Ultima oră

Accident mortal la Răcoasa:un Jeep Kia a spulberat o căruţă care a ieşit în drumul naţional

Silvia Vrînceanu
17 aug 2012 7746 vizualizări
Poliţiştii au stabilit modul de producere a accidentului de la Răcoasa, unde un bătran de 73 de ani a murit.Este al patrulea accident mortal în cinci zile produs în Vrancea

Săptămana neagră pe şoselele din judeţ a mai consemnat joi seara un accident rutier mortal. Un bărbat de 73 de ani din comuna Răcoasa, aflat într-o căruţă, nu s-a asigurat la pătrunderea în drumul naţional şi a sfarşit după ce a fost lovit violent de un autoturism Kia, aflat în depăşire. Neculai Mănăilă a mai trăit puţin după accident. Echipajul de pe Salvare venit la locul accidentului, a încercat vreme de 40 de minute să-l resusciteze pe căruţaş, însă fără rezultat. Poliţiştii au efectuat cercetări şi au stabilit că pe DN 2L, Theodor Borangiu, 64 ani, din comuna Mogoşoaia, în timp ce conducea un autoturism marca Kia, a intrat în depăşirea unui autoturism care se deplasa în faţa sa, moment în care a acroşat căruţa condusă de Neculai Mănăilă. “Atelajul hipo a pătruns de pe camp pe carosabil cu intenţia de a traversa drumul naţional. În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului căruţei”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate modul de producere a accidentului.

O săptămană a morţii pe şoselele din judeţ

În această săptămană, pe şoselele din judeţ au avut loc patru accidente mortale, doar marţi fiind o zi mai liniştită. Duminică, un şofer venit din Italia a provocat o tragedie în care a murit un tanăr de 33 de ani, iar două familii au fost internate în spital. Luni, un motociclist din Vîrteşcoiu a murit la Garoafa după ce a fost călcat de un microbuz. Miercuri dimineaţă, un bărbat cu identitate necunoscută a murit după ce a traversat drumul european fără să se asigure. Poliţiştii nu au reuşit nici pană acum să stabilească identitatea victimei.

Accidente, dar şi dosare penale

Joi, pe şoselele din judeţ s-a produs şi un accident grav. Un gălăţean, aflat într-o autoutilitară Mercedes, s-a răsturnat în afara părţii carosabile în apropiere de comuna Năneşti. O femeie de 60 de ani aflată în maşină a fost rănită grav. Poliţiştii de la rutier au efectuat cercetări la faţa locului pentru a stabili modul în care s-a produs accidentul. Din primele verificări a rezultat că Florin V., 35 ani, din Galaţi, pe fondul neatenţiei, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Autoutilitara Mercedes a suferit avarii serioase. Şoferul a fost rănit uşor, iar pasagera Maria C., 60 ani, din municipiul Brăila, a fost preluată de un echipaj de la Salvare şi transportată la Spitalul Judeţean. Ancheta a arătat că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii de la rutier au prins în trafic şi doi şoferi băuţi. Pe strada Republicii din municipiul Focşani, poliţiştii l-au depistat pe Roberto-Ştefan B., 53 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Panciu, Eugen-Costel I., 39 ani, din localitate, s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii le-au întocmit celor doi dosare penale de cercetare. (Dan CHIRIAC)

Ultima oră: Accident mortal la Răcoasa

Un alt accident mortal a avut loc aseară, la Răcoasa, după ce un autoturism Jeep a intrat în plin într-o căruţă.

În urma impactului, atat căruţaşul cat şi calul care trăcea o căruţă încărcată cu coceni au fost grav accidentaţi. Echipajul de pe Salvarea venită la locul accidentului a încercat vreme de 40 de minute să-l resusciteze pe căruţaş, însă fără rezultat. “Calul încă se zbătea între viaţă şi moarte şi nimeni nu îl băga în seamă”, a remarcat un martor ocular. La ora închiderii ediţiei, Poliţia efectua cercetări la faţa locului, aşa încat nu se ştiau încă numele celor implicaţi şi nici cauzele acestei noi tragedii de pe şoselele vrancene. Vom reveni cu amănunte. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bogdan, acum 4239 zile, 17 ore, 46 minute, 12 secunde
dobitocii de carutasi nici macar nu-si lumineaza caruta pe timp de noapte. si se mai mira ca dau masinile peste ei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.