Ultima oră

O nouă întâlnire între polițiști și elevi: Delicvența juvenilă, etnobotanicele și educația rutieră

Gabriel Sava
20 mar 2017 1459 vizualizări
Oamenii legii le-au explicat copiilor despre o parte dintre pericolele care îi pândesc u este cea de a doua întâlnire cu elevii de la Şcoala „Ștefan cel Mare” în cadrul programului derulat de Poliție Municipiului Focșani

Delicvența juvenilă, pericolul drogurilor și educația rutieră au fost temele abordate ieri trei lucrători de poliție, în cursul unei întâlniri de informare a elevilor pe diverse teme. Aceasta a avut loc tot la Școala ”Ștefan cel Mare” din municipiu, acolo unde oamenii legii au mers pentru prima dată în urmă cu aproape două săptămâni, pentru a discuta cu elevi de la clasele 0-V. De data aceasta, invitații polițiștilor au fost elevi de la clasele gimnaziale. Primul care le-a vorbit copiilor a fost agentul șef adjunct Flavius Carp, de la Biroul de Investigare a Criminalității. Acesta le-a spus copiiilor în ce constă delicvența juvenilă, cum îi pot deveni victime și care sunt consecințele unor fapte de natură penală. La finalul expunerii, copiii au urmărit un interviu luat în penitenciarul pentru minori și tineri de la Bacău unui vrâncean de 14 ani care, la momentul condamnării, avea de ispășit o pedeapsă de zece ani pentru complicitate la omor deosebit de grav. Acesta a participat cu alți majori la o tâlhărie care însă s-a încheiat tragic. Pentru a șterge urmele, autorii faptei au aruncat victima într-o fântână, unde aceasta a decedat. Mărturisirea din penitenciar i-a marcat pe copii, viitori adolescenți, care sunt expuși unor astfel de pericole, mai ales în cazul în care își aleg un anturaj nociv. Agentul șef principal Nistor Anișor, de la Biroul de Ordine Publică le-a explicat elevilor cum și în ce fel îi pândește pericolul consumului de etnobotanice. Discuția a fost exemplificată cu imagini care ar trebui să le dea de gândit celor care au tentația de a încerca ”experiențe halucinogene”. Agentul principal Daniel Frangu, de la Biroul Rutier, le-a vorbit elevilor despre principalele reguli de circulație, cum trebuie să se comporte în trafic pentru a fi feriți de pericole precum și regulile pe care trebuie să le respecte atunci când circulă în autoturism. Modul interactiv de a discuta și relaționa cu elevii i-a făcut pe aceștia să aprecieze lucrurile pe care le-au auzit și să tragă învățămintele necesare. Acțiunea de luni face parte dintr-un program derulat de Poliția Municipiului Focșani de educație în școli pe teme sensibile, de interes și de actualitate. (Gabriel SAVA)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ulises, acum 2590 zile, 15 ore, 27 minute, 51 secunde
Militia isi face treaba si inca destul de bine domnilor!E bine totusi ca nu mai aplica decat avertismente !!!!!
un cetatean, acum 2590 zile, 15 ore, 38 minute, 55 secunde
////Poate ca ai dreptate anonimus dar asta e obligatia politiei de proximitate si nu a altor structuri///////
anonimus, acum 2590 zile, 15 ore, 44 minute, 57 secunde
E bine ca mai exista si astfel de oameni desi ar trebui sa se intample asemenea lucruri frecvent in beneficiul micutilor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.