Ultima oră

De Unire, Focşaniul se vede pe TVR Iaşi

Sorin Tudose
17 ian 2013 2739 vizualizări
TVR Iaşi acordă o atenţie specială oraşului Focşani în această perioadă

O echipă a televiziunii regionale TVR Iaşi a fost în cursul acestei săptămani în Focşani pentru a documenta o emisiune dedicată Unirii de pe 24 ianuarie. Echipa în fruntea căreia s-a aflat realizatoarea TV Andreea Ştiliuc a filmat în cele cateva zile petrecute în “Oraşul Unirii” o mulţime de edificii noi, dar mai cu seamă vechi, a stat de vorbă cu profesorul de istorie Cezar Cherciu, care a amintit despre importanţa oraşului nostru în desăvarşirea Unirii. Totodată, printre cei intervievaţi se mai găsesc Teodora Fantanaru, directoarea Bibliotecii Judeţene, Jenifer Brooks, voluntar american al Corpului Păcii, Anamaria Cătănoiu, preşedinte al Asociaţiei Potpourri şi reprezentanţii Fundaţiei “Cartea călătoare”, care se ocupă cu accesibilizarea cărţilor pentru nevăzători. Sorin Francu, directorul Teatrului, a stat şi el de vorbă cu îndrăgita realizatoare, mai ales că anul acesta instituţia de cultură îşi celebrează centenarul. Tot ce a filmat echipa de la Iaşi va fi difuzat pe post nu într-una, ci chiar în două emisiuni pe 24 şi 25 ianuarie. Dacă în prima emisiune se va vorbi despre tot ce reprezintă Unirea făcută la Focşani acum 154 de ani, în cea de-a doua intitulată “Descriptio Moldaviae” vor apărea mai mulţi tineri focşăneni cu diferite proiecte şi pasiuni. Printre aceştia o să apară şi Cristian Cazacu, puştiul pasionat de cartografie despre care ziarul nostru a scris, dar se va vorbi şi despre proiectul dedicat Focşaniului vechi. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mihail, acum 4087 zile, 11 ore, 49 minute, 6 secunde
Trebuiau filmați și rahatzii și pișhatzii umani înșirați de-a lungul gardului de tablă ondulată spre direcția WC concesionat Băeșu fostul prerfect, pus de Primărie ca să separe nu știu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.