Home | Actualitatea | Dilă se pregăteşte să revină la CJPC. Bîznă spune că funcţia e a ei

Dilă se pregăteşte să revină la CJPC. Bîznă spune că funcţia e a ei

Publicat de 2172 vizualizari 7 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Mirela Bîznă şi Dumitru Dilă îşi dispută acelaşi scaun de director Mirela Bîznă şi Dumitru Dilă îşi dispută acelaşi scaun de director

Fostul comisar şef Dumitru Dilă spune că e doar o chestiune de timp pînă va fi din nou şef peste Protecţia Consumatorilor, instituţie unde a fost instalată prin concurs democrat-liberala Mirela Bîznă

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) ar putea avea un alt şef în viitorul apropiat. Nu unul nou, ci unul cu state vechi în instituţie. Fostul şef Dumitru Dilă spune că este doar o chestiune de timp pînă cînd va fi repus în funcţie la cîrma Protecţiei Consumatorilor, întrucît are în buzunar o decizie definitivă a instanţei de judecată. „Am cîştigat procesul împotriva ANPC la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am şi înştiinţat Autoritatea cu privire la rezultatul procesului. Este doar o chestiune de timp pînă voi reveni la şefia CJPC Vrancea. A fost şi schimbarea aceasta de Guvern, dar în perioada următoare o să revin. Nu mă interesează ce spune doamna Bîznă (şefa instituţiei în prezent n.r.). Curtea a hotărît să mă întorc pe o funcţie echivalentă celei pe care am deţinut-o anterior. Mă bucur că Justiţia şi-a făcut datoria în mod corect”, a declarat Dumitru Dilă, fost şef la CJPC, în prezent simplu comunisar în subordinea Mirelei Bîznă. Acesta trebuie să primească şi banii pe care i-ar fi primit dacă ar fi fost comisar şef al instituţiei. „Trebuie să primesc şi banii pe care nu i-am primit în ultimii 2 ani şi jumătate. Adică diferenţa între salariul pe care l-am luat în calitate de comisar şi cel pe care l-aş fi luat în calitate de şef al instituţiei. Mai sînt şi stimulentele, etc. Sînt multicei bani, avocatul meu ştie mai bine”, a mai declarat Dilă. La rîndul ei, Mirela Bîznă spune că subalternul a cîştigat o repunere în funcţie deşi aceasta nu mai există. „Ce pot să spun? Între timp instituţia noastră s-a reorganizat iar funcţia pe care o deţinea dumnealui nu mai există. Eu nu am primit nici un act de la forurile superioare. Rămane de văzut ce se va întîmpla”, a declarat şi Mirela Bîznă, zilele trecute. „În consecinţă(....) urmează a se respinge excepţiile invocate de autoritatea pîrîtă şi să admită acţiunea reclamantului cu consecinţa anulării Ordinului nr.78/31.03.2009 emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorlui din cadrul Guvernului Romaniei; să dispună repunerea reclamantului în funcţia echivalentă de comisar şef adjunct, cu plata drepturilor salariale aferente acestei funcţii” se arată în Certificatul  de grefă cu referire la Soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal dat în procesul cîştigat de Dumitru Dilă. De precizat că atît Dumitru Dilă cît şi Mirela Bîznă au fost numiţi politic în funcţii, în urma unor „concursuri de împrejurări”. În plus, pentru a-şi păstra postul, ani la rînd, Dilă s-a transformat şi în „cameleon politic”, curtînd asiduu inclusiv PDL-ul, partid care i-a oferit anul trecut postul Mirelei Bîznă, venită în partid de la PSD, pe vremea cînd era consilier municipal, în mandatul trecut. (Sorin TUDOSE)

