Ultima oră

Hoţi internaţionali! Doi hoţi din Carligele au prădat o bază NATO din Sicilia

Dan Chiriac
19 nov 2013 5435 vizualizări
Unul dintre hoţi a fost prins în incinta bazei militare din Sicilia, iar altul în timp ce conducea o maşină plină cu fire de cupru furate din baza Forţelor Aeriene Militare din Catania.Prinşi de carabinieri, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu

Doi bărbaţi din comuna Carligele au fost arestaţi în Italia, mai exact în Sicilia, după ce au furat fier dintr-o bază militară NATO deschisă acolo de americani. Lucian Milea, de 35 de ani, şi Marcel Munteanu, de 42 de ani, sunt cumnaţi şi recidivişti, aceştia fiind condamnaţi şi în Romania după ce au spart gospodăriile mai multor localnici din Carligele şi Coteşti. La finalul săptămanii trecute, Serviciul care vizează prevenirea şi combaterea furtului din fosta bază NATO din oraşul Catania l-a surprins la furat pe Lucian Milea. De asemenea, Marcel Munteanu a fost arestat în cartierul “Cannamellito”, potrivit unui articol publicat de jurnaliştii din Sicilia. Acesta se afla la bordul unei maşini încărcate cu 400 de kilograme de cupru, fire tăiate bucăţi şi scoase din incinta fostei baze NATO, de unde au fost extrase printr-o deschizătură făcută în gard. La vederea oamenilor legii, vrancenii au încercat să fugă, dar au fost prinşi după puţin timp. Bunurile furate au fost recuperate şi returnate Forţelor Aeriene Militare din baza 41 din Catania.

Cei doi romani au fost imediat arestaţi şi conduşi la o cazarmă militară din Sciascia, unde la finalul audierilor au fost puşi sub arest la domiciliu pană vor fi anchetaţi. Vrancenii sunt acuzaţi de furt calificat, distrugere şi nesupunere în faţa unui agent de poliţie. Alături de cei doi vranceni, carabinierii au reţinut alţi doi romani suspectaţi că au legătură cu furtul din fosta bază militară.

Hoţi şi în ţară şi în străinătate

În ultimii ani, autorităţile italiene au prins mai mulţi romani acuzaţi că au furat peste 700 de kilograme de cabluri electrice, unele din zona staţiilor feroviare, punand astfel în pericol siguranţa pe calea ferată. Cei doi vranceni au fost cercetaţi în trecut şi în Romania, după ce au comis mai multe furturi. Lucian Milea a avut de executat chiar şi o pedeapsă de 9 luni în Penitenciarul Focşani pentru furt, iar la liberare a plecat în Italia să facă bani. Surse locale din comuna Carligele ne-au povestit că Lucian Milea a avut probleme cu legea după ce a comis mai multe furturi, din ferme şi gospodării. Pentru furtişaguri, acesta a stat la închisoare, după care s-a întors în mijlocul familiei sale, care cuprinde şi un copil. Oamenii din Carligele ne-au povestit că acesta a plecat în Italia şi le-a spus apropiaţilor că merge să muncească pentru a-şi întreţine familia. Însă, imediat după ce s-a mutat în Italia, a ajuns pe mana carabinierilor pentru furt. Nu este exclus ca între timp să fi revenit în ţară, însă în comună, oficial, nu se mai ştie nimic despre el, mai ales că şi soţia sa ar fi plecată tot în Italia. Poliţiştii vranceni de la Compartimentul “Urmăriri” ne-au precizat ieri că autorităţile italiene nu le-au solicitat sprijinul în acest caz pană în acest moment. “Procedura prevede în cazul persoanelor arestate în străinătate să fie anunţaţă Ambasada Romaniei, ulterior, poliţia din localitatea de domiciliu”, ne-a spus comisarul şef Daniel Popescu, şeful Compartimentul Urmăriri din cadrul Poliţiei vrancene. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3804 zile, 16 ore, 58 minute, 56 secunde
O zi trista pentru economia vranceana. Daca nu-i prindeau carabinierii ce salon de nunti si-ar fi tras la Focsani. Politia italiana ar trebui acuzata la nivel european de discriminare. In timp ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.