Ultima oră

Info-educaţie:Şefa IŞJ participă la Congresul Educaţiei

Corneliu Condurache
13 iun 2013 3137 vizualizări
Inspectorul general al IŞJ Vrancea participă la a doua ediţie a Congresului Educaţiei ce va avea loc în zilele de 14 şi 15 iunie la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti

La eveniment vor fi prezente personalităţi din lumea educaţiei româneşti, dar şi reprezentanţi ai sistemelor de educaţie din Europa. Temele aflate în discuţie vor acoperi toată aria de interes a domeniului educaţie - de la clasa pregătitoare şi reinserţia în şcoală a copiilor din familii defavorizate social, până la învăţământ superior şi formare continuă de-a lungul vieţii, potriviut unui comunicat al MEN. „Congresul îşi propune să fie o platformă de dezbatere pentru oamenii şcolii şi pentru toţi aceia care sunt preocupaţi de bunul mers al educaţiei. Prin Congresul Educaţiei, MEN doreşte să creeze o agora a sistemului de învăţământ românesc, în cadrul căreia să fie expusă şi discutată agenda publică a tuturor sectoarelor din educaţie”, se mai arată MEN. Prima ediţie a Congresului Educaţiei a avut loc în timpul mandatului ministrului Liviu Maior (1992 -1996), care este unul dintre invitaţii evenimentului. (M. V.)

 

Directorii de şcoli, aşteptaţi cu fişele de autoevaluare


Directorii de şcoli trebuie să depună la Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), în perioada 24 – 28 iunie 2013, fişele de evaluare a propriei activităţi din ultimul an şcolar. În baza acestora, după susţinerea interviului în luna august, va fi acordat calificativul pentru anul şcolar care se încheie în curand. După directori, la începutul lunii iulie inspectorii şcolari vor trebui să-şi depună fişele de evaluare. Anul trecut reprezentanţii IŞJ au acordat numai calificative de “foarte bine”. Tot în această perioadă directorii pot ridica de la inspectorii de specialitate opţionalele avizate pentru anul şcolar 2013 – 2014. Acestea au fost depuse pană pe 30 mai, apoi inspectorii le-au avizat. Cele mai multe opţionale, potrivit IŞJ, sunt la învăţămant preşcolar şi primar – peste 100 la fiecare, precum şi la disciplina informatică - peste 50. (M. V.)


Locul I la un concurs naţional de orientare turistică

Echipajele Şcolilor „Principele Radu” Adjud şi Ploscuţeni au caştigat locul I la un concurs naţional de orientare turistică. Cele două şcoli au caştigat faza judeţeană a competiţiei, rezultate care le-au calificat la concursul naţional ce a avut loc în tabăra internaţională de la Vîlcele, judeţul Covasna, în cadrul proiectului „Evaluarea interdisciplinară prin intermediul orientării turistico-economice” derulat de Şcoala „Mihail Sadoveanu” Vaslui. Echipajul Şcolii din Adjud, coordonat de Dorina Gheorghioiu, a caştigat primul loc la clasa a IV-a, rezultat dublat la clasa a II-a de echipajul Şcolii Ploscuţeni, condus de Violeta Mihăeş. Vrancea a mai caştigat un premiu la clasa a IV-a, prin echipajul Şcolii Ploscuţeni, coordonat de Camelia Păncescu, care s-a situat pe locul III. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Votka si vin vechi, acum 3941 zile, 12 ore, 6 minute, 29 secunde
Ce faceti cu fosiloidul de la Maicanesti ,ca-s curioasa?E imbibat in alcool.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.