Ultima oră

Sanctiuni mai mari pentru soferi

Raluca Manolache
5 ian 2009 1467 vizualizări
Conducatorii auto trebuie sa se gindeasca de doua ori inainte de a incalca regulile de circulatie daca nu vor sa ramina fara bani in buzunar.

Asta pentru ca de la 1 ianuarie s-au majorat amenzile aplicate soferilor care incalca regulile de circulatie. Astfel, un punct de amenda a crescut de la 54 la 60 lei, ca urmare a majorarii salariului minim brut. Potrivit legislatiei in vigoare un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, salariu care de la 1 ianuarie 2009 este de 600 lei. "Un punct amenda a crescut la 60 lei. Cu toate acestea, soferii nu sint motivati sa nu mai incalce regulile de circulatie pentru ca este o crestere mica, de doar 6 lei", spune comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. Rutieristii atrag atentia ca soferii care nu poarta centura de siguranta risca sa fie penalizati cu amenda intre 120 si 180 lei, iar soferii care depasesc cu 30 kilometri/ora viteza maxima admisa risca amenzi intre 240 si 300 de lei. De asemenea, conducatorii auto care nu opresc la "STOP" vor plati amenzi de pina la 480 lei, iar cei care depasesc cu 50 de kilometri/ora viteza maxima admisa risca sa scoata din buzunar intre 540 si 1.200 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 10 minute, 34 secunde
Mai statzi draq si-n intersectiile aglomerate nu doar la pinda cu radarul,pupa-v-ar tiru' de hotzi.....nu stitzi cum sa ne mai facetzi de bani....la puscarie ca aia doi s-ajungetzi!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.