Ultima oră

Incredibil dar adevărat în cazul BMW-ul: Inculpatul care a vândut maşina merge în închisoare! Dar maşina?

Gabriel Sava
23 nov 2015 3752 vizualizări
Focşăneanul care a vândut maşina are de executat 2 ani şi 3 luni de închisoare u acesta mai are de plătit aproape 10.000 euro femeii de la care a închiriat-o u maşina ar fi însă şi în prezent în posesia unui consilier local din judeţul Timiş care a refuzat în mod constant să o înapoieze

Se întâmplă în România unde, cu o largă complicitate a oamenilor legii şi a unor legi imperfecte, păgubitul rămâne cu “buza umflată” deşi instanţa îi dă dreptate! Cazul BMW-ului vândut şi revândut până când a ajuns în posesia unui timişean s-a finalizat, cel puţin pe latură penală, cu o condamnare finală de doi ani şi trei luni cu executare. Decizia a fost luată vineri de Curtea de Apel Galaţi care a respins ca nefondat apelul declarat de Florian Gheorghe Macovei, cel care a fost condamnat de Judecătoria Focşani pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Sentinţa de vineri a judecătorilor gălăţeni este definitivă. Macovei a fost trimis în judecată în decembrie 2013 pentru abuz de încredere. Conform rechizitoriului, Gheorghe Florian Macovei, de 35 de ani, a închiriat un autoturism BMW, pe baza unui contract de comodat încheiat pe o perioadă de o lună, începând cu aprilie 2013. La finalul perioadei pentru care a fost încheiat contractul Macovei “a uitat” să mai restituie autoturismul şi, mai mult decât atât, a continuat să îl folosească timp de aproape două luni, până în iunie, când l-a vândut cu un set de documente falsificate, contra sumei de 8.000 euro. Autoturismul a fost identificat la ultimul cumpărător încă din faza urmăririi penale şi urma să fie restituit proprietarului de drept. Suma pentru care s-a perfectat vânzarea urma, de asemenea, să fie recuperată, cel mai probabil pe cale civilă, de la inculpat.

Una dispun procurorii şi instanţa, alta fac poliţiştii!

Autoturismul BMW serie 320, înmatriculat în Vrancea, a fost declarat furat, conform datelor existente pe site-ul Poliţiei Române, la data de 30.04.2013, respectiv la o zi după momentul la care a expirat contractul de comodat. Cu toate acestea, maşina a fost identificată câteva luni mai târziu, la al treilea cumpărător, respectiv la Doru Dumitru Sârbu, consilier în Consiliul Local al comunei Teremia Mare din judeţul Timiş. După ce maşina a fost identificată, proprietara acesteia, Diana Larisa Crăciun, a solicitat la data de 13 noiembrie 2013 restituirea autoturismului. Ca urmare, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani a dispus prin Ordonanţa din 3.12.2013, restituirea bunului. “Dispun restituirea către partea vătămată Crăciun Diana Larisa a autoturismului marca BMW, cu numărul de înmatriculare VN 15 XXX, seria (…), fabricat în 2008, aflat în custodia numitului Sîrbu Doru Dumitru”, se arată în finalul rezoluţiei emisă de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.

S-au dus să recupereze maşina însă au găsit poarta încuiată

După ce au intrat în posesia ordonanţei mai sus amintită, proprietara maşinii şi soţul său au plecat pe 10 decembrie la Timiş pentru a-şi recupera maşina. “Am ajuns la Teremia Mare la ora 5 dimineaţa, am reuşit cu greu să aflăm unde stă persoana care are maşina noastră în custodie şi atunci am şi aflat că acesta este consilier local. Am mers la postul de poliţie din localitate, în jurul orelor 7, după ce am reuşit să vedem maşina noastră în curtea lui la Doru Dumitru Sârbu. Le-am prezentat ordonanţa şi le-am solicitat sprijinul pentru recuperarea maşinii”, a declarat soţul Larisei Crăciun. Conform celor doi vrânceni, lucrurile s-au derulat, după acest moment, la un mod aproape incredibil. Poliţiştii l-au sunat pe consilier, după care i-au sunat avocatul. După mai bine de trei ore de aşteptare, în procesul verbal, poliţiştii au consemnat că “(..) am luat legătura cu avocatul numitului Sârbu Doru Dumitru, avocat D. Cristian, iar din discuţiile cu acesta a rezultat că va încerca să ia legătura cu numitul Sârbu Doru Dumitru şi că acesta se va prezenta la post însă va refuza predarea autoturismului” se arată în procesul verbal semnat de reprezentantul postului de poliţie din Teremia Mare, agentul principal de poliţie Petru B. Conform celor doi vrânceni, după ora 10.30, maşina lor dispăruse din curtea celui care o deţinea în custodie.

Alo, IGPR!!! Sustragerea de sub sechestru este infracţiune!

Chiar în faza de judecată, magistratul care a soluţionat cauza a rămas fără cuvinte faţă de cele petrecute la Teremia Mare şi a cerut IPJ să se conformeze. “Nu s-a mai făcut nimic. Am înţeles că dosarul penal pe sustragere de sub sechestru ar fi ajuns la procurorii de acolo, însă nu am primit nicio comunicare, probabil că s-a aşteptat soluţia finală de la Galaţi. Noi avem de primit aceşti bani de la o persoană care nu ni-i va da, mai ales că va fi încarcerat, iar maşina noastră este în mod ilegal în proprietatea cuiva care, în aceste condiţii, o va dobândi probabil în mod legal”, ne-au declarat cei doi soţi din Focşani, proprietarii BMW-ului, care şi-au pierdut speranţa de a-şi mai recupera autoturismul. La Focşani, Macovei a fost obligat la plata sumei de  43.057, 59 lei către partea civilă Crăciun Diana Larisa, iar contractul cu care maşina a fost vândută a fost anulat. Dar maşina? (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.