Home | Actualitatea | DNA anchetează Romprest pentru amenajarea spațiilor verzi din Focșani

DNA anchetează Romprest pentru amenajarea spațiilor verzi din Focșani

Publicat de 2250 vizualizari 2 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
DNA anchetează Romprest pentru amenajarea spațiilor verzi din Focșani

DNA Galați investighează Romprest Services SA, parte a grupului patronat de controversatul afacerist Florian Walter pentru felul în care a implementat proiectul „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud-est a muncipiului Focșani“, finanțat din fonduri europene. Procurorii au solicitat Primăriei Focșani o serie de documente legate de acest proiect și de relația dintre Romprest și subcotractorul Admir Import-Export ’95 SRL din București.

În 2012, Primăria Focșani a încredințat modernizarea spațiilor verzi Romprest Service SA, condusă de Florian Walter, cumătrul ex-senatorului PSD de Vrancea Miron Mitrea, pentru suma de 7.409.284,56 lei la care se adaugă TVA. A fost cea mai mică ofertă prezentată la licitația organizată de municipalitate, prețul fiind cu 1,7 milioane de lei mai mic față de valoarea estimată, de 9.159.193,9 lei.

Foto:Florian Walter

Pe 18 iunie 2012, după ce a semnat împreună cu Primăria Focșani contractul de lucrări, cu numărul 29825/18.06.2012, Romprest Service SA a încheiat un act similar cu Admir Import-Export ’95 SRL București, administrată de Daniel Florin Constantinescu. Documentul, înregistrat cu numărul 4732/18.06.2012 avea aceleași prevederi și aceleași obligații principale, fiind modificată doar titulatura - „contract de prestări-servicii“ - și prețul - 6.103.209,03 lei plus TVA.

Din comparația celor două prețuri, reieseRomprest a oferit Admir 82,34% din contractul obținut de la Primăria Focșani, păstrând doar 17,66%, ceea ce indică intenția de a transfera lucrarea către firma lui Constantinescu, în schimbul unui comision.

Subcontractarea s-a făcut fără ca reprezentanții Romprest să declare acest lucru beneficiarului, Primăria Focșani, conform prevederilor legale și din documentația de achiziție.

Un an mai tîrziu, în august 2013, Romprest a reziliat unilateral contractul cu Admir și a refuzatplătească ultimele facturi emise de către subcontractor. Ulterior, aveajustifice actul printr-o serie de „neconformități“.

În replică, Daniel Constantinescu a acuzat Romprest de posibile fraude cu fonduri europene și de nerespectarea legii privind achizițiile publice. Într-o notificare către Primărie, el a reclamat, între altele: „nedeclararea subantreprenorului SC Admir Import Export 95 SRL, de către antreprenorul general SC Compania ROMPREST Service SA către beneficiarul final UAT (Unitatea Administrativ Teritorială – n.r.) municipiul Focșani, în cadrul proiectului sus menționat; încasarea lucrărilor executate de către antreprenorul general SC Compania ROMPREST Service SA și nedecontarea către subantreprenorul SC Admir Import Export SRL a acestora; reținerea garanției de bună execuție și nevirarea acesteia în contul constituit al subantreprenorului;“

Sesizări asememănătoare au fost transmise către DNA, DLAF, ADR Sud-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.(Ionel Sclavone) 

 


Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicate)

avatar
Cretu S. 21-03-2017
Rusine imbecililor de la DNA Galati? Seful de la Galati este din Focsani,este un ordinar mafiot .acolit PSD!!! Huaaaaa golanilor ,va protejati orasul natal? De asta nu merge nimic la noi.CODRUTOOO demite perversii de la DNA Galati ca au musmalizat zeci de cazuri de coruptie vranceana! Nerusinatilor si incompetentilor cate arestari ati facut in Vrancea la firmele fantoma??
avatar
Stroe vasilica 21-03-2017
POYT PUNE CRUCE PE CAZ!!!!!DNA GALATI FACE INVESTIGATII DEMUUULT,DEMUULT PENTRU VRANCEA,,,provincie europeana civilizata de 27 de ani,de un grup de mafioti,condus,grupul de ALI BABA ,insusi!!!!STAI LINISTIT,florian walter!!!HOTII DE VRANCEA SUNT ABILI PRESTIDIGITATORI!!!NU AGEAMII!!!!!!!
total: 2 | afişare: 1 - 2

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail