Norocel Stroe

Și eu sunt tată, deci vorbesc în cunoștință de cauză pentru că discut aproape zilnic cu părinți nemulțumiți de modul cum arată multe din școli și terenurile de sport care aparțin unităților de învățământ. Cunoaștem cu toții dictonul ”Minte sănătoasă în corp sănătos”. Păi dacă avem terenuri în paragină, cu nisip, pietriș și bălării pe ele, ce pretenții să avem pentru o oră de sport civilizată? Sau ne îngrămădim elevii pe un singur teren sau într-o singură sală de sport și astfel contribuim la ore de Educație fizică în condiții necivilizate? Autoritățile locale trebuie să investească în bazele sportive ale școlilor. Este imperios necesar acest lucru”, a spus Stroe, acesta fiind și consilier județean.

 


 

FOTO: La Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” terenul de sport arată jalnic

La Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani, una din școlile centrale ale urbei noastre, avem parte de o situație jenantă pentru elevi, profesori de sport și nu numai. ”Imaginile de la Școala 10 sunt elocvente. Profesorii de sport sunt clar nemulțumiți, elevii la fel. E o școală aproape de centrul municipiului Focșani, o școală uitată de administrația locală. O rușine pentru cei care nu investesc acolo”, a adăugat și Laura Ciocoeaș consilier local PNL.Evident, situația de la ”Școala 10” nu este singulară, însă exemplul este elocvent.

 

Cătălin Toma: ”Școala trebuie tratată cu respect de către administrațiile locale”

 

Președintele PNL Vrancea, profesorul Cătălin Toma, a precizat recent că investițiile în unitățile școlare sunt absolut necesare și că acestea trebuie dublate de o serie de acțiuni ale factorilor de decizie care să ajute, finalmente, elevul, nu să-l obstrucționeze, direct sau indirect, în a avea parte de un proces educațional complet și profesionist.

 


FOTO : Cătălin Toma

Am luat atitudine zilele trecute, în mediul online, spunând că politicul trebuie să ajute educația nu să o blocheze și am dat exemplul boicotării concursurilor pentru ocuparea funcției de director în unitățile de învățământ de către mulți primari PSD din Vrancea. A fost cel mai nepotrivit mod de a obstrucționa un concurs derulat la nivel național. Avem nevoie de respect și atitudine civilizată din partea politicienilor care au decizia în mână la un moment dat. Investiții în infrastructura unităților de învățământ, asigurarea funcționalității reale a învățământului și implicarea efectivă a administrației locale în susținerea școlilor. De astfel de lucruri trebuie să avem parte”, a concluzionat Cătălin Toma.(Advertorial)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.