Subscribe to comments feed Comentarii (7 publicate)

avatar
STEFANEL 14-03-2012
Pentru cel cu ,,hai PDL,,il informez ca va fi tare dezamagit cand Dila va fi sef cu acte in regula,in ziar scia de anul trecut ca a castigat la Galati dar s-au tras sfori sa mai ramana miloasa (miloaga) la butoane.Acum cred ca-i timpul sa plece din institutie ca ea stie ca a ajuns acolo pe usa din dos.Eu ii dau dreptate lui DB care spune ca Dila este mai competent ,iar madama este doar o politruca.
avatar
BUNA CREDINTA 16-02-2012
SUNT UN MIC AGENT ECONOMIC DAR IMI DORESC SA FIE LA CONDUCEREA OPC DL. DILA.
IN ACTIVITATEA MEA A VENIT IN CONTROL ATAT DL. DILA CAT SI MADAM BIZNA. O MARE DIFERENTA DE ATITUDINE SI DE REPREZENTARE A INSTITUTIEI.
MADAM BIZNA ESTE O NEISPRAVITA, ARE UN CARACTER MIZERABIL.
DACA CINEVA IMI DOVEDESTE CA ARE CARACTER O SA=MI CER SCUZE PERSONAL.
ACEASTA FIINTA NU STIE CA FUNCTIILE SUNT TRECATOARE DAR NOI AGENTII ECONOMICI RAMANEM ACEIASI.
avatar
speriatul 16-02-2012
Nu Doamne ajuta! ci AJUTA-NE, DOAMNE, cu asa competenti!
avatar
ANONIM 16-02-2012
DL .DILA VA DORESC MULT SUCCES !SUNTETI O PERSOANA CU MULTA ONESTITATE !
SUNTETI O PERSOANA COMPETENTA SI AVETI TOATA APRECIEREA MEA !
DOAMNE AJUTA !
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-2
Report as inappropriate
avatar
Hai PDL 16-02-2012
Ce tupeu si pe Dila asta. Pai daca e PDL la guvernare ca ce chestie sa fie el sef la OPC ? Daca PDL-ul a pus-o pe Bazna atunci ea trebuie sa fie, Dila sa se duca la oi, sa zica mersi ca nu l-a dat afara doamna Bazna pana acum. Da asa e dansa, fire miloasa si i-a fost mila de amaratul asta. Si uite acum vipera, in loc sa-i fie recunoascator se repede sa ia locul ei. Da lasa ca vezi tu Dila ce-ai sa patesti, ca PDL-ul va castiga si alegerile din 2012 si va lua si CJ-ul si tu vei lucra inspector unde-a intarcat mutu iapa. Iar tu bai db mai taca-ti fleanca daca mai vrei sa mai ai drept de circulatie prin Focsani. Hai PDL ! Smart and Right ! Adica Destept si Drept, suntem cei mai tari si avem cel mai tare ministru dintotdeauna, pe domnul Mustea.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-3
Report as inappropriate
avatar
db 16-02-2012
Dintre cei doi eu il prefer in mod clar pe domnul Dila. Dansul desi a inceput tot politic mai rezolva cate ceva. Bazna este in schimb o politruca 100% care nu se implica in absolut nimic fara ordin de la partid.
avatar
pacala 16-02-2012
... dila asta e un papagal, etalonul tam peniei!... pe cucoana nu o stiu dar dila redefineste pr os tia iar calificativul este dat cu indulgenta! nu stiu cine l-a plasat acolo si in ce scop dar, cine a avut personal probleme cu PC din vrancea in ultimii 5 (sa fie 6?!) ani, stie ce spun - o reclamatie facuta unui agent economic (bine ca s-a desfiintat...) nu a avut succes pt. ca inspectorul sef era la... masa data de respectivul patron (cat de cre tin poate fi un asemenea om...)! atentie si la "inspectorii" opc - au fost angajati pe aceleasi criterii: "ce-mi dai ca sa te iert!".
total: 7 | afişare: 1 - 7

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

4.00

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sfinții Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
Calendar catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug

Maxima zilei: „Pentru orice rău există două leacuri: timpul şi tăcerea.” — Alexandre Dumas
    

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail