Ultima oră

ISU Vrancea a ocupat locul doi la concursurile profesioniste

Dan Chiriac
29 iul 2016 1371 vizualizări
întrecerile au avut loc la Vaslui şi au constat în derularea a patru probe

Joi şi vineri, în judeţul Vaslui s-a desfăşurat etapa zonală a „Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”. Competiţia a aliniat la start loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Brăila, Galaţi, Vaslui şi Vrancea şi a cuprins parcurgerea a patru probe. Prima dintre acestea a fost „Scara de fereastră”. După ridicarea scării de la sol de la linia de start, concurentul începe alergarea, transportul acesteia şi escaladarea până pe platforma etajului trei al turnului de instrucţie. Proba se desfăşoară pe două culoare paralele, punctându-se atât evoluţia individuală, cât şi pe echipe.

Lucrătorii ISU Vrancea au luat startul în patru probe

În cadrul cele de-a doua probe, „Pista cu obstacole pe 100 metri” - concurentul aleargă, escaladează gardul de 2 metri, ridică două role de furtun tip "C" cu care aleargă spre bârna de echilibru şi o traversează. Înainte, pe timpul traversării sau după coborârea de pe bârnă, întinde şi racordează furtunurile între ele, lasă jos racordurile cuplate şi continuă alergarea. Proba este încheiată după ce concurentul a trecut linia de sosire cu ţeava racordată la linia de furtun. La proba - „ştafeta 4 X 100 metri” - loturile participă cu câte două echipe, având în componenţă câte 4 competitori, urmărindu-se trecerea peste obstacol, escaladarea gardului de 2 metri, traversarea bârnei de echilibru, întinderea rolelor de furtun, realizarea racordurilor la distribuitor, stingerea unui incendiu la tava de instrucţie. Ultima probă a concursului a fost „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Conform regulamentului, fiecare echipă formată din şapte concurenţi se dispune în afara pistei, iar după darea semnalului „START!”, echipa porneşte motorul motopompei, asigură alimentarea cu apă din bazinul de 1000 litri, cu două tuburi de absorbţie şi realizează dispozitivul de intervenţie.  După realizarea liniilor de furtun, cei doi şefi de ţeavă acţionează pentru umplerea cu apă a bazinelor de la ţinte. Echipa reprezentativă a ISU Vrancea a obţinut locul II, atât la probele individuale, cât şi la cele pe echipe. Competiţia se organizează anual în scopul dezvoltării şi perfecţionării aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.