Ultima oră

Nini îi bagă lui Oprişan „duşmanul” în Prefectură: Cătălin Kanty Popescu îi ia locul lui Octavian Vieru

Mihai Boicu
23 aug 2012 12440 vizualizări
Fostul liberal îi ia locul lui Octavian Vieru, prefectul “interimar” numit de actuala putere.Acesta a preferat să stea liniştit pentru a nu deranja şi se va întoarce director la APIA.In schimb, de la Kanty Popescu se aşteaptă să preia controlul în Prefectură.Este interesant cum va colabora Popescu cu subprefectul Misăilă, mai ales că între PNL şi PSD deja sunt cateva asperităţi, situaţia viceprimarului de la Campuri fiind una dintre ele.Cu Popescu prefect, PNL ar trebui să tragă tare la alegerile parlamentare din toamnă

Vrancea are un nou prefect în persoana lui Cătălin Kanty Popescu, la trei luni de la numirea lui Octavian Vieru de către noua putere. Liberalul a renunţat la funcţiile politice şi la cea de consilier judeţean, pentru un post de funcţionar public la APIA Bucureşti, de unde a fost detaşat în fruntea Instituţiei Prefectului. Octavian Vieru a fost o soluţie provizorie pentru ca liberalii să aibă prefect şi s-a remarcat destul de puţin pană acum, pentru a nu deranja. PNL speră ca prin intermediul lui Kanty Popescu va “cuceri” Prefectura şi va avea mai multă putere în judeţ.

Guvernul l-a numit ieri prefect pe Cătălin Kanty Popescu în locul “interimarului” Octavian Vieru, primul reprezentant în judeţ al Guvernului Ponta. “Sunt onorat de această numire şi sper ca prin experienţa şi prin activitatea pe care o am să-mi fac datoria faţă de cetăţeni. Sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate şi sper că vom găsi soluţiile necesare”, a declarat Cătălin Popescu la puţin după ce a aflat că va fi prefect. Cel mai probabil, acesta va fi instalat în funcţie chiar astăzi de secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, Cătălin Chiper. Noul şef de cabinet al prefectului va fi Georgel Constantin, care ar fi trebuit să ocupe acest post şi pentru Octavian Vieru şi a fost pregătit chiar pentru postul de prefect. Un lucru foarte important şi de interesant de urmărit este relaţia pe care o va avea Cătălin Popescu cu instituţia Consiliului Judeţean. Jocurile PNL Vrancea pentru numirea acestuia au ieşit la iveală atunci cand jurnalistul Dan Tapalagă a dat publicităţii o stenogramă a discuţiilor din conducerea PNL. Relu Fenechiu îl numea atunci “nebun” pe Nini Săpunaru pentru că propune prefect un om considerat “cel mai mare duşman” al pesedistului Marian Oprişan. “Părerea mea este că sunt răutăţi, eu nu-mi voi face decat datoria. Vom avea o colaborare foarte bună. Dacă la un moment dat vom avea puncte de vedere diferite, asta e”, a declarat Cătălin Popescu. Acesta a fost deputat PSD în perioada 2000 – 2004, după care a făcut pasul la PNL, cand a căzut în dizgraţia lui Marian Oprişan.

Vieru se întoarce la APIA

Fostul liberal îi va lua locul lui Octavian Vieru, care se va întoarce de unde a plecat, la conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Vrancea. Vieru a fost numit prefect pe 16 mai şi a făcut echipă cu Cristi Misăilă, fostul consilier al lui Marian Oprişan şi omul PSD în Instituţia Prefectului. Directorul APIA Vrancea a fost o soluţie de compromis între cele două tabere, iar acest lucru a fost dovedit în cele trei luni de activitate cand a preferat să nu deranjeze pe nimeni. De altfel, se pare că la un moment dat Marian Oprişan i-ar fi spus, referitor la întoarcerea pe postul director la APIA: “Eşti sigur că o să te întorci acolo?”. Cert este că puterea în ceea ce priveşte administraţia din judeţ a fost mai mult în mainile subprefectului Cristi Misăilă. “Problema este că domnul Vieru este funcţionar public şi ştia că a fost numit prefect pe o perioadă scurtă de timp. Inima şi sufletul i-au rămas la APIA, lăsand în atribuţiile subprefectului administraţia”, spune Cătălin Kanty Popescu.

De la partid la Prefectură via APIA

Liberalul Cătălin Kanty Popescu a demisionat din conducerea PNL Vrancea şi de la fosta sa firmă pentru un post de funcţionar public. Mişcarea a fost necesară pentru a îndeplini condiţiile necesare ocupării postului de prefect. Schema este simplă: te angajezi funcţionar, nu contează unde, după care eşti detaşat în fruntea Instituţiei Prefectului. Fostul prefect Sorin Hornea a fost angajat printr-un judeţ îndepărtat al ţării, la Deva în Hunedoara, în timp ce liberalul Georgel Constantin a fost încadrat pe un post de funcţionar public la Primăria Jariştea, în ideea că îl va înlocui pe prefectul “interimar” Octavian Vieru. Pentru Cătălin Kanty Popescu locul de muncă găsit pentru a se putea face detaşarea a fost la Agenţia de Plăţi Intervenţie în Agricultură Bucureşti. Mişcarea a fost făcută încă de acum cateva săptămani, atunci cand liberalii au stabilit că el va fi susţinut pentru postul de prefect. Planurile PNL au fost dezvăluite de o stenogramă dată publicităţii de jurnalistul Dan Tapalagă, în care Relu Fenechiu îl numea “nebun” pe Nini Săpunaru, pentru că l-a propus pe un om considerat duşman al lui Marian Oprişan. De altfel, se pare că din cauza relaţiilor proaste, preşedintele CJ i-a păcălit pe liberali şi i-a lăsat fără postul de vicepreşedinte al instituţiei pentru care a candidat şi Cătălin Kanty Popescu.

Afacerea cu flori e la un pas de faliment

Cătălin Kanty Popescu a înregistrat un eşec în afaceri cu firma sa de producere a florilor, Ilimarflor SRL. Firma a fost înfiinţată în anul 2005 şi a fost inaugurată în prezenţa a numeroşi şefi de instituţii de pe plan local. În septembrie 2011, a intrat în insolvenţă, iar Tribunalul Vrancea a aprobat planul de reorganizare în luna martie a acestui an. Se pare că societatea are datorii destul de mari, printre creditori înscriindu-se şi Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), cu nu mai puţin 972.444 lei. Implicarea Agenţiei în procesul de recuperare a datoriilor se datorează, probabil, faptului că Ilimarflor a beneficat de fonduri europene pentru a-şi desfăşura activitatea. Firma a înregistrat pierderi mari de la înfiinţarea sa, anul trecut fiind de peste 400.000 lei. “Am vandut firma din 2006 unei persoane fizice care nu are nicio legătura cu politica, iar eu am avut doar calitatea de director. E o afacere care a început bine, dar care din păcate nu a mai mers. Noi producem la preţuri mult mai mari decat cei din alte ţări şi suntem dezavantajaţi pe piaţa europeană. Sunt mai multe cauze pentru care firma a intrat în insolvenţă, printre care şi cadrul fiscal nefavorabil”, a declarat Cătălin Popescu. Fostul director spune că o nouă direcţie a afacerii, în care oficial nu mai are nici o implicare, ar fi domeniul farmaceutic sau cel al cosmeticelor. (Mihai BOICU)
 
Cine este Kanty Popescu?

Cătălin Kanty Popescu s-a născut la data de 2 noiembrie 1962 şi a absolvit Facultate de Construcţii Hidrotehnice. Din 1996 pană în anul 2000 a fost director administrativ la Drumuri şi Poduri Vrancea, societatea drumarilor din subordinea Consiliului Judeţean. După aceea, a avansat deputat al PSD în perioada 2000 – 2004. Ulterior, Cătălin Kanty Popescu a fost consilier al lui Miron Mitrea, la vremea respectivă secretar general al PSD. În 2006, acesta a fost exclus din PSD după ce împreună cu Fevronia Stoica şi alţi pesedişti au lansat o scrisoare în care cereau schimbarea conducerii PSD Vrancea şi l-au acuzat pe Marian Oprişan de conducere dictatorială a organizaţiei. După aceea, Cătălin Popescu a intrat în PNL, avand în vedere relaţia bună pe care o avea cu Nini Săpunaru. Din 2008, acesta a fost consilier judeţean din partea liberalilor. Încet, încet, chiar dacă asupra fostului social – democrat au planat mereu suspiciuni că este o “cartiţă” a PSD, Cătălin Popescu a ajuns să aibă o influenţă din ce în ce mai mare în PNL, fiind cunoscut ca strategul liberalilor, avand în vedere faptul că ştia foarte bine ce structură organizatorică are PSD în teritoriu.




 

 

Guvernul discută numirea lui Kanty Popescu în funcţia de prefect

Numirea lui Cătălin Kanty Popescu în postul de prefect în locul lui Octavian Vieru se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului.

 “Este pe ordinea de zi a şedinţei. Cred că nu vor fi surprize”, a declarat deputatul Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea. Potrivit acestuia, Kanty Popescu a demisionat atat din conducerea organizaţiei judeţene, cat şi din Consiliul Judeţean Vrancea. Pentru a putea fi prefect, Cătălin Popescu s-a angajat pe un post de funcţionar public la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bucureşti, de unde va fi detaşat la Instituţia Prefectului. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
eXpert, acum 4254 zile, 21 ore, 37 minute, 54 secunde
Pacat de PNL, e o gasca care habar n-are ce vrea, plus ca pilele si relatiile conteaza mai mult in interiorul organizatiei decat interesul cetateanului! Halal sa va fie!
, acum 4255 zile, 6 ore, 56 minute, 25 secunde
Cand catalusului ii dai osul nu mai latra devin bland si sta sa si te joci cu el !! Asa ca si d-l Popescu se imblanzeste.
Ulise Grosu, acum 4255 zile, 8 ore, 22 minute, 47 secunde
Numirea d-lui Catalin Popescu in postul de prefect la Prefectura Vrancea, sa fie inceputul "melodiei" : " Mariane nici nu stii cat de mic incepi sa fii" ? Eu cred ca il cunosc citeste integral
Victoria, acum 4255 zile, 8 ore, 23 minute, 2 secunde
Aceasta veste a facut ca la Marasesti ( oras pnl ) sa se organizeze si debarcarea viceprimarului psd Ostafi , analfabetul orasului.....are 4 clase primare dar a fost impus de Oprisan...
hahaha, acum 4255 zile, 18 ore, 13 minute, 34 secunde
Foarte buna decizia avand in vedere situatia actuala! Mult succes!
viorel, acum 4255 zile, 18 ore, 48 minute, 26 secunde
Va urez mult succes! si sunteti omul cel mai potrivit pentru functia de prefect.
verficare, acum 4255 zile, 20 ore, 56 minute, 12 secunde
Nu este acelasi IP la comentariile pozitive. Deci ori chiar asa este ori Popescu e mai smecher decat pare pa prima vedere.
verificare, acum 4255 zile, 20 ore, 59 minute, 57 secunde
Vedem imediat cine si cum posteaza pt. ca dupa o pagina de comentarii se afiseaza IP-urile. test, test, test, test,test, test, test, test,test, test, test, test,test, test, test, test,test, test, citeste integral
Maria L., acum 4255 zile, 21 ore, 8 minute, 12 secunde
Poate domnul Popescu, cu experienta dobandita de dumnealui, va reusi sa miste lucrurile in sens pozitiv si, mai ales, benefic pentru cetatenii nostri vranceni. Pana la urma este reprezentantul citeste integral
, acum 4255 zile, 23 ore, 36 minute, 4 secunde
Nu este liberal e venit de la PSD si din rosu a devenit galben adica poreclit liberal.Nu s-a nascut liberalul care sa-l puna la punct pe Oprisan.In judet Oprisan este o somitate negativa,nu misca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.