Ultima oră

3VIDEO!!! Profesoara de la Economic nu mai predă la clasa elevului cu care se presupune c-ar fi avut o aventură

Sorin Tudose
27 apr 2012 50907 vizualizări
Profesoara de la Colegiul Economic despre care se presupune că ar fi avut o relaţie intimă cu unul din elevii ei nu mai predă la clasa din care provine băiatul.

Aceasta a făcut o cerere în acest sens lucru care a coincis şi cu poziţia comisiei de disciplină. “Am zis că pentru obiectivitatea anchetei este indicat ca profesoara să nu mai predea acolo, doamna profesoară fiind de aceeaşi părere şi făcînd şi o cerere în acest sens. E mai bine să nu mai fie tensiuni în clasa respectivă şi cum anul e oricum pe terminate, iar elevii din clasa a XII-a termină mai devreme, consider că este o alegere potrivită”, ne-a spus Bogdan Ciubotaru, directorul instituţiei de învăţămînt. Se pare că profesoara ar vrea să verifice autenticitatea fotografiilor în care apare la pieptul dezvelit al adolescentului, dar poliţia spune câ nu a primit nicio înştiinţare de acest gen. “Pînă vineri după amiază la poliţia municipiului Focşani nu a fost înregistrată nicio plîngere. Noi sîntem cei care avem competenţă  teritorială să facem cercetări în acest caz. Dacă plîngerea a fost depusă la parchet sau în altă parte, aceasta urmează a ne fi transmisă nouă”, a declarat comisarul Gicu Avasiloaie, şeful poliţiei municipiului Focşani. La rîndul lor, reprezentaţii Parchetului spun că nu au primit nici o sesizare de acest fel. (S. T., D. C.)

 

Profesoara si elevul de la Economic si-au inchis conturile de Facebook

Cei doi au vrut astfel să nu se mai fie în lumina reflectoarelor, dar gestul e tardiv

Comisia de disciplină de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” a fost ieri formată în vederea anchetării cazului în care se presupune că o profesoară de romană ar avea o relaţie intimă cu unul dintre proprii săi elevi. Luînd în considerare gravitatea situaţiei în cazul în care ceea ce s-a vehiculat în presă este adevărat, cel mai probabil ancheta va fi de lungă durată putînd fi extinsă pînă spre numărul maximum permis de zile, adică 30 din momentul constituirii comisiei. Conducerea şcolii mai speră că întregul caz să nu fie altceva decît o răzbunare puerilă şi foarte ranchiunoasă a unor elevi, dar precizează că profesoara va avea de suferit şi sancţiuni de ordin profesional dacă se dovedeşte că ar fi avut o relaţie intimă cu elevul său. Atît elevul cît şi cadrul didactic au fost zilele acestea la şcoală şi, cel mai probabil, vor continua să vină mai ales că nu există nici o prevedere care să le interzică acest lucru pînă nu se stabileşte vreo vină. De altfel, elevul oricum nu va păţi nimic chiar dacă relaţia dintre cei doi ar fi debutat pe vremea cînd era minor. În altă ordine de idei, atît elevul de clasa a XII-a cît şi profesoara sa au decis să îşi închidă conturile pe reţeaua de socializare Facebook astfel încît imaginile cu ei să nu mai poată fi preluate de media, dar şi accesate de public mai ales că erau postate şi mesaje între ei. Deşi acestea nu spuneau mare lucru, lăsau totuşi loc de interpretări. (Sorin TUDOSE)

"Amorul dintre elev si profesoara", la mana comisiei de disciplina

Presa din Romania a vînturat ieri toată ziua scandalul sexual în care sînt implicaţi profesoara şi elevul de la

Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, ieri fiind lansate în presă alte picanterii, chiar de către eleve u comisia de disciplină a liceului analizează situaţia, iar cadrul didactic incriminat îşi continuă munca la catedră pînă la verdict u „în cazul în care se dovedeşte că a existat o relaţie intimă între cei doi singurul vinovat este profesoara”, a opinat şeful Inspectoratului Şcolar

 

Cazul profesoarei Daniela Cazacu, de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, despre care se presupune că ar fi avut o relaţie intimă cu unul dintre elevii săi, a creat mare vîlvă la nivel naţional şi este departe de a se fi încheiat, mai ales că elevele din liceu au început să facă dezvăluiri.

Foto:Colegiul Economic "Mihail Kogălnicenu" din Focşani

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că nu aveau nici cea mai vagă idee că s-ar putea întîmpla aşa ceva şi că vestea i-a şocat, mai ales că au apărut fotografii care par a-i arăta pe cei doi în ipostaze intime. „Consiliul de Administraţie al şcolii va dispune cercetarea disciplinară, vor fi audiate părţile, se vor stabili faptele, urmările ei şi, în funcţie de raportul comisiei, se vor stabili sancţiunile care pot merge de la un avertisment scris pînă la desfacerea contractului de muncă. În cazul în care se dovedeşte că a existat o relaţie intimă între cei doi singurul vinovat este profesoara, chiar dacă elevul este major. Fără discuţie, este regretabilă întreaga situaţie, dar nu putem acuza fără a dovedi ceva. În maximum 30 de zile raportul trebuie să fie finalizat”, a precizat profesorul Stan Rogoz, inspector şcolar general al judeţului. Oficialul şcolar a mai precizat că Inspectoratul Şcolar va monitoriza desfăşurarea anchetei, dar că decizia aparţine în exclusivitate comisiei disciplinare. Totodată, Stan Rogoz speră ca fotografiile „sexy”, care au fost preluate ieri de întreaga presă centrală, să nu fie autentice, însă pentru clarificare este nevoie de o expertiză de specialitate. Spre deosebire de Ziarul de Vrancea, care a protejat imaginea protagoniştilor acestui scandal, celelalte canale media au publicat explicit imaginile. În plus, presa de scandal a colportat chiar informaţii neverificate.


Soţul o susţine pe profesoară


Profesoara incriminată s-a prezentat ieri la orele de curs şi, potrivit conducerii liceului, activitatea sa se va desfăşura normal pînă cînd se va încheia ancheta internă. „Se va întruni consiliul de administraţie care va respecta toate procedurile legale. Membrii comisiei sînt între 3 şi 5 dar cred că se va opta pentru numărul maximum. Legea nu prevede o suspendare pe perioada cît un profesor este anchetat astfel încît profesoara a venit azi (ieri n.r.) la ore şi va continua să vină pînă cînd se va finaliza ancheta. Atunci vom şti exact ce hotărîre vom lua”, ne-a spus Bogdan Ciubotaru, directorul Colegiului Economic. Profesorul Ciubotaru a îndemnat la moderaţie pînă ce lucrurile se vor clarifica. Legea educaţiei prevede că personalul didactic răspunde disciplinar pentru încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţămîntului şi prestigiului unităţii.


Meditaţii în grup


Atît profesoara cît şi elevul au negat că au fost protagoniştii unei poveşti de amor, chiar dacă cei care au văzut imaginile spun că ele ar corespunde realităţii. Dacă profesoara a evitat să mai dea declaraţii publice, elevul de clasa a XII-a crede că este victima invidiei colegilor de şcoală. "Cred că cineva a trucat pozele pentru a face rău atît mie, cît şi doamnei profesoare. În clasă s-au format bisericuţe şi unii elevi sînt invidioşi că am note mari la limba română. Fac meditaţii din toamna trecută, împreună cu un coleg, la doamna profesoară acasă, dar niciodată nu am mers singur acasă la dînsa, plus că mereu erau acasă copiii dumneaei" , a spus elevul, citat de Mediafax. Într-un gest salutar, soţul profesoarei a declarat public că o susţine în această perioadă dificilă, susţinînd că imaginile ar fi putut fi trucate. "Ar fi putut să facă rău oricine familiei mele, dar în momentul cînd lucrezi cu un colectiv de copiii se pot întîmpla multe", a spus Cătălin Cazacu, citat de presa centrală.


Criză declanşată de elevi


Întregul scandal de la Colegiul Economic a fost declanşat de cîteva eleve care au trimis presei două fotografii în care se presupune că apar cei doi, revoltate de faptul că tînărul ar fi avantajat la clasă de profesoară. Într-una dintre imagini apar un tînăr şi o femeie care se sărută pasional, iar în alta, femeia stă zîmbitoare la pieptul dezgolit al tînărului. Cele două imagini par să fi fost făcute de bărbat cu telefonul mobil. Cîţiva elevi acuză că sînt defavorizaţi la şcoală de profesoară, din cauza relaţiei pe care o are cu băiatul şi că nu li se verifică temele decît după ce profesoara se asigură că acesta le-a făcut. Aşa că au făcut rost de fotografii prin metode cel puţin neortodoxe. Cu toate că în liceu  circulau informaţii despre acest subiect delicat, nimeni nu a îndrăznit să le verifice, aşa încît elevii au decis să preia iniţiativa şi să dea în vileag toată povestea. Aşa au declanşat cîţiva elevi de la Economic cea mai mare criză din istoria unităţii şcolare. (Sorin TUDOSE)


Acum profesorul trebuie să cîştige bunăvoinţa elevului


Scandalul iscat la Colegiul Economic îi va marca în mod clar pe protagonişti, indiferent din perspectiva cui am privi, însă profesoara pare a fi cea mai vulnerabilă, întrucît atît cariera cît şi familia sînt în joc. Psihologii contactaţi de ziarul nostru spun că în ultimii ani raportul dintre elevi şi profesori s-a schimbat semnificativ. „Dacă în perioada comunistă, şi cu atît mai mult înainte, profesorul era suveranul în clasă - o poziţie pe care o merita prin înalta ţinută morală şi pregătire profesională, democraţia a adus cu sine alte reguli şi valori. Acum profesorul trebuie să cîştige bunăvoinţa elevului. Din păcate, fiecare profesor încearcă în modul său, funcţie de vîrstă, temperament, personalitate, valori morale. Este lăudabilă încercarea de a crea punţi de legătură între cele două „lumi” dar, din păcate, pe această uşă deschisă se pot strecura şi aspecte nedorite. Dincolo de informaţia pe care o transmite elevilor, cadrul didactic reprezintă un model în sine”, spune psihologul Dana Chiorescu. Specialistul spune că, în afară de aspectele strict legale ale poveştii,  ambii protagonişti au nevoie de suport şi consiliere. „Să nu uităm că e vorba de un adolescent care şi aşa, prin prisma vîrstei, trece printr-o criză identitară. O astfel de experienţă poate să îi afecteze dezvoltarea psiho emoţională, în plus i se transmite un mesaj eronat despre cuplu şi valenţele lui”, este de părere psihologul. Cît despre profesoară, aceasta este căsătorită, are doi copii, iar în joc sînt atît familia cît şi cariera.


Un elev şi o profesoară- sărutul care aruncă în aer Colegiul Economic din Focsani

 

Două fotografii în care se presupune că apar o profesoară de romană şi un elev de clasa a XII-a pun într-o situaţie foarte delicată Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focsani în prag de bacalaureat, dar aduc în discuţie şi relaţiile dintre profesor şi elev în „era Facebook” u elevii liceului s-au apucat pe spionat şi au dat în vileag o presupusă relaţie nepotrivită dintre cadrul didactic şi elev u elevii spun că profesoara şi-a favorizat la clasă

 

La Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focşani mocneşte de ceva timp un scandal cu conotaţii sexuale, în centrul căruia se află un elev de clasa a XII-a şi o profesoară de limba romană, bănuiţi că ar avea o relaţie nepotrivită. Zvonul potrivit căruia la liceu profesorii trec de barierele profesionale în relaţia cu elevii umblă de ceva vreme şi, cum conducerea nu a intervenit, elevii au intrat într-un adevărat păienjeniş al bîrfelor. Unii chiar s-au pus pe spionat în speranţa că vor găsi probe care să confirme aventura amoroasă.

Foto2:Cea de-a II-a fotografie care "alimentează" scandalul de la Economic

Aşa au apărut şi două fotografii în care se presupune că apar elevul şi profesoara, într-o ipostază mai mult decît intimă: un sărut pasional. Sînt cei doi în imagini? A fost sau nu mai mult? Nu se ştie! Cert este că lucrurile au scăpat de sub control la şcoală după ce elevii de la clasa a XII-a au început să reclame că elevul care „a dat-o pe spate pe profesoară” se bucură de un tratament preferenţial la clasă, în sensul că primeşte note mari şi nu i se pun absenţe dacă lipseşte.


„Tema ne este verificată în funcţie dacă şi-o face el”


Singuri sau împinşi de la spate, cîţiva elevi care s-au declarat nedreptăţiţi de atutudinea profesoarei, au început să reclame situaţia, încercînd să-i îndepărteze pe cei doi din liceu. „Ne deranjează faptul că îl favorizează. De exemplu, tema ne este verificată în funcţie dacă şi-o face el. Dacă el şi-a scris-o ne controlează şi cine nu şi-a făcut-o primeşte nota 3, iar dacă el nu şi-a făcut tema nu mai sîntem verificaţi. De fiecare dată cînd colegul nostru lispeşte profa se preface că îi pune absenţă, dar nu are nici una în catalog (întradevăr, elevul nu are absenţe la romană, dar asta nu probează neapărat cele spuse de elevi n.r.)”, s-au plîns mai mulţi elevi care şi-au păstrat anonimatul de teama unor repercursiuni. Grav este că elevii susţin că povestea este ştiută în cancelarie, dar nimeni nu a luat atitudine, iar mai nou au făcut rost şi de aşa zise probe.


„Astăzi oricine poate truca o fotografie”


De partea cealaltă vestea a fost primită ca un şoc. Profesoara de limba romană neagă că ar avea o relaţie nepotrivită cu elevul şi se întreabă de unde au apărut imaginile. „Doamne fereşte! Nu poate fi vorba de aşa ceva. Nici nu l-am tratat preferenţial, doar că l-am pus să facă nişte proiecte şi nişte prezentări în power point pentru că se pricepe, dar atîta tot. Eu nu mă pricep la informatică, dar ştiu că se pot truca fotografiile”, ne-a spus cadrul didactic. Văzînd fotografiile profesoara ne-a spus că are o bluză similară, dar ipostaza intimă cu elevul nu o confirmă. La rîndul său, elevul din clasa a XII-a a negat totul. „Nu am nici o relaţie cu doamna profesoară, alta decît cea de profesor-elev. Pozele cred că sînt trucate, mai ales dacă spuneţi că au fost făcute cu telefonul mobil”, a declarat liceeanul. Nu în ultimul rînd Sonica Dărmănescu, directoarea adjunctă a Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focsani, se declară „şocată” şi spune că în cursul zilei de azi se va întruni comisia de disciplină care va verifica întreaga situaţie creată în şcoală. „Nu îmi vine să cred. Vom verifica şi dacă se adevereşte ceea ce mi-aţi prezentat vom lua măsuri care vor merge pînă la desfacerea contractului de muncă. Poate este o răzbunare făcută de cineva din interiorul şcolii, dar în orice caz o relaţie profesor/elev de o asemenea natură este inadmisibilă”, a declarat profesoara Sonica Dărmănescu.


Facebookul şi mesajele profesoarei


Profesoara Daniela C. este titulară pe catedra de limba romană de 12 ani şi a avut calificative profesionale bune. Pe contul de Facebook al tînărului profesoara postează frecvent comentarii, semn că are o relaţie deschisă cu elevii.

Foto3: Cei doi aveau discuţii şi pe reţeaua de socializare Facebook, din care reiese că se simpatizează

De altfel, chiar ea ne-a conformat că a ieşit cu elevii „la suc”, ba chiar au organizat o excursie „cu clasa” la munte. În unul din albumele virtuale ale elevului profesoara comentează la pozele de la ziua lui de naştere, iar la alte imagini cei doi au un schimb de mesaje în engleză. Relaţia dintre elev/profesor la nivel general nu mai este la fel de rigidă cum era odinioară şi de cînd cu reţelele de socializare zidul ce despărţea cele două tabere aproape că nu mai există, ceea ce nu este neapărat rău, dar poate lăsa loc de interpretări sau de mai mult, aşa cum poate s-a întîmplat şi în acest caz. Ancheta internă de la Colegiul Economic ar trebui să scoată adevărul la suprafaţă... şi nu doar să elibereze o catedră de limba romană, aşa cum se specula ieri printre profesori. Şi directorul Colegiului Economic, profesorul Bogdan Ciubotaru, care nu a fost ieri în liceu, a pus în discuţie autenticitatea imaginilor, amintind de faptul că este nevoie de o cercetare imparţială, nu emoţională. Profesoara în vîrstă de 37 de ani are familie şi este un cadru didactic cu calificative profesionale bune, în vreme ce elevul este peste media clasei sale, cel puţin în ceea ce priveşte notele din catalog. (Sorin TUDOSE)


Cod etic pentru profesori


Potrivit statutului cadrelor didactice, relaţiile intime între profesori şi elevi sînt în mod categoric interzise, dar scandalurile de acest gen au ţinut în ultimii ani prima pagină a ziarelor. Pentru a pune lucrurile la punct, Ministerul Educaţiei pregăteşte un nou Cod de etică pentru învăţămîntul preuniversitar aflat încă în dezbatere publică. Noul cod interizice în mod expres relaţiile sexuale între elevi şi profesori. Prevederea codului ar veni ca o întărire a statutului, dar regulile par a fi făcute ca să fie încălcate, mai ales că astfel de cazuri sînt cunoscute la nivel naţional. Merită amintit şi cazul de anul trecut de la şcoala din Coteşti, unde chiar directorul şcolii a fost acuzat că a pipăit o elevă de clasă generală chiar în unitate, la ora de sport. Ancheta l-a scos basma curată pe profesor, iar familia a fost nevoită să transfere fetiţa la o şcoală din municipiu.


 

 

 



Un sărut dintre un elev şi o profesoară aruncă în aer Colegiul Economic


Două fotografii în care se presupune că apar o profesoară de romană şi un elev de clasa a XII-a pun într-o situaţie foarte delicată Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani în prag de bacalaureat,dar aduc în discuţie şi relaţiile din ce în ce mai fluide dintre profesor şi elev în „era Facebook” şi a activităţilor extraşcolare.

După ce au auzit mai multe bîrfe, care au circulat chiar şi în cancelarie, elevii liceului comercial s-au apucat pe spionat şi au dat în vileag o presupusă relaţie fierbinte dintre profesoară şi elevul său. Liceenii spun că profa şi-ar fi favorizat la clasă presupusul iubit şi se răzbună în felul lor, trimiţînd presei fotografii cu cei doi în ipostaze intime, mai exact în timpul unui sărut pasional. Cum au făcut rost de imagini este o altă poveste. Actorii acestei poveşti neagă însă şi spun că pozele ar fi trucate. Detaliile poveştii dintre profesoara căsătorită şi elevul cu tulei le aflaţi în ediţia print de astăzi a Ziarului de Vrancea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 128

Adaugă comentariu
adi, acum 4314 zile, 3 ore, 7 minute, 4 secunde
Ratata asta de profesoara si acum preda, RUSINE !!!
Mihaela, acum 4373 zile, 14 ore, 31 minute, 54 secunde
Sunt o fosta eleva...mai copiilor mai bine puneti mana sa invatati ca vine bacul! Uite pt ce se preocupau ei:)) Si domnisoara Andra Stelescu:)). ce treaba ai tu cu fosta mea diriginta?? nici macar nu citeste integral
woman quark, acum 4378 zile, 14 ore, 47 minute, 55 secunde
Cele mai mute comentarii sunt facute de elevi de la acest liceu,pro si contra acestui sex tape, care pune intr-o:"lumina proasta"prestigiul acestei scoli,moralitatea elevilor si in mod citeste integral
oana, acum 4378 zile, 15 ore, 41 minute, 17 secunde
chiar nu am inteles de ce s-ar da cineva drept mine si se cearta cu lumea pe aici ,cine a avut vreo discutie cu oanap90 ,nu am fost eu!!!!!nu ma intereseaza ce a facut fosta mea diriginta e treaba ei citeste integral
jkhjkg, acum 4378 zile, 19 ore, 59 minute, 45 secunde
:)
motanu , acum 4378 zile, 20 ore, 6 minute, 1 secunda
Stelescu sper sa iasa si fostii tai parteneri de s.e.x in fata sa spuna despre u cum esti la pat si ce pret ai ...! ma mir cum esti treaza deobicei numai beata stateai :D
never mind, acum 4379 zile, 14 ore, 51 minute, 51 secunde
Am fost elev in acest liceu...nu am avut-o profesoara pe aceasta doamna, dar pot a va zic cate ceva despre ceilalte cadre didactice care au contribuit la buna educatie si un viitor de calitate si citeste integral
johan, acum 4379 zile, 16 ore, 12 minute, 9 secunde
Evident, ne pare rau ca un om atît de priceput ca dl doctor, dupa ce se uita la cîteva ore de dezbateri despre speranta, ura, prostie, frica si carti, sta morocanos pe un jilt academic si ne arunca citeste integral
johan, acum 4379 zile, 16 ore, 53 minute, 8 secunde
Ca sa te blochezi în aceasta gaina, trebuie fie sa nu-l poti suferi pe „faptas“ si sa-i cauti, cu tot dinadinsul, nod în papura, fie sa fi dezvoltat, de-a lungul vietii, un complex de citeste integral
vas, acum 4379 zile, 19 ore, 10 minute, 23 secunde
nimic nu se vinde mai bine ca barfa din invatamant!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.