Auto

Advertorial: La Şcoala de Şoferi “Scorpion” s-a dat liber la permisul pentru moped

Ziarul de Vrancea
28 mai 2013 8652 vizualizări
Cei care au avut interzis pană acum să circule cu mopedul îşi pot recaştiga acest drept.Incepand de ieri se fac înscrieri pentru categoria AM, moped, potrivit modificărilor aduse Codului Rutier

Timp de cateva luni, sute de mopedişti din Vrancea au fost obligaţi să nu mai circule cu mopedul pe drumurile publice, fiind ameninţaţi cu amenda de Poliţia Rutieră. Este vorba de acei şoferi care au circulat cu atestatul de moped pană pe data de 19 ianuarie, atunci cand acest document a fost suspendat, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost modificată şi completată. Din ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice s-a stabilit că este necesară deţinerea unui permis de conducere. Pentru foarte mulţi vranceni din mediul rural şi nu numai, privarea de acest mijloc de transport a însemnat o îngreunare a vieţii, pentru că îl foloseau pentru treburile gospodăreşti. “Timp de patru luni le-am ţinut pe dreapta, că am două mopede, pentru că mi-a zis poliţistul că dacă mă prinde pe drum îmi dă amendă. Am mai plătit şi asigurarea la ele tot anul. M-am bucurat tare cand am auzit că la Şcoala de Şoferi Scorpion pot să obţin acum permisul ca să pot circula din nou”, ne-a spus Constantin Salomia, un vrancean care s-a înscris deja la cursurile şcolii. “Mopedul te ajută mult în gospodărie. De pe 19 ianuarie nu m-au mai lăsat poliţiştii şi de atunci abia acum s-a mai făcut ceva prin lege ca să rezolve problema. Cum am aflat că la Şcoala Scorpion se ţin cursurile pentru permisul de conducere a mopedului am şi venit”, a completat un alt cursant, Ion Barlă, care a venit  de la Urecheşti la cursuri.

O singură şcoală pentru cursurile de mopedişti


Organizarea acestor cursuri de conducere a mopedelor a venit ca o necesitate. “În ultimele luni zeci de oameni ne-au tot întrebat cand pot face aceste cursuri. I-am ţinut la curent cu toate informaţiile pe care le aflam. Am luat numerele de telefon ca să anunţăm imediat ce începem aceste cursuri. Gandiţi-vă că de pe 19 ianuarie 2013 nu mai sunt valabile vechile atestate de moped. Abia acum, pe 13 mai, au fost făcute publice reglementările legale în acest caz, conform Ordinului ministrului Transporturilor nr. 733/2013. Anunţăm cu bucurie că, deocamdată, suntem singura şcoală de şoferi din Vrancea care a obţinut dreptul de a organiza cursurile de obţinere a permisului pentru moped. M-am bucurat atunci cand am primit această certificare, mai ales că am fost a doua şcoală de şoferi pe ţară care a primit dreptul de a organiza aceste cursuri”, ne-a spus Gioni Lungu, managerul Şcolii de Şoferi “Scorpion”.

Şcoala de Şoferi se ocupă de toate documentele


Cursurile pentru obţinerea permisului de conducere pentru moped se întind pe durata a două săptămani. Sunt 24 de ore de pregătire teoretică şi 8 ore de practică. Examenul se susţine pe calculator. Sunt  20 de întrebări care pot avea 1, 2 sau 3 răspunsuri corecte sau niciunul corect. “Foarte mulţi se sperie de calculator, li se pare complicat, dar nu e chiar aşa. Cine ştie să folosească un telefon mobil aş putea spune că are suficiente informaţii pentru a putea susţine acest test grilă pe calculator. Nu vă imaginaţi că îi lăsăm pe cursanţi fără să nu le oferim toate indicaţiile de care au nevoie pentru a ştii cum să folosească calculatorul. Eu spun să nu îşi facă griji. Dacă participă la aceste cursuri este ca şi luat examenul, avem instructori foarte buni care să le explice legislaţia rutieră pe înţelesul lor”, a mai spus Gioni Lungu, managerul Şcolii de Şoferi “Scorpion”. Cei care vor să se înscrie la cursurile pentru moped au nevoie de o copie după actul de identitate, buletin sau carte de identitate, un certificat medical cu calificativul “apt pentru categoria moped”, o evaluare psihologică şi un cazier judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu au abateri care să interzică prezentarea la examenul de conducere. “Am o veste bună: cei care vin la şcoala noastră de şoferi nu trebuie să îşi bată capul pe unde să alerge după acte. În incinta şcolii pot obţine şi certificatul medical, examenul psihologic şi toate documentele de care au nevoie. Cei care vor să afle mai multe despre noi, găsesc informaţii pe www.scoalascorpion.ro sau la telefoanele: 0733 222 999 şi la 0237/226 551”, a încheiat Gioni Lungu, managerul Şcolii de Şoferi “Scorpion”. (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.