Ultima oră

VIDEO!!!”Plecaţii de acasă” se pregătesc de “Romanii au talent”

Aurelian Ivan
31 aug 2012 5637 vizualizări
Caţiva tineri din Focşani şi-au propus să schimbe ceva în muzica romanească.Aceştia se pregătesc de preselecţiile “Romanii au talent”

Într-o lume plină de formaţii de duzină, care cantă cu cd-ul, caţiva tineri din Focşani s-au gandit să schimbe ceva. Ei vor să cante live şi unplugged. Mai mult, vor să participe şi la preselecţiile “Romanii au talent”. Şi-au ales ca nume de formaţie “Plecaţii de acasă” şi îşi fac repetiţiile în subsolul unui bloc din Focşani, unde funcţionează un café bar. Dionesie Ionescu - baterie, Liviu Vieru - chitară solo şi Marian Tudorache - chitară bas, sunt cei trei tineri care vor o altfel de muzică. Spun că s-au săturat să asculte muzică fără mesaj, doar electronică. “Prin acest proiect încercăm să cantăm muzică curată, 100% live şi pe cat posibil cat mai umplugged. În Focşani, în Vrancea, nu există nicio formaţie unplugged, s-a pus bază pe muzică programată, combinată cu influenţe electro”, spune Ionescu Dionisie. În Romania, de caţiva ani, se tot vorbeşte de playback. "Artiştii" spun ca nu au încotro, că nu au aparatura necesară sau că nu le permite cadrul respectiv. Unii vin şi se “scuză” că de fapt ei fac semi-playback, adică celebrul “cantat pe negative”, sau unii dintre ei chiar direct pe pozitiv, mai greu este cu sincronizarea vocilor. Una peste alta, cei mai multi fac playback pentru că le este mai comod, pentru ca au o coregrafie "care nu le permite să-şi folosească şi vocea în acelasi timp". Le convine să se urce pe o scenă şi să ia, să zicem, 100 $ fără sa depună cine ştie ce efort. Asta este realitatea, dar există şi tineri care vor să arate că pot face muzică, îşi scriu singuri versurile şi îşi lucrează linia melodică.

Cantă piesele scrise de ei

Aceştia şi-au propus să cante piesele pe care ei le scriu, nu cover-uri. ”Eu şi Dionisie ne-am cunsocut cu cinci în urmă. Am avut tendinţa comună să ne concentrăm pe mesaj şi energie. Încercăm să ne axăm pe melodiile proprii. Eu sunt cel care le compune versurile, în rest muzica se face aici. Evităm melodiile cu mesaje imbecile, prin repetiţia unor versuri”, ne-a spus chitaristul  Liviu Vieru. De curand, li s-a alăturat basistul Marian Tudorache. Spune că este un vis mai vechi de-al lui de a canta într-o formaţie. Acum i s-a îndeplinit dorinţa. Lucreză ca barman-ospătar, iar în timpul liber exersează la chitară bas. Fiecare din cei trei membri ai formaţiei are un job din care îşi caştigă existenţa şi din care dau bani deoparte pentru a-şi cumpăra instrumentele muzicale. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi asculta formaţia “Plecaţii de acasă”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexa, acum 4250 zile, 2 ore, 56 minute, 16 secunde
Multa bafta , baieti!! :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.