Ultima oră

Drumurile “criminale” din Vrancea

Aurelian Ivan
27 iun 2012 17039 vizualizări
Cei care vin în vacanţă prin Vrancea trebuie să ţină cont de acest articol despre “starea drumurilor” u gropile din carosabilul vrancean au peste jumătate de metru adancime, fapt recunoscut chiar de oficialităţile care ar trebui să se ocupe de repararea lor u astăzi vă spunem ce şanse la reparaţii au drumurile naţionale care duc la Vintileasca şi Andreiaşu

O să începem acest articol prin a vă spune că autorităţile au spus că nu prea au bani pentru a repara aceste drumuri. Aşadar, Dumnezeu cu mila! Şi acum să facem o prezentare succintă a drumurilor “groaznice” din judeţul Vrancea. Primul traseu infernal şi în acelaşi timp o capcană a morţii este binecunoscutul DN 2 N , de la Bogza-Caiata –Dumitreşti şi pană la Vintileasca. Un drum pe care nu cu multe luni în urmă un om a ajuns la spital în comă după ce s-a răsturnat cu maşina din pricina unei gropi. Drumul şochează pe oricine îl traversează. Aici s-au turnat plombe cu carul, dar însăşi şefa Secţiei de Drumuri Naţionale din Vrancea recunoaşte că sunt bani aruncaţi pe apa sambetei. ”Nu sunt de durată plombele, sunt bani aruncaţi! Este nevoie de lucrări la infrastructura drumului. Mai bine mai strangem bani şi mai punem şi facem o lucrare de durată. Imaginaţi-vă că aceste plombe nu rezistă decat cateva luni… La primavară gropile sunt la fel. Gropile au şi peste 50 de cm adancime”, ne-a spus Lucica Chiper, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale.


“Am oprit mixtură pentru plombe şi pe E85”


Ei, asta-i bună, ar spune şoferii, şi pe E85 ne zgalţaim cu maşina! Din păcate este adevărat. Gropile au apărut ca ciupercile pe acest drum, chipurile, european. Directorul Secţiei de Drumuri Naţionale, Lucica Chiper,  a spus că din cantitatea de cateva tone de mixtură asfaltică alocată pentru alte drumuri naţionale distruse a oprit ceva şi pentru şoseaua E 85, pentru că nu mai sunt bani. Adică din mixtura şi aşa insuficientă destinată acoperirii craterelor de pe DN 2 N de la Bogza-Caiata –Dumitreşti şi Vintileasca şi DN 2 M Broşteni-Reghiu-Andreiaşu de Jos, a mai oprit pentru a astupa găurile de pe E85. ”Am oprit mixtură asfaltică şi pentru E85 unde au apărut gropi. Acest drum a rezistat destul de mult, din 2001 nu a mai fost reabilitat”, a precizat directoarea Lucica Chiper.


La “Focul viu” se ajunge pe un drum “mort”


Şi dacă tot am pomenit mai sus de DN 2 M Broşteni-Reghiu-Andreiaşu de Jos să intrăm în detalii. Acest drum arată ca după război. Chiar dacă nu cu mult timp în urmă pe aici a călcat ministrul Transporturilor, liberalul Ovidiu Siaghi, nu s-a schimbat nimic. Totuşi, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale, Lucica Chiper, speră că va fi reabilitat în curand. ”A fost o comisie de la Bucureşti pe acest drum şi acest lucru mă face să fiu optimistă”, a încheiat directorul secţiei de Drumuri Naţionale. Mare atenţie şoferi care vreţi să vedeţi frumuseţile de pe valea Ramnicului, adică pe DN 2 N Dumitreşti -Jitia- Vintileasca. Pregătiţi-vă maşina pentru ce este mai rău şi, mai ales, să aveţi telefonul mobil încărcat pentru a putea suna să cereţi ajutor în cazul în care rămaneţi cu maşina stricată pe acolo. Este valabil şi pentru cei care vor să petreacă timpul liber pe platoul de la rezervaţia naturală “Focul  viu” de la Andreiaşu de jos. Şi aici drumul DN 2 M Broşteni-Reghiu-Andreiaşu de Jos este “criminal”. Pentru cei care vor să trăiască cu adrenalina la maxim şi care au maşini off-road, atunci aceste trasee sunt ceea ce caută. Pană la următorul articol despre aceste drumuri, Dumnezeu cu mila pentru cei care le traversează. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mihai - de dreapta, acum 4290 zile, 20 ore, 14 minute, 14 secunde
Pai cum domnu Oprisan? Se poate asa ceva? Nu spuneati ca va curge lapte si miere? Ceapa mamei ei de treaba. Cumstam cu dosarul Caprioara ... s-a aranjat treaba la Bucuresti? S-au dat directivele de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.