Home | Actualitatea | Cheltuială record a Primăriei Focşani pentru Revelionul 2016-2017

Cheltuială record a Primăriei Focşani pentru Revelionul 2016-2017

Publicat de 2086 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Cheltuială record a Primăriei Focşani pentru Revelionul 2016-2017

Pentru şase ore municipalitatea focşăneană a plătit de la bugetul local suma de 962.900 de lei, adică peste 213.000 de euro.Valoarea este una record până acum pentru asemenea manifestări atat pentru Primăria Focşani şi chiar pentru Consiliul Judeţean

Nimeni nu a a avut curiozitatea pană acum să lămurească pană acum -dintre instituţiile statului care-ar fi fost normal să manifeste o astfel de atitudine, poate-ce se asunde în spatele poftei mereu crescande a autorităţilor din Vrancea de-a cheltui asemenea sume imense pe manifsetări de genul acesta.Tot secretul ar putea consta în amănuntul de nimeni cercetat în profunzime firma organizatoare a activităţii cu pricina după ce-i este atribuit contractul, nu mai are obligaţia să dea nimănui vreo cat de mică socoteală. În privinţa modului în care s-a cheltuit suma prevăzută în contract.Iar în urmbra acestui amănunt se pot bineînţeles întampla multe! . . .

 


 

Misăilă la concurență cu Oprișan

Revelionul 2017 plătit cu aproape sfert de milion de euro

OMP Events SRL a încasat 1.155.480 lei cu TVA inclus, peste 256.000 de euro pentru  spectacolul de Revelion din Piața Unirii. Achiziția a fost organizată de, de această dată, de Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia“, instituție subordonată Primăriei Focșani. OMP Events, patronată de un anume Ovidiu  Popică este aceiași firmă care, în această toamnă, a organizat așa zisului Festival Național de Cântece de Viță Veche și Nouă, finanțat de Centrul Cultural Vrancea cu 1.436.400 lei (319.200 Euro). OMP Events este o una din interfețele folosită de Radu Fornea, fostul lider al trupei K1, care a renunțat la cariera muzicală pentru a organiza parangheliile pe bani publici în Vrancea.

 

OMP Events, firma din Sibiu patronată de Ovidiu Popică, a fost selectată de Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia“ pentru a organiza  Revelionul 2016-2017 din Piața Unirii. Evenimentul, al cărui cap de afiș au fost trupele Gibson Brothers și Bad Boys Blue a fost plătit cu 962.900 lei, la care se adaugă TVA.

Procedura de achiziție pentru organizarea Revelionului 2016-2017 a fost inițiată de Ateneul Popular pe 14 decembrie anul trecut. Ofertele au fost primite până pe 19 decembrie iar contractul a fost atribuit pe 21 decembrie. Prin caietul de sarcini, autoritatea contractantă a solicitat ca programul artistic să fie susținut de Geta Postolache, Fidas, Raluka, Elena Gheorghe, Alb&Negru, Geta Burlacu&Band, Narcotic Sound, Noaptea Tarziu, Gibson Brothers, Bad Boys Blue și Trouble Dance Academy.

În cele câteva zile avute la dispoziție, chiar înainte de Crăciun și Anul Nou când toți artiștii și-au definitivat agendele și este foarte dificil să găsești vreunul disponibil, OMP Events SRL a reușit să-i contacteze și să-i aducă pe toți cei de pe listă.

Firma patronată de Ovidiu Popică a fost singura care s-a înscris la licitație și a cărei ofertă s-a pliat în totalitate pe cerințele caietului de sarcini. De altfel, prevederile acestuia sunt similare cu cele din alte documentații de acest tip, aferente unor achiziții pentru organizarea parangheliilor în județ. Inclusiv prețul oferit a fost indentic cu valoarea estimată a contractului, 962.900 lei plus TVA.

OMP Events, una din interfețele lui Radu Fornea

În această toamnă OMP Events SRL a mai câștigat un contract în județul nostru, scos la licitație de Centrul Cultural Vrancea, în valoare de 1.436.400 lei (319.200 Euro). A fost vorba de organizarea  așa zisului   Festival Național de Cântece de Viță Veche și Nouă, numele sub care s-au derulat cele trei paranghelii din Piața Unirii, în perioada Festivalului „Bachus 2016“. 

În spatele OMP Events se află Radu Fornea, fostul lider al trupei K1, care a renunțat la cariera muzicală în momentul în care a devenit organizatorul parangheliilor din Vrancea. El se bucură de susținerea lui Marian Oprișan și al colaboratorilor acestuia.  

În perioada respectivă, OMP Events SRL – Infinity Sound SRL cu subcontractanți  Caspro SRL și UMO Serv SRL a participat la procedura organizată de Consiliul Județean pentru organizarea Festivalului Bachus 2016, în valoare de 583.333 lei fără TVA. Licitația a fost anulată după ce în finală s-au calificat asocierile formate din OMP Events SRL – Infinity Sound SRL cu subcontractanți Caspro SRL și UMO Serv SRL și Maxmedia Production SRL - Dark Side Enterteinment SRL.

Banii pentru paranghelii sunt plimbați printr-o schemă de tip suveică

OMP Events, OMP Group SRL, Infinity Sound SRL, Asociația Culturală Euroshow, GMA Booking&Management și Global Music Art sunt firmele care în ultimii ani au organizat toate parangheliile finanțate din bugetul Consiliului Județean, al Primăriei Focșani și al instituțiilor subordonate.

Societățile și ONG-urile respective sunt folosite într-o suveică prin care sunt plimbați banii publici înainte să ajungă în conturile beneficiarilor finali. Prin această schemă, pentru organizarea unui eveniment, plățile sunt făcute de mai multe instituții, sub diferite formule. Scopul este de a face să se piardă urma banilor și pentru ca opinia publică să nu se scandalizeze din cauza valorilor mari vehiculate.  

De exemplu, spectacolele din Piața Unirii, din cele trei zile dedicate Focșaniului, în vara lui 2016, au fost plătite atât din bugetul Teatrului Municipal - 607.000 lei – cât și din cel al Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei“ -187.000 de lei. 

 

 

 

Citiţi mai mult despre subiect şi  aici .

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail