Ultima oră

VIDEO!!!Sculptorul vrancean Florin Cristea promovat prin mijloace moderne de fiica sa

Ziarul de Vrancea
23 sep 2016 4401 vizualizări
Cea mai recentă realizare a strategiei de promovare o reprezintă o carte în ediţe digitală cu şi despre activitatea artistului.Concepută de Crina Ludmila Cristea, fiica sculptorului vrancean din Vizantea plecată la studii în Marea Britanie,cartea cuprinde informaţii despre Florin Cristea dar şi un număr mare de fotografii.


Acestea ilustrează sugestiv  munca Lui Florin Cristea şi locul unde îşi desfăşoară acesta activitatea.Artistul din Vizantea are şi o pagină proprie de facebook(https://www.facebook.com/florin.cristea.980?frefats) administarată tot de fiica sa Într-o convorbire cu redactorii Ziarului de Vrancea, Crina Cristea a explicat  crezul  demersurilor sale:

 
 

Foto:Crina Ludmila Cristea, fiica sculptorului vrancean  Florin Cristea

„De cand am terminat liceul şi am plecat la studii în Marea Britanie, am încercat promovarea muncii  tatălui meu. Sculptura în lemn  este o ramură minunată  a artei, dar ca orice altă ramură artistică ori  este foarte bănoasă, ori  este destul de greu să poţi trăi decent ,exclusiv pe seama ei.Mai ales într-o ţară ca Romania, unde mulţi dintre cetăţeni  au ca principală grijă  traiul de pe o zi pe alta Interesul pentru  artă într-un astfel de context  este mult mai redus în comparaţie cu  cel  manifestat pentru satisfacerea necesităţilor traiului cotidian.Totuşi  pun în  continuare accent  pe promovare  sperand că rezultatul acestor strădanii să  însemne în final ca munca tatălui meu  să  fie  apreciată pe măsura meritelor. Procesul  este unul  de durată , dar rezultatele încept să apară.Astfel în prezent pagina publică de facebook a tatălui meu (Sculptures-Cristea Florin) a adunat peste 1400 de aprecieri, şi continuă să crească.
Eu sper ca pe viitor munca artistului vrancean Florin Cristea va fi şi mai apreciată.(....) Romania are peisaje minunate şi artişti mari care ar trebui promovaţi pentru că aceste valori vor ridica ţara din starea  în care se află. Din păcate, cei care au ca datorie promovarea Romaniei nu îşi dau interesul.Aşa că este bine ca noi, fiecare în parte, după puteri, să susţinem şi să promovăm valorile pe care le avem.Dacă nu, riscăm să le pierdem şi atunci Romania ar fi mai tristă şi mai goală decat este.
Trebuie să luptăm pentru a ne dezvolta, atat intern, cat şi internaţional, şi să nu mai trăim hrănindu-ne doar cu amintiri ale unor evenimente favorabile care s-au petrecut cu  ani în urmă. Avem motive şi oameni pentru care să luptăm şi să fim mandri acum.Iar susţinerea lor trebuie să se manifeste concret în prezent, nu după moartea acestora sau plecarea lor din ţară.Revenind la carte, prefaţa acesteia  este preluată dintr-un articol de ziar păstrat de către tatăl meu în arhiva personală.

Articolul a fost scris de către poetul Dumitru Pricop, şi publicat chiar în Ziarul de Vrancea, cu mulţi ani în urmă. Regretatul poet  a apreciat într-un mod deosebit munca tatălui meu şi am considerat cuvintele sale extrem de relevante pentru a le traduce în limba engleză şi cuprinde în această carte.”

Cartea despre artistul Florin Cristea conţine deasemenea un interviu cu el realizat în 2015 care este disponibil de vizionat şi pe youtube la această adresă:



https://www.youtube.com/watch?vaKNYsxzPq2LU

 



Ediţia digitală a cărţii  cu şi despre activitatea cculptorului  vrancean Florin Cristea  poate fi descărcată  contra cost de aici( de pe site-ul  amazon la adresa:https://www.amazon.com/SCULPTURES-Florin-Cristea-Carving-Passion-ebook/dp/B01BMT58XQ/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1474461844&sr=8-1&keywords=florin+cristea)


Iată în continuare primele pagini   ale cărţii :


Sculpturi

de

Florin Cristea


Sculptand cu Pasiune













 

”Trecerea omului prin  marea  vieţii  nu  poate  rămane  neobservată” Florin Cristea

Despre Artist

Născut pe 22 decembrie 1962 în Romania, Forin Cristea a făcut  liceul cu profil de Matematică-Fizică  şi a lucrat ca economist o periodă. Curand  după  evenimentele  violente din 1989, şi-a început  drumul  pe o noua  traiectorie, care l-a adus  aici.
Artistul a lucrat cu lemn începand cu 1992 şi  iubeşte facă  asta. Toate  sculpturile sale au păstrat  culoarea  naturală a lemnului. Au fost  tratate cu ulei, dar nu au fost  vopsite. Lemnul a fost  sculptat cu dalta şi la o privire  mai  atentă, se poate  observa rafinamentul  şi atenţia la detalii  pe care artistul le-a acordat  lucrarilor sale. Urmele de daltă lăsate în lemn sunt cu siguranţă făcute manual, nu de maşinării, ceea ce oferă autenticitate  tuturor  lucrărilor  lui  Cristea, El a creat  numeroase  lucrări  care au fost  expuse  atat naţional cat şi internaţional.
Florin Cristea  trăieşte şi  lucrează în comuna Vizantea ,judeţul Vrancea, Romania, este însurat, are o fiică .El a creat  numeroase sculpturi în lemn.


Despre   autor


Crina-Ludmila  Cristea ,fiica lui  Florin Cristea este  fotograf şi  scriitor. S-a specializat în fotografie de tip portret, folosind cu precădere lumina  naturală.Iubeşte sa-şi  petreacă timpul în natură, înconjurată de flori, plante şi legume şi este o susţinătoare a unui stil de viaţă cat mai aproape de natură. Îi place citească mai ales  literatură de ficţiune , deşi ocazional  citeste şi non-ficţiune. Locuieşte în Canterbury, Regatul Unit al Marii Britanii şi lucrează la un roman intitulat “Blandeţea ploii”.

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.