Home | Actualitatea | (FOTO+VIDEO)!!! Tragedie pe E 85: Doi călugări franciscani au murit într-un accident la Călimăneşti

(FOTO+VIDEO)!!! Tragedie pe E 85: Doi călugări franciscani au murit într-un accident la Călimăneşti

Publicat de 10079 vizualizari 4 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Maşina a intrat în şanţ şi a lovit un cap de pod, cei doi pasageri, un preot şi un călugăr, neavand nicio şansă de supravieţuire Maşina a intrat în şanţ şi a lovit un cap de pod, cei doi pasageri, un preot şi un călugăr, neavand nicio şansă de supravieţuire

Accidentul a avut loc pe şoseaua E85, la ieşirea din Mărăşeşti.Soferul şi însoţitorul său erau călugări romano-catolici franciscani în judeţul Bacău.Accidentul s-a produs după ce şoferul a adormit la volan,Cei doi se întorceau de la Bucureşti şi rulau cu cel puţin 130 km/h.Petru Avădăni avea 32 de ani şi fusese sfinţit preot de către episcopul Petru Gherghel în 2010, în vreme ce tovarăşul său de drum era preot-călugăr tot la Luizi-Călugăra-Bacău.Un alt tanăr a fost ucis ieri de o maşină Merrcedes în apropierea cimitirului din Panciu

Un accident grav de circulaţie a zguduit ieri liniştea localnicilor din satul Călimăneşti din Mărăşeşti. O bubuitură puternică l-a făcut să tresară din somn pe Gheorghe Tuchiluş, fost asistent medical în oraş. De cum a ieşit din curte în grabă a fost şocat să vadă că în poarta vecinului său zace un morman de fiare însangerate. În autoturismul contorsionat, doi oameni aveau mare nevoie de ajutor. ”Cand am auzit buşitura, am ieşit repede, m-am uitat în stanga şi dreapta şi am strigat după ajutor! Au oprit şoferii şi au venit cu răngile şi i-au scos afară. Nu poţi să laşi omul aşa să moară. Din păcate, amandoi erau grav răniţi”, ne-a relatat bătranul Tuchiluş. Cine ar fi ştiut că cei doi oameni răniţi în poarta lor sunt feţe bisericeşti… Atat şoferul, care a decedat pe loc, cat şi pasagerul din dreapta, care a murit cateva minute mai tarziu, erau preoţi la Biserica Romano-Catolică din comuna Luizi-Călugăra, judeţul Bacău. Şoferul se numea Petru Avădăni, avea 32 de ani şi era de loc din comuna nemţeană Cordun. Călugărul Petrică Sascău, pasager pe bancheta din dreapta, avea 37 de ani. Costică Lişiţă, omul în poarta căruia s-a oprit maşina, i-a fost alături călugărului în ultimele momente de viaţă. “Aici au murit. Pe unul l-am scos viu acolo, a mai căscat o dată gura şi şi-a dat sufletul. Celălalt, şoferul, era mort în urma izbiturii. Am aprins aici o lumanare de sufletul lor”, ne-a spus Lişiţă.


A adormit la volan pe o porţiune considerată punct negru

Maşina VW plină de sange a adunat şi alţi oameni curioşi. Poliţiştii au izolat imediat zona şi au dirijat circulaţia. În acelaşi timp, au fost preluate declaraţiile martorilor şi s-au făcut măsurătorile specifice în astfel de situaţii. “Şoferul în vârstă de 32 de ani din Neamţ, cel mai probabil pe fondul oboselii, a pierdut direcţia de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în şanţul de pe partea opusă direcţiei sale de mers, după care maşina s-a izbit de un cap de pod. În urma accidentului a decedat atât şoferul cât şi pasagerul din dreapta. Urmează să stabilim împrejurările în care a avut loc accidentul”, ne-a declarat inspectorul de poliţie Cătălin Manea, de la Serviciul Rutier. Trupurile celor doi au fost ridicate şi duse la Serviciul de Medicină Legală din Focşani. Din păcate, zona Călimăneşti a devenit un punct negru pentru mulţi şoferi. Linia dreaptă dintre Călimăneşti şi Haret a pus de multe ori probleme conducătorilor auto, mai ales la primele ore ale dimineţii, cand oboseala la volan poate să-şi pună cuvantul. Uşurinţa aparentă cu care se poate parcurge zona duce uneori la clipe fatale. De altfel, în zonă este stabilit unul dintre cele zece puncte negre ale şoselei europene 85 pe tronsonul din Vrancea.

Acul kilometrajului s-a oprit la 130 km/h

La faţa locului au ajuns echipele de descarcerare, dar şi medicii de la ambulanţă, dar totul a fost în zadar. Medicii au fost cei care au constatat decesul celor două feţe bisericeşti. Acul kilometrajului s-a oprit la 130 km/h, după cum au precizat poliţiştii. Cei doi bărbaţi se întorceau de la Bucureşti, unde au transportat o cunoştinţă, se pare o rudă a călugărului Sascău, şi este posibil ca oboseala şi căldura să fi stat la baza accidentului. De altfel, maşina VW Polo aparţinea lui Petrică Sascău.  Poliţiştii cred că şoferul a adormit la volan şi de aici tragedia. Probabil, cei doi au decis să conducă pe rand de la Bucureşti la Bacău, dar alegerea le-a fost în cele din urmă fatală.

Cine erau călugării care au murit la Călimăneşti

Vestea decesului celor doi a căzut ca un trăznet în comunitatea din Luizi-Călugăra, acolo unde cei doi slujeau la Biserica Romano-Catolică. Primarul comunei îi descrie pe cei doi ca pe nişte “oameni foarte implicaţi în comunitate, săritori şi dedicaţi Bisericii”. “Nici acum nu mi-am revenit de cand am aflat această veste tragică. Chiar cu o săptămană în urmă am stat la masă cu ei doi, am pariticipat la slujbă. Ajutau pe oricine le cerea ajutorul”, ne-a spus primarul Aurel Varga. Conform unui comunicat al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, postat pe site-ul www.ercis.ro, cei doi membri ai comunităţii catolice erau la începutul misiunii lor.

Preotul Petru Avădăni s-a născut la 29 iunie 1981 la Pildeşti. A fost sfinţit preot la 11 iunie 2010 la Iaşi de către episcopul Petru Gherghel. De la 20 septembrie 2010 a activat la Luizi-Călugăra. Fratele Petrică Sascău din Luizi-Călugăra a depus profesiunea solemnă la 1 septembrie 2001 la Hălăuceşti. A activat în conventul din Hălăuceşti până în anul 2005, apoi în conventele din Luizi-Călugăra şi Carei şi din nou în conventul din Luizi-Călugăra. Să se odihnească în pace! (A. IVAN, D. CHIRIAC)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la acest accident

Pieton omorat langă cimitir

Luni seara, un alt accident rutier mortal s-a produs la Panciu. Poliţiştii au stabilit că Geani Ionuţ Turcu a traversat drumul printr-un loc nepermis şi  a fost lovit de un Mercedes condus de Georgel Popa, 29 de ani, din Moviliţa. În urma impactului, pietonul a decedat. Accidentul a avut loc pe drumul naţional Tişiţa – Panciu, în apropierea cimitirului situat înainte de intrarea în Satul Nou. “Pietonul s-a angajat în traversarea durmului prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost accidentat mortal de o maşină Mercedes”, ne-a spus inspectorul Aurel Cristian, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. Un alt accident rutier s-a produs în satul Bogza, comuna Sihlea.  Ştefan B., 31 ani, din satul Caiata, a distrus o poartă din tablă, după ce a lovit-o cu un moped. În urma primelor verificări s-a stabilit că mopedul nu era înregistrat, iar bărbatul nu poseda permis de conducere.


30.07.2013-ora 11,00:Doi tineri călugări franciscani, morţi într-un accident la Călimăneşti

Acul kilometrajului s-a blocat la 130 km/h. Doi tineri au murit în această dimineaţă în urma unui accident produs pe şoseaua Europeană E 85, la Călimăneşti.

UPDATE2 Conform informatiilor transmise de colegii de la Ziarul de Roman ,cele doua victime ale accidentului de la Călimăneşti. de azi dimineaţă sunt preoti calugari franciscani, dintre care unul din localitatea Pildesti, de langa Roman.Citiţi mai multe despre ordinul călugărilor franciscani aici

Ultima oră : Poliţiştii vranceni au precizat în urmă cu cateva minute identitatea victimelor accidentului de la Călimăneşti. Maşina era condusă de Petru Avădani, 32 ani, din comuna Cordun, judeţul Neamţ. Acesta era preot la Biserica Romano-Catolică din comuna băcăuană  Luizi Călugăra . A doua victimă este Petrică Sascău, 37 ani, din comuna Luizi Călugăra, preot la biserica din satul său. Cei doi se întorceau de la Bucureşti.


 

 

Din primele verificări efectuate de poliţişti, accidentul a avut loc pe fondul oboselii, şoferul adormind, cel mai probabil, la volan. “Tanărul de 32 ani din judeţul Neamţ, aflat la volanul maşinii VW Polo a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţ, după care maşina s-a izbit de un cap de pod. În urma impactului, şoferul, dar şi pasagerul din dreapta, un bărbat de 37 de ani din Bacău, se pare proprietarul maşinii, au murit pe loc”, ne-a spus inspectorul principal Cătălin Manea, de la poliţia rutieră.


 


La faţa locului au ajuns  echipele de descarcerare, dar şi medicii de la ambulanţă, dar totul a fost în zadar. Acul kilometrajului s-a oprit la 130 km/h, după cum au precizat poliţiştii aflaţi la faţa locului. Aseară, un alt accident rutier s-a produs la Panciu. Poliţiştii au stabilit că  Geani Ionuţ T. a traversat drumul printr-un loc nepermis şi  a fost lovit de un Mercedes condus de Georgel P., 29 de ani, din Moviliţa. În urma impactului, pietonul a decedat.  (Dan CHIRIAC)

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicate)

avatar
emy 31-07-2013
Din punctul meu de vedere vina apartine in totalitate porcilor ce ne conduc din 90 incoace ca n-au fost in stare sa faca si ei autostrazi.
Din pacate accidentele vor deveni mai dese si mai sangeroase, caci daca drumul asta era bun inainte de 90 cand o familie abia isi permitea o masina, acum numarul masinilor si al camionelor pe drumurile publice a crescut foarte mult. iar nevoia omului de a se misca a crescut si mai mult.
Nici nu e nevoie de multe autostrazi, atat timp cat trece pe la maxim 20 -25km de orase, lumea va circula mai bine si vom fi de zeci de ori mai in siguranta, atat pentru cei care sunt omorati pentru traversarea prin loc nepermis cat si cei care adorm de la oboseala unui drum de 200km ce legal ia 4 ore.
Am vazut accidente in germania la 150km/h si cred ca pagubele la cele 3 masini implicate erau mai mici decat aici. Pe autostrada n-ai lumini din contrasens, n-ai pietoni care sa-ti sara in fata, n-ai caruta, n-ai biciclete si mopede si mergi constant cu o viteza decenta, neavand reprize de accelerat/franat sa te extenueze. Iar in caz ca faci un accident, te impinge parapetul sa mergi paralel cu el chiar daca pocnesti pe unu.
Deci vina pentru astfel de accidente e a porcilor ce ne conduc si fura in loc sa faca si a fraierilor care din 90 incoace accepta aceasi comunisti vopsiti in diferite culori sa ii fure
avatar
petre duta 30-07-2013
Cosmi are In Romania e haos legislativdreptate si nu se refera neaparat la acest accident. In Romania e haos legislativ.
avatar
Cosmy de la Paunesti 30-07-2013
Anca o stire tragica de la Calimanesti ce se dovedeste a fi un punct sensibil pe harta rutiera a lui....E85.Totusi nu avem cum sa nu ne intrebam de rezultatele mult tranbitatelor campanii ale rutieristilor in care se promoveaza o conduita in trafic astfel incat sa asistam la un numar tot mai redus al accidentelor.E clar multi tineri nu mai au frica si respect fata de lege,ca atare merg cum vor si cu cat vor,,muschii lor,,.V-a trece mult timp,cred pana constienta si atentia vor face casa buna la volan.Dar pana atunci haosul in justitie,colerat cu permisivitatea legiilor rezulta babilonia dupa ,,sosele insangerate,,.Tineri si batrani se duc rand pe rand,jertfa platita neatentiei si a inconstientei a drumurilor proaste a guvernantilor ce nu se gandesc sa faca autostrazi si nu in ultimul rand a teribilismului adolescentin.Sa para Vrancea scapata de sub control,la volan mai ales ca ne aflam sub stapanirea nenumaratilor experti bahici??
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-6
Report as inappropriate
avatar
Alex 30-07-2013
Cam greu cu limba romana si cu exprimarea, domnu' "Cosmy", la care se adauga si faptul ca bati campii cu gratie. Din ce spui tu, soferul era un teribilist lipsit de respnsabilitate care mergea cu cat voiau "muschii lui", nu? Eu cred ca prea ii bagi pe toti in aceeasi oala, in aceleasi clisee stupide pe care le auzi la stiri si te-ai grabit sa le scrii si tu... ca asa poate pari mai destept. Iti zic eu, doar pari destept, atat! Nu orice accident e din cauza "vitezei excesive", nu ai de unde stii ce s-a intamplat in masina aia in momentul respectiv. Nimeni nu poate spune cu certitudine ce s-a intamplat, doar prosti ca tine pot da cu presupusu', atat! Nu mai manca rahat aiurea si invata sa scrii corect, cretinule! "cosmy"... auzi la el...
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sfinții Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
Calendar catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug

Maxima zilei: „Pentru orice rău există două leacuri: timpul şi tăcerea.” — Alexandre Dumas
    

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail