Ultima oră

Poliţiştii locali din Panciu vor prinde infractorii după manual

Raluca Manolache
7 dec 2011 3188 vizualizări
Cărţile sînt scrise de specialişti în domeniul asigurării ordinii publice

Poliţiştii locali din Panciu se vor ghida în activitatea pe care o desfăşoară după un manual făcut special pentru ei. După ce au fost instruiţi, au fost dotaţi cu echipamente şi cu două maşini de intervenţie performante şi au văzut cum lucrează colegii lor din localitatea Arbois, Franţa, cu care oraşul Panciu este înfrăţit, poliţiştii locali se pot ghida în activitate după “Manualul Poliţistului Local” şi “Proceduri Operaţionale de Lucru”. Cele două lucrări, realizate în cadrul Proiectului „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu”, implementat de Primăria Panciu şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, au fost lansate ieri în cadrul unei acţiuni ce s-a organizat la Casa de Cultură Panciu. Cele două lucrări sînt scrise de specialişti în domeniul asigurării ordinii publice şi reprezintă “un ghid al poliţiştilor locali în ceea ce priveşte măsurile şi deciziile acestora în situaţii normale sau de criză”, după cum a spus gen. Nicolae Mihai, unul dintre autori. La întîlnire a fost prezent şi col. (r) Florian Mateaş, celălalt autor, care consideră că Poliţia Locală va deveni o punte de legătură între autorităţi şi comunitate. “Am reuşit prin acest proiect european să înfiinţăm Poliţia Locală a oraşului Panciu. Cred că sîntem singurul oraş din Romania unde am reuşit să înfiinţăm Poliţia Locală şi să facem o dotare performantă cu tot ceea ce are nevoie”, a precizat primarul Ion Petre. În cadrul întîlnirii, cei 20 de poliţişti locali şi salariaţi ai Primăriei au primit certificatele ECDL pentru că au învăţat să folosească computerul. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.