Ultima oră

Primarii s-au plans de legislaţie şi salarizare la Asociaţia Comunelor

Ziarul de Vrancea
12 feb 2017 1494 vizualizări
La şedinţa ACoR Vracea s-a mai ridicat şi problema serviciilor situaţiilor de urgenţă

Primarii din Vrancea s-au întrunit pe 10 februarie în Adunarea Generală a filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din Romania. Pe ordinea de zi s-au aflat problemele curente cu care se confruntă edilii, dar şi pregătirea pentru participarea Adunarea Generală a ACoR, care va avea loc la Bucureşti în perioada 19 – 22 februarie. Din Vrancea va participa o delegaţie de 31 de primari. Printre problemele care se vor discuta la Adunarea Generală va fi şi necesitatea adoptării unui Cod Administrativ. Primarii din Vrancea au arătat că este nevoie de o legislaţie unitară, prin corelarea tuturor prevederilor legislative privind administraţia, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări. Acestea ar trebui unificate într-un aşa numit cod administrativ, la care fostul Guvern deja a lucrat. ”Guvernul PSD va avea o mare provocare cu codul administrativ, pe care Guvernul Cioloş l-a realizat în proporţie de 99%. Guvernul PSD trebuie să îl finalizeze”, a arătat senatorul PNL Cătălina Toma, fostul primar din Jariştea, în cadrul unei conferinţe de presă. Primarii au mai arătat că există o mare problemă cu serviciile locale pentru situaţii de urgenţă, deoarece sunt condiţii foarte greu de îndeplinit pentru reautorizarea lor, cum ar fi dotări pentru care administraţiile locale nu au fonduri. În aceste condiţii, s-ar putea ajunge chiar la desfiinţarea acestor servicii. De asemenea, primarii au reclamat şi salarizarea. În condiţiile în care salariile au crescut cu 20%, mulţi funcţionari au salarii mai mari decat primarii şi viceprimarii, care au fost exceptaţi de la această creştere. Cei mai bine plătiţi funcţionari din administraţie sunt secretarii, care pot caştiga acum chiar şi dublu faţă de un primar de comună . În Colegiul director al ACoR Vrancea au intrat  şi doi noi primari liberali, Fănică Popa, primarul comunei Boloteşti şi Dragoş Ciobotaru, primarul comunei Vizantea – Livezi. (M. B.)

7 primari din Vrancea vor fi premiaţi la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România

Cei mai longevivi primari din Vrancea vor primi diplome şi medalii la ediţia din acest an, a 20-a, a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR). Este vorba despre primarii care au cel puţin 6 mandate, lista edililor din judeţul nostru fiind următoarea: Alexandru Zar (Goleşti), Vasile Vatră (Gugeşti), Ion Gogoriţă (Nistoreşti ), Vasile Zbîrciog (Străoane), cu 7 mandate, respectiv Ştefan Moscu (Cîrligele), Gheorghe Maghiaru (Garoafa) şi Costel Necula (Măicăneşti), cu 6 mandate fiecare. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în perioada 19 – 22 februarie, la Adunarea Generală fiind aşteptaţi reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari, ambasadori şi alţi invitaţi din străinătate. Preşedintele filialei judeţene Vrancea a ACoR, primarul de la Cîrligele, Ştefan Moscu, a anunţat recent că delegaţia vrânceană care va merge la Palatul Parlamentului este cea mai numeroasă din toată ţara: ”Asta înseamnă că avem o filială judeţeană puternică, din mai multe puncte de vedere. Vreau să fim o echipă unită, fără discriminări de natură politică, de aceea am şi cooptat astăzi în Consiliul Director al Asociaţiei noastre doi primari liberali, pe Dragoş Ciobotaru de la Vizantea şi pe Fane Popa, de la Boloteşti”, a spus Moscu la întrunirea primarilor vrânceni de la Goleşti, de vineri, 10 februarie. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.