Ultima oră

VIDEO!!! USL şi PP-DD au scumpit plimbarea pe microbuz în Focşani

Ziarul de Vrancea
27 iun 2013 1905 vizualizări
Preţul unei călătorii prin oraş va costa, de luni, 1,8 lei

De luni, o călătorie cu transportul în comun prin Focşani va fi mai scumpă cu 30 de bani, asta după ce consilierii USL şi PP-DD din Consiliul Local au aprobat creşterea tarifului de la 1,5 la 1,8 lei. Majorarea nu s-a făcut fără discuţii aprinse între consilieri. Democratul Nicu Tănase a încercat să propună ca pe viitor Focşaniul să devină un al doilea Lugoj şi să subvenţionize 100% transportul public, făcandu-l gratuit pentru toţi cetăţenii. “Cheltuim o grămadă de bani pentru ENET, de exemplu, şi nu oferim servicii focşănenilor. Ar trebui să luăm în calcul, pe viitor, un serviciu de calitate şi gratuit la transport public”, a cerut Nicu Tănase. Evident, propunerea sa nu a găsit înţelegere în partea stangă, la PSD, de unde Radu Niţu a explicat că de trei ani nu s-a mai scumpit biletul de midibuz. “De trei ani de zile n-au mărit preţurile, era normal să vină cu această propunere”, a explicat social democratul. În favoarea scumpirii călătoriei cu transportul în comun s-a pronunţat şi Bogdan Matişan. “Societatea de transport public din Focşani supravieţuieşte fără subvenţie de la CL, trebuie apreciat managementul care o ţine pe profit. Dacă preţurile au explodat, trebuie să le aprobăm această mărire”, a spus Matişan. Acest proiect a mai fost la mapa consilierilor de două ori pană acum, fiind retras sau respins la vot. Consilierii PP-DD, deşi au fost de acord cu solicitarea de creştere a preţului la bilet, i-au întrebat pe colegii din PSD de ce în urmă cu cateva şedinţe au întors decizia în cazul scumpirilor la călătorii. “Aceste argument nu erau valabile şi acum trei luni cand noi am votat pentru?”, a întrebat Aurel Bacu, liderul PP-DD. Explicaţia adusă de Matişan a fost următoarea: “la vremea respectivă nu era CA-ul stabilit şi fundamentarea preţului nu era suficientă”, a precizat Bogdan Matişan. Cu sau fără explicaţii, de luni avem două veşti proaste de îndurat: călătorii mai scumpe de la Gară la Tribunal şi lipsa apei calde la duş. (Iulia CREŢU)

Pe platform web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii pe acest subiect purtate ieri în plenul CL


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 3926 zile, 16 ore, 28 minute, 33 secunde
Ulise nu te-ai sculat bine sau ai uitat sa iei pastila
Ulise Grosu, acum 3926 zile, 17 ore, 43 minute, 52 secunde
Desi aceasta masura nu ma afecteaza in mod direct, dar considerand ca traseele autobuzelor care fac curse in mun. Focsani sunt mult mai scurte, comparativ cu alte orase, as vrea sa stiu daca s-a facut citeste integral
, acum 3926 zile, 13 ore, 33 minute
Da' ce ba' Ulise, ti-ai luat masina ???!!! Si daca da, cine ti-a dat permis ???!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.