Ultima oră

VIDEO!!!Femeie din Ucraina, moartă în Vrancea după revenirea din vacanţa în Bulgaria

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 9180 vizualizări
O femeie a murit, iar 11 persoane au fost rănite şi internate la Spitalul Judeţean în urma accidentului de ieri dimineaţă u turiştii răniţi vor fi transportaţi cu ambulanţele în Ucraina u 14 turişti au scăpat teferi, dar au fost cazaţi în Focşani pană cand vor fi preluaţi de un alt autocar u medicii îşi fac paşapoarte în regim urgent pentru a-i transporta pe răniţi în Ucraina

26 de turişti din Ucraina au terminat tragic o excursie efectuată timp de şapte zile în Bulgaria. Drumul de întoarcere spre casă s-a oprit brusc între Măicăneşti şi Năneşti, după ce şoferul autocarului în care se aflau a adormit la volan. Accidentul s-a produs la ora 6.00, pe drumul naţional 23, între Măicăneşti şi Năneşti. Autocarul s-a răsturnat în şanţ, pe partea dreaptă, oamenii fiind scoşi pe geamurile din faţă şi din spate. O femeie aflată pe scaunele din faţă a murit în urma accidentului, iar alte 11 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean din Focşani cu răni serioase. Cei 14 turişti care au scăpat fără răni au fost aduşi la Focşani cu microbuzele de la Transport Public Local. Aceştia au primit asistenţă din partea autorităţilor romane. La Focşani a ajuns şi Yurii Verbytskyi, consulul general al Ucrainei la Suceava. Turiştii din Ucraina au fost preluaţi şi cazaţi cu ajutorul Crucii Roşii. “Am cazat într-unul din adăposturile Crucii Roşii 13 persoane, 11 adulţi şi doi copii. Le-am oferit şi o masă caldă. Am primit şi vizita a doi consuli înainte de plecarea turiştilor către Ucraina”, ne-a spus Rodica Davidean, directorul Crucii Roşii. Răniţii internaţi la Spitalul Judeţean ”Sf. Pantelimon” vor rămane în unitatea spitalicească  pană marţi dimineaţă, cand vor fi trimişi în Ucraina cu ambulanţele. Şoferii şi asistenţii de la SAJ Vrancea vor primi paşapoarte în regim de urgenţă pentru a putea asista transportul. De asemenea, firma căreia îi aparţine autocarul a trimis în Romania un alt mijloc de transport care să-i preia pe cei care au scăpat doar cu sperietura. Turiştii ucraineni au părăsit Vrancea ieri în jurul orei 16:00.

Şoferul a recunsocut că a aţipit la volan

Cei 26 de turişti se întorceau dintr-o excursie efectuată în Bulgaria. Şoferul, Slavov Slav Kolev, a provocat accidentul în urma căruia o femeie a murit, iar 11 persoane au ajuns la spital. “Şoferul autocarului, pe fondul oboselii, a adormit la volan, a pierdut controlul şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În timpul audierilor, acesta a recunsocut că a adormit la volan. De altfel, există şi doi martori, care au văzut toată scena. Aceştia se aflau în spatele autocarului, la o distanţă de 200 de metri. Ne-au relatat că autocarul a făcut stanga-dreapta, după care a ieşit pe camp. Turiştii mergeau spre casă, după ce au fost în excursie în Bulgaria”, ne-a spus comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere Vrancea. Autorităţile romane vor stabili şi dacă şoferii autocarului au respectat timpii de odihnă.

Paşapoarte de urgenţă pentru medici

Accidentul petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00, a adus la faţa locului un număr mare de poliţişti, medici şi pompieri. Doctorul Mircea Stoenoiu, managerul de la ambulanţă, spune că cei 11 pasageri care au rămas internaţi în spital vor fi transferaţi, cel mai probabil, marţi, în Ucraina. Trei ambulanţe urmează să plece în această dimineaţă spre ţara vecină. Răniţii au rămas la Spitalul Judeţean pentru că medicii au dorit să vadă cum evoluează starea lor de sănătate. Pentru că turiştii vorbeau rusa, a fost adus un translator pentru ca medicii focşăneni să poată comunica eficient cu pacienţii. Un alt ajutor pe partea de comunicare în limba rusă a venit din partea directorului medical de la Serviciul de Ambulanţă Vrancea, Vitalie Beţişor, originar din Republica Moldova. Acesta a păstrat legătura tot timpul cu turiştii. Şoferii şi personalul sanitar care vor duce răniţii în Ucraina au primit paşapoarte în regim de urgenţă, pentru  a putea trece frontiera. Consulul Ucrainei la Suceava a luat deja legătura cu reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vrancea pentru a stabili toate detalii pentru ca femeia decedată să fie repatriată. Vom reveni cu amănunte. (Aurelian IVAN, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.