Ultima oră

"Academia beţivilor" la Poliţie: Un pom s-a pus în calea unui agent chitrofonit

Dan Chiriac
14 mai 2012 3360 vizualizări
Agentul de poliţie Emil Dumitriu a provocat un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui bărbat de 37 de ani u poliţistul era băut bine în momentul accidentului u anul trecut, colegul său Cătălin Candea a intrat cu maşina într-o casă şi apoi a fost avansat în grad

Accidentele cu poliţişti băuţi la volan încep să se înmulţească. La scurtă vreme după ce comisarul Cătălin Candea, deşi cercetat penal într-un dosar, pentru că s-a urcat băut la volan şi a fost implicat într-un accident în Focşani, pe strada Horia, Cloşca şi Crişan, a fost avansat în grad, un alt poliţist repetă "isprava”. De această dată, autorul este un agent de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Focşani. Aflat în timpul liber, subofiţerul s-a urcat împreună cu un prieten în maşină şi a plecat spre Focşani, deşi consumase ceva păhărele înainte. Agentul Emil Dumitriu, 37 de ani, din cadrul Poliţiei Muncipiului Focşani, a provocat în noaptea de duminică spre luni un accident rutier pe DN 2M Focşani – Odobeşti. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţistul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Acesta conducea o Dacia Logan, proprietate personală şi se afla în concediu de odihnă. “Pe DN 2 M, în oraşul Odobeşti, Emil D., 37 ani, angajat IPJ Vrancea, în timp ce conducea un autoturism proprietate pesonală marca Dacia, într-o succesiune de curbe nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. În urma producerii evenimentului a rezultat rănirea gravă a lui Valentin N., 38 ani, pasager în autoturism. În momentul producerii accidentului acesta se afla în concediu de odihnă, iar în urma testării alcoolscop a rezultat o îmbibaţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat”, ne-a spus inspectoratul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană.

Riscă mustrare sau destituire din poliţie

Superiorii poliţistului au aflat cu mirare despre incidentul în care a fost implicat. Aceştia nu au putut sta de vorbă cu agentul care a invocat că este în concediu de odihnă. „De pe 1 mai, poliţistul se află în concediu. Aştept să revină la serviciu să pot sta de vorbă cu el să vedem ce s-a întamplat. Pană acum nu a avut nicio problemă. A lucrat mai întai la Dumitreşti, apoi, din 2002, la Ordine Publică, la Focşani. Împotriva sa va fi declanşată cercetarea prealabilă. Va fi o comisie care va analiza ce s-a întîmplat, iar sancţiunile pot merge de la mustrare pană la destituire din poliţie”, ne-a spus comisarul şef Gicu Avasiloaie, şeful Poliţiei municipiului Focşani. De-a lungul timpului, în judeţ au avut loc mai multe accidente în care au fost implicaţi poliţişti băuţi, unii chiar cu funcţii mari în sistem. Cel mai recent caz este cel al rutieristului Cătălin Candea, care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie. Maşina sa, un VW, a fost izbită în plin de o şoferiţă neatentă, pe strada Horia Cloşca şi Crişan din municipiul Focşani. Deşi este cercetat penal, Cătălin Candea a fost avansat în grad cu ocazia Zilei Poliţiei, la finalul lunii martie, şi lucrează tot la Serviciul Poliţiei Rutiere. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cetateanuturmentat, acum 4361 zile, 12 ore, 58 minute, 33 secunde
Aviz pentru "domnul comandant"Moise de la circulatie ,fost gugesti,fost "marfasesti"...mai lasa sptritzu...ca-ai sa mori otzetare...
Un stain, acum 4362 zile, 9 ore, 23 minute, 8 secunde
O politie corupta, plina de talhari si de nepotisme...se cred niste zei mai presus de lege. Asta e Romania, o provincie europeana.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.