Ultima oră

Slujbă de pomenire a arhitectului Ion Mincu

Sorin Tudose
5 dec 2012 1397 vizualizări
Arhitectul focşănean va fi pomenit azi la biserica din Piaţa Unirii

Arhitectul focşănean Ion Mincu (n. 20 decembrie 1852, Focşani - d. 6 decembrie 1912, Bucureşti) este comemorat azi atat în ţară cat şi la Focşani cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Un moment ce va marca Anul “Arhitect Ion Mincu este slujba de pomenire oficiată de părintele ieromonah Iustin Marchiş, în biserica Mănăstirii Stavropoles din Bucureşti la a cărei restaurare şi întregire a lucrat focşăneanul nostru. Slujba de pomenire va avea loc azi de la ora 12.15. Concomitent va avea loc o slujbă de pomenire şi în Focşani la biserica “Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii, acţiunea avand loc la iniţiativa Direcţiei pentru Cultură. Reprezentanţii instituţiei invită pe această cale publicul şi în special arhitecţii să participe la comemorarea celor 100 de ani trecuţi de la decesul cunoscutului arhitect. Ordinul Arhitecţilor din România, în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură, a derulat pe întreg parcursul acestui an acţiuni şi proiecte de promovare a patrimoniului cultural specifice stilului arhitectural neoromânesc, iniţiat de Ion Mincu. Unul din evenimentele inedite a fost Expoziţia de fotografie Victor Velculescu “Mincu – Un secol înainte”. De asemenea, un alt eveniment deosebit petrecut în Anul “Arhitect Ion Mincu” este primirea lui Mincu, ca membru postmortem al Academiei Române, în cadrul adunării generale a membrilor pe data de 15 noiembrie 2012. (Sorin TUDOSE)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.