Home | Actualitatea | Doi fraţi, şefi de post în judeţ, trimişi în judecată de procurori

Doi fraţi, şefi de post în judeţ, trimişi în judecată de procurori

Publicat de 6290 vizualizari 2 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Foto: Gabriel Avram se află în arest la domiciliu Foto: Gabriel Avram se află în arest la domiciliu

Gabriel Avram, şeful postului de poliţie Cîmpuri, dar şi tatăl său au fost cercetaţi pentru pentru fapte de corupţie pentru că au pretins material lemnos de la un pădurar. Şeful de post din comuna Fitioneşti, fratele lui Gabriel Avram, este cercetat penal după ce a vandut ţuică în judeţul Neamţ

 


Doi şefi de post din Vrancea, fraţii Gabriel şi Daniel Ionuţ Avram, au fost trimişi în judecată de procurori. Este vorba de şefii de post din comuna Cîmpuri, Gabriel Avram şi şeful postului de poliţie Fitioneşti, Daniel Ionuţ Avram. Astfel, într-un dosar penal în care ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea au fost delegaţi să efectueze acte de procedură penală, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:  A.G., agent de poliţie în cadrul I.P.J. Vrancea, şeful unui Post de Poliţie la data comiterii faptelor, în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgare a informaţiilor nepublice şi instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual; A.G., fără calitate specială, tatăl agentului de poliţie, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită; B.M., fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înregistrare şi părăsirea locului accidentului; B.A.M. pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de dare de mită şi modificare sau ştergere a urmelor accidentului, A.D.I., agent de poliţie în cadrul I.P.J. Vrancea, şeful unui alt Post de Poliţie la data comiterii faptelor şi G.N., fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunilor de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, respectiv alcool etilic peste 40 litri şi evaziune fiscală.

 
Ce au făcut inculpaţii?

 
În referatul procurorilor se arată că în perioada ianuarie – august 2016, A.G., în calitate de şef de post, a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., tatăl său, diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparţinând ocolului silvic unde B.M. avea calitatea de pădurar şi îndeplinea atribuţii de pază a fondului forestier anterior menţionat, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite. La data de 13.07.2016, luând cunoştinţă de faptul că B.M. a condus fără a poseda permis de conducere o motocicletă cu număr fals de înregistrare şi a provocat un accident de circulaţie a cărui victimă a fost el însuşi şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, A.G. nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu, în vederea constatării accidentului rutier şi a infracţiunilor săvârşite şi l-a ajutat pe făptuitor şi pe soţia acestuia, B.A.M., să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului. De asemenea, B.A.M., în perioada ianuarie – august 2016, l-a ajutat pe soţul său, B.M., să remită în mod repetat agentului de poliţie A.G. diferite cantităţi de material lemnos, pentru ca acesta să nu întocmească acte de constatare a delictelor silvice săvârşite de către soţul său, dar şi de către alte persoane. La data de 13.02.2016, A.G. a divulgat unei persoane date nedestinate publicităţii, referitoare la efectuarea unor activităţi de control. În data de 09.02.2016, A.G. a determinat un pădurar să emită în fals un aviz de însoţire secundar, prin care se atesta în mod nereal faptul că i-a fost livrată cantitatea de 2 mc lemn foc suspectului A.G. Ulterior, A.G. a determinat pe un alt agent de poliţie să întocmească în fals un procesul-verbal pentru constatarea unei contravenţiei silvice. În aceeaşi cauză, a fost trimis în judecată şi G.N., deoarece a produs şi deţinut, împreună cu agentul de poliţie A.D.I., produse accizabile (băuturi alcoolice distilate – rachiuri şi ţuică), cei doi fiind depistaţi, la data de 26.08.2016, cu o cantitate de 176 litri ţuică pe care urmau să o comercializeze pe raza unor localităţi din judeţul Neamţ, sustrăgându-se în acest mod de la plata accizei datorată statului, în valoare de 2102 lei. (Dan CHIRIAC)

Subscribe to comments feed Comentarii (2 publicate)

avatar
pintilie georgel 11-01-2017
Au declarat tot, mai ales martorii in număr de 14 au recunocut cum a fost ca sa nu ajunga la pripon. Pana si nepoata lu Bitca Miron a spus tot ca voia fata sa se duca la facultate inapoi, nu la racoare. Pana si eu am spus tot la DGA, doar nu voiati sa ma duc in locul lor!
avatar
equi 11-01-2017
Excelent articol! Acum spuneti-ne si ce au declarat cei trimisi in judecata. Pentru ca, ziaristi profesionisti si corecti cum sunteti, cu siguranta le-ati cerut si lor punctul de vedere inainte de a publica articolul. Sau, nu?
total: 2 | afişare: 1 - 2

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

4.00

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail