Ultima oră

VIDEO!Poliţiştii vranceni şi-au prezentat bilanţul pe anul 2016

Ziarul de Vrancea
30 ian 2017 1522 vizualizări
Poliţiştii au trecut la plusuri organizarea cu succes a alegerilor parlamentare, dar şi rezolvarea situaţiilor ivite anul trecut

Poliţiştii vranceni şi-au prezentat luni dimineaţa bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2016. La şedinţa desfăşurată în sala de festivităţi a IPJ Vrancea au luat parte prefectul Sorin Hornea, şeful poliţiei vrancene, comisarul şef Ionel Popescu, adjunctul său, comisarul şef Cristinel Diaconescu, dar şi şefi ai altor instituţii care colaborează cu poliţia. Astfel, au fost prezenţi şeful Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea, Florin Ţîrlea şi şeful ISU Vrancea, colonelul Victor Balla. De asemenea, în sală au luat loc şefi ai poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şefi de servicu din cadrul poliţiei vrancene, dar şi alţi invitaţi, printre care nu s-au aflat şi reprezentanţii mass-media. "Apreciez pozitivă toată activitatea dumneavoastră din 2016. Mă bucur că am reuşit să trecem peste provocările pe care le-am avut: organizarea alegerilor, dar şi situaţiile de urgenţă. Apreciez activitatea poliţiştilor pentru asigurarea un climat de ordine şi linişte publică în judeţul Vrancea. Vă urez să aveţi un an 2017 mult mai bun. În calitate de Prefect al judeţului Vrancea mulţumesc cadrelor Poliţiei vrâncene pentru modul în care şi-au făcut datoria. Doresc mult succes conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean care are în faţă o provocare importantă, aceea de a continua coordonarea activităţii poliţiştilor vrânceni la aceiaşi parametri de performanţă ca şi până acum! ", le-a transmis prefectul Sorin Hornea poliţiştilor vranceni.  (Dan CHIRIAC)

ACTUALIZARE: 

Nu avem criminali periculoşi pe stradă! Mulţi au fost prinşi în flagrant

Este concluzia  trasă în bilanţul poliţiştilor de anul trecut. Criminalitatea stradală, la nivelul judeţului Vrancea este caracterizată de infracţiuni fără un pericol social deosebit, care creează însă o stare de disconfort şi nesiguranţa în rândul cetăţenilor, motiv pentru care dispozitivul de ordine şi activităţile preventive sunt permanent adaptate. Statisticile arată  că infracţiunile stradale depistate în flagrant reprezintă un procent de 22,4%, infracţiunile de tâlhărie stradală scăzând cu un 17%”, se arată în informarea IPJ Vrancea. La sat în schimb, cele mai răspândite sunt furturile: “În mediul rural, numărul infracţiunilor sesizate a scăzut cu un 4%, principalul gen de infracţiuni sesizate îl reprezintă infracţiunea de furt care a scăzut cu un 3,25%”, mai arată sinteza activităţii din 2016.

69 de activităţi şi intervenţii în fiecare zi a anului trecut

Raportat la cele 365 de zile ale anului trecut, poliţiştii de la ordine publică au intervenit zilnic într-o medie de 69 de situaţii. Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică au fost întreprinse numeroase activităţi menite să prevină şi să combată fenomenul infracţional, astfel au fost realizate 14361 de  intervenţii de urgenţă la 112, 19702 intervenţii la solicitarea cetăţenilor, 9621 de activităţi în unităţile şcolare (patrulări, şedinţe, acţiuni) şi 1233 de acţiuni cu efective mărite”, au precizat poliţiştii. 

Rutieriştii vrânceni ţin topul- aproape 2200 de premise luate la viteză

Cei peste 80 de kilometri de drum european care traversează judeţul de la nord la sud au dat şi anul trecut de muncă poliţiştilor de la rutieră. Acest lucru se regăseşte şi în sinteza activităţii de anul trecut. Activitatea pe  linie rutieră a urmărit îndeplinirea  cerinţelor prevăzute în ,,Planul de activităţi privind creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, siguranţa rutieră, siguranţa transportatorilor, prin reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, pe raza judeţului Vrancea”, întocmit în conformitate cu Dispoziţiile I.G.P.R. – Direcţia Rutieră, cât şi în Programul de acţiune al Poliţiei Rutiere pentru perioada 2012-2016. “În cursul anului 2016, la nivelul formaţiunilor de poliţie rutieră au fost organizate 241 de acţiuni şi controale care au avut drept scop combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. În colaborare cu reprezentanţii I.S.C.T.R., R.A.R. şi S.D.N. Vrancea, conform planificării lunare, au fost executate  acţiuni cu echipaje mixte, folosindu-se aparatura şi tehnica din dotarea acestor unităţi, în scopul verificării legalităţii transportului de marfă şi persoane, respectiv timpii de odihnă, gabarit, stare tehnică etc. Poliţiştii rutieri au reţinut în această perioadă 2193 de permise de conducere pentru depăşirea vitezei legale admise cu mai mult de 50 km/h. Numărul total al sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 69244, acestea având valoarea de 11950209 lei”, indică bilanţul pe 2016. 

Infracţiunile silvice sunt în creştere

Cu un judeţ cu aproape În perioada analizată, poliţiştii vrânceni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniul silvic, sens în care au fost organizate şi executate acţiuni şi controale, multe dintre acestea în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Silvice, Gărzii Forestiere Focşani şi ai Ocoalelor Silvice private. În cadrul activităţilor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-a ridicat în vederea confiscării 5.338,9 m.c material lemnos, cu 17,79%. mai mult faţă de anul 2015. Pe linia constatării şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, în anul 2016 poliţiştii au recuperat un prejudiciu total de 17.978.990 lei, din care 14.839.400 lei prin măsuri asiguratorii. În perioada analizată, infracţiunile de tâlhărie sesizate au înregistrat o scădere de 5,76% faţă de anul 2015, majoritatea fiind comise în mediul urban. În cadrul activităţilor specifice, poliţiştii serviciului specializat au scoase din circuitul civil şi indisponibilizate în vederea confiscării 51 kg articole pirotehnice, 1905 kg deşeuri periculoase şi 8 kg de substanţe periculoase”, au mai indicat poliţiştii vrânceni. (G. SAVA)

 

 

 

 

 

 

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.