Ultima oră

15 ani de carceră pentru tînăra care şi-a aruncat pruncul la ghenă

Gabriel Sava
18 dec 2011 1270 vizualizări
Curtea de Apel de la Galaţi a păstrat condamnarea dispusă de judecătorii vrînceni

Judecătorii gălăţeni au respins apelul declarat de Claudia Bîţa, tînăra de 21 de ani din Galaţi, condamnată de Tribunalul Vrancea la 15 ani de închisoare  cu executare pentru că şi-a ucis fetiţa abia născută, aruncînd-o la ghena de gunoi din apropierea pieţei din Adjud. Descoperirea a făcut-o pe 1 februarie 2010 chiar un angajat de la serviciul de salubritate al Primăriei Adjud, care a găsit trupul neînsufleţit al fetiţei abia născută în spatele ghenei.  Anchetatorii au ajuns la concluzia că mama copilului aruncat este tînăra de loc din Galaţi, care locuia într-o garsonieră din zonă cu noul său concubin. Claudia Bîţa a declarat iniţial instanţei că, după ce a ajuns la spital în vederea naşterii, nu îşi mai aduce aminte cele întîmplate, fiind şi sub influenţa unor pastile pe care le-ar fi primit din partea medicului ginecolog. Expertiza psihiatrică a stabilit însă că gălăţeanca avea discernămînt în momentul comiterii faptei. Chiar dacă judecata a început în stare de libertate, femeia a fost apoi arestată în iulie 2010 petru o scurtă perioadă, respectiv pentru mai puţin de o lună, pînă pe 4 august. Instanţa din Vrancea a obligat-o şi la plata a 3.000 lei cheltuieli judiciare către stat, care au fost în continuare păstrate şi de instanţa de apel.  Soluţia de la CA Galaţi poate fi atacată în recurs. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.