Ultima oră

Un fost pădurar a fost condamnat după ce a furat de la Obşte

Gabriel Sava
23 nov 2015 1631 vizualizări
Un an şi o lună de închisoare este pedeapsa pe care a primit-o Grigore Dumitru, pădurar care a fost angajat al Obştii de Moşneni Tulnici.


Grigore Dumitru, de 51 de ani, a fost angajat al Ocolului Silvic Obştea Tulnici până anul trecut, când au fost descoperite faptele, după care acesta ar fi plecat în Germania. În calitate de pădurar, spun procurorii, Dumitru a tăiat, pe 9 august 2014, din pădurea Obştii trei brazi şi un fag, sustrâgând materialul lemnos. Alţi trei brazi, pădurarul i-a tăiat legal din punctul Potoc, de la Lepşa, însă lemnul nu îi aparţinea, fiind din cota alocată unor membri obşteni, de la care pădurarul a susţinut că ar fi cumpărat dreptul legal anual. Arborii au fost descoperiţi într-o râpă de pe marginea drumului naţional DN2D şi au fost recuperaţi. Obştea s-a constituit parte civilă cu suma de 4.064 lei, reprezentând prejudiciul cauzat fondului silvic.  Când a fost întrebat despre faptele sale, acesta a spus că a cumpărat cota de masă lemnoasă pe care s-a considerat îndreptăţit să îşi ridice drepturile. “Condamnă pe inculpatul Dumitru Grigore, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. (…) condamnă inculpatul la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de sustragere de material lemnos. (…) contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 luni închisoare, sporită cu 3 luni, astfel că în total aplică inculpatului pedeapsa de 1 an şi 1 lună închisoare dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia Judecătoriei Focşani. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, pădurarul va avea obligaţia de a presta şi 70 de ore de muncă neremunerată în folosul primăriei din localitate. Mai mult, acesta nu poate părăsi ţara pe perioada cât se va afla sub supraveghere. Conform sentinţei Judecătoriei, întregul prejudiciu a fost recuperat. Sentinţa de luni nu este însă definitivă şi poate fi contestată în apel la instanţa superioară. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.