Home | Actualitatea | Gongu a dat iar ”gongul” la deszăpezire

Gongu a dat iar ”gongul” la deszăpezire

Publicat de 6245 vizualizari 2 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Emanuel Gongu este consilier independent din anul 2016 Emanuel Gongu este consilier independent din anul 2016

Emanuel Gongu a făcut din nou isprava de a deszăpezi singur strada pe care locuieşte u de data aceasta nu numai că a dat iar peste nas autorităţilor locale depăşite din nou de situaţie, dar a vrut să dea şi o replică unui cetăţean, fost consilier local, care l-a ironizat pe facebook

Emanuel Gongu a ajuns pe toate canalele media cand, în iarna anului 2014, cu propria lui minifreză, a deszăpezit singur strada pe care locuia în timp ce autorităţile locale de la vremea respectivă întarziau să mai apară cu utilajele.

Deseori, se întamplă ca străzile secundare din municipiul Focşani să nu fie pe lista de priorităţi. Între timp, Emanuel Gongu a considerat că poate face mai mult pentru comunitate şi a candidat independent pentru un mandat în consiliul local. A şi reuşit!
 

Gongu a fost nemulţumit şi iarna asta
 

Chiar şi din poziţia de consilier local independent şi, uneori, aprobator cu proiectele consilierilor PSD, Emi Gongu a fost nemulţumit din nou iarna aceasta pentru  reacţiile întarziate ale responsabililor cu deszăpezirea, mai ales în privinţa arterelor secundare de circulaţie. Aşa că, din nou, Gongu a dat gongul la deszăpezire fiind un exemplu pentru cei care cred că dacă pui mana pe lopată te-ai face cumva de ras. Minifreza de zăpadă a pus-o în funcţiune pe strada Militari, atat duminică, dar şi luni, marţi abia ajungand în zonă şi utilajul primăriei. Acesta consideră că dacă primăria ar investi în utilaje ca al său ar ieşi mult mai ieftin cu deszăpezirea, dar va avea străzi şi trotuare curate. Autorităţile locale au declarat duminică că aşteaptă să se domolească vremea, că prioritate au principalele trasee de transport public în comun şi apoi vor mobilizeze forţa umană pentru deszăpezirea străzilor secundare. În realitate, majoritatea străduşelor au rămas la fel de acoperite cu zăpadă şI, în curand, stratul vechi va fi acoperit de unul nou.
 

Consilierul local i-a replicat în stil personal şi unui fost ales local care l-a ironizat pe facebook

 

Gheorghiţă Berbece este un fost consilier local în administraţia Bacinschi

 Prin acţiunea sa de deszăpezire de anul acesta, consilierul Emi Gongu nu numai că a dorit să dea peste nas autorităţilor locale, dar a vrut să răspundă cu fapte şi unui fost consilier local, Gheorghiţă Berbece, care duminică seară a postat pe pagina de Facebook  un mesaj ironic rememorand acţiunea lui Gongu din iarna lui 2014: "Mă poate ajuta cineva? Mă tot învârt prin nămeţi în oraşul nostru Focşani şi nu dau de GONGU cu freza lui! Ar mai fi două străduţe şi o alee de deszăpezit!!!", a postat Berbece pe pagina sa. Câteva ore mai târziu a venit şi răspunsul lui Emanuel Gongu, printr-un clip video postat tot pe facebook. "La mulţi ani, domnule Berbece. Spune lumea că mă cauţi şi nu ştii de unde să mă iei. Uite domnule Berbece unde sunt eu. Pe strada Militari. Aici mă găseşti. Ajut oameni. Aşa se munceşte pentru cetăţenii oraşului Focşani", a replicat Emanuel Gongu. După replica actualului consilier local, mai mulţi prieteni au comentat apreciind gestul şi încurajand acţiunea de deszăpezire şi la nivel individual, dar criticand în acelaşi timp gestul lui Berbece. “Domnu' Berbece, fă-ţi datoria de cetăţean, pune mana pe lopată şi deszăpezeşte în faţa locuinţei tale. Încurajează şi lumea să facă asta! Aşa o să treacă şi timpul mai repede şi n-o să te mai plictiseşti. Observ (şi nu doar eu) că lipsa de ocupaţie nu-ţi prieşte”, a comentat Bogdan Nica. “Bravo, este de apreciat gestul căci la fel ai procedat şi când nu erai consilier… poate iau şi alţii exemplu… Cat despre domnul cu pricina... Pentru unii vorbeşte gura, pentru alţii vorbesc faptele. Este prima dată, pot spune, că mă bucur c-am votat!”, a scris şi Anka Idriceanu. Grigore Lori  a concluzionat că “gluma dânsului (a lui Berbece) e bună, dar are cam puţine like uri!”. (A.T.)
 
Străduţele din cartierul SUD au rămas necurăţate
 

Aproape toate străduţele secundare din municipiul Focşani erau pline de zăpadă şi miercuri. Nu doar cele din cartierul Sud, identificate de reporterii ZdV (Str. Constructorului, Revoluţiei, 1 iunie etc), dar şi cele din zona centrală sau alte cartiere mărginaşe. Un alt exemplu ar fi în zona Şcolii 7, din cartierul Gară, unde o stradă era blocată de zăpadă marţi, 9 ianuarie, după cum a reclamat o cititoare a Ziarului de Vrancea. Aceasta a mai reclamat şi faptul că interiorul curţii şcolii este plină de zăpadă şi că nimeni nu este în zonă să facă deszăpezirea. Practic, potecile de pe străzile adiacente s-au făcut în mod natural de maşinile care au circulat, dar curand, tăpşanele acumulate pe mijlocul lor (cum este şi exemplul str. Bucegi) vor îngheţa peste noapte şi se vor “pregăti” pentru stratul nou de zăpadă anunţat de ANM.Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicate)

avatar
GOGU 11-01-2017
g0ngu ,indiferent ca e dan sau vestitul emi , doua hahalere . ofuscati , tot timpul cu vorba ca ma p-s pe ei rod cat mai pot ....ciolanul ptca stiu ca li se apropie cu atitudinea pe care o au mantuirea . totdeauna smecherilor prosti de la smecherii destepti si cvu puterte li se trage . ceasul TIC-TAC
avatar
Nedumerit 11-01-2017
Berbece? Asta nu este cel cu aparatele de cafea? Pai mai nene, ce ai facut cat timp ai fost consilier local, ca nu a auzit nimeni de tine... Ia exemplu de la cei care fac totusi ceva! Frumos ar fi sa-ti prezinti public scuzele, ca ai cam dat cu mucii in fasole... Hai sa avem spor la deszapezit!
total: 2 | afişare: 1 - 2

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail