Ultima oră

Doi elevi au fost filmaţi în timp ce făceau sex în baia liceului(Interzis minorilor)

Ziarul de Vrancea
3 feb 2013 23110 vizualizări
Învăţământul românesc este zguduit în aceste zile de un scandal. Doi elevi de la un liceu din Târgu Frumos au fost filmaţi în timp ce făceau sex în toaleta unităţii de învăţământ.

Se pare că cei doi sunt clasa a IX-a şi sunt elevi la Liceul Ioan Neculce din Târgu Frumos, judeţul Iaşi. Conform România TV, adolescenţii au fost filmaţi de un alt coleg de-al lor la sfârşitul săptămânii trecute, dar au apărut pe Internet în urmă cu câteva zile. Cei doi tineri fac sex nestingheriţi în toaleta şcolii şi din imagini se vede că nu par să se teamă că ar putea fi prinşi de vreun cadru didactic.

Aceasta nu este primul scandal de acest fel de anul acesta. În urmă cu mai puţin de două săptămâni o tânără a susţinut că a fost violată de cinci băieţi, în toaleta de la etajul doi al grupului Şcolar Industrial "Dimitrie Gusti".

În ambele cazuri inspectoratul şcolar judeţele aferente a fost sesizat şi a deschis o anchetă.


Libertatea.ro

 

 

Interzis minorilor

Sex intre copii in toaleta unui liceu din Targu Frumos (VIDEO)

Captura video

O fata in varsta de 14 ani si un baiat de 15 ani au fost filmati de un coleg in timp ce faceau sex in toaleta Liceului Ion Neculce din Targu Frumos. Filmuletul a fost postat pe youtube. Atat politistii, cat si Inspectoratul Scolar Iasi s-au autosesizat in acest caz si au inceput o ancheta. Cei doi minori risca sa fie exmatriculati, dar vor fi pedepsiti si legal sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri, sustin politistii.

Descrierea care apare in dreptul filmuletului urcat pe Youtube este "Sex in baia Liceului din Targu-Frumos, elevi in clasa a IX-a" si s-au inregistrat sute de vizualizari la cateva ore de la postare

Directorul Liceului Ion Neculce, Emilia Talpalaru, a spus ca incidentul a avut loc vineri dupa-amiaza, iar conducerea scolii a fost anuntata despre acest caz de catre paznicul unitatii de invatamant. "Este un incident extrem de neplacut. Copiii sunt elevi in clase diferite. Acesti au fost audiati, au fost anuntate familiile, iar in functie de rezultatul anchetei vom stabili ce masuri vom aplica. Elevii nu risca sa fie exmatriculati", a spus Emilia Talpalaru, potrivit rtv.net.

Ea a mai precizat ca cei doi elevi nu sunt dintre cei cu rezultate bune la invatatura.

Directorul liceului a spus ca nu au mai existat astfel de incidente in unitatea de invatamant.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Sabina Manea, a declarat  ca liceul la care cei doi elevi invata a declansat o ancheta in acest caz. "Nici nu stim daca incidentul s-a petrecut acolo sau nu, in primul rand se va analiza aceasta chestiune. La nivelul scolii s-a declansat o ancheta care se afla in derulare. Daca s-a intamplat asa ceva este foarte grav si vor fi luate masurile de rigoare", a afirmat Sabina Manea.(rtv.net)

 

REACŢIA ministrului Educaţiei după ce doi elevi au fost filmaţi făcând SEX în toaleta şcolii


Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a vorbit la România TV despre cazul celor doi elevi care au fost filmaţi în timp ce făceau sex în toaleta liceului. "Problema majoră este educaţia copiilor. Ceea ce se întâmplă în şcoală este o developare a societăţii în care trăim", a spus ministrul.

 

 

Remus Pricopie, ministrul Educatiei

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei
Foto: România TV

"Nu am văzut nimic clar. Nu am nicio confirmare în acest sens. Sunt lucruri extrem de serioase, pe care trebuie să le discutăm, să le analizăm. Am auzit-o pe directoare, am vorbit şi cu inspectoarea generală şcolară. Când vorbim despre astfel de lucruri, trebuie să fim foarte siguri că astfel de informaţii sunt corecte, pentru că expunem copii. Sunt copii de 15 ani. Eu doar rog un anumit tip de ponderare a limbajului, pentru că din limbaj se poate înţelege că s-a întâmplat altceva", a declarat Remus Pricopie.

"Pe 24 ianuarie a fost un subiect similar, care s-ar fi întâmplat în Bucureşti. A trecut momentul "breaking news" şi când am început să analizăm subiectul, am constatat că lucrurile au fost un pic altfel. Voi vedea raportul şi apoi se va face o conferinţă în care vom da toate detaliile. Trebuie să îi protejăm pe elevii de 14-15 ani. Au făcut o prostie, dar acum ce să le facem? Trebuie să recuperăm aceşti copii şi nu să îi arătăm cu degetul, să fie proscrişi. Vorbim şi despre un drept la protecţie al copiilor", a precizat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a subliniat că agenţii de formare ai copiilor de 14-15 ani sunt internetul, televiziunea, presa scrisă, colegii, şcoala şi părinţii. "Ceea ce înseamnă că atunci când ne uităm la copiii noştri şi vedem că sunt violenţi, că sar unii la alţii la bătaie, că se bat cu cuţitele, de ce sunt aşa? O iau de jos în sus: fac părinţii ce trebuie, şcoala face tot ce trebuie şi apoi mergem în sus - ce acces au la internet, se joacă pe internet chiar şi în timpul clasei, pe ce fel de site-uri, ştim ce fac? Nu ştim, nu avem nicio politică în sensul ăsta. Televiziunea, presa scrisă - haideţi să mergem în Gara de Nord şi să vedem cum arată chioşcurile de ziare. Dacă nouă ne place, înseamnă că asta este educaţia pe care vrem să o facem. Eu cred că trebuie să avem o legislaţie foarte dură în ceea ce priveşte tipul de mesaj şi de expunere pe care îl asigurăm copiilor minori", a arătat ministrul.

"Problema majoră este educaţia copiilor - de la ce se întâmplă în jurul lor, pe stradă auzi de nu îţi vine să crezi ce auzi, ziarele pe care le citesc, programele TV la ore inacceptabile. Ceea ce se întâmplă în şcoală este o developare a societăţii în care trăim", a mai spus Pricopie la România TV.


www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.