Ultima oră

"Azilul de bătrâni s-a închis, acum avem o grădiniță!”

Serena Țenea
6 iul 2015 2080 vizualizări
„Phoenix-ul a întinerit!", a declarat Nicu Covaci la Focșani

Zilele Focșaniului s-au încheiat duminică seara cu o reprezentație a trupei Phoenix. Grupul a concertat timp de o oră pe scena amplasată în Piața Unirii, timp în care publicul a fost numeros și călduros. Spectacolul a fost întrerupt de o defecțiune tehnică la lumini și sunet, dar entuziasmul publicului i-a determinat pe artiști să continue chiar și fără lumini. Concertul a debutat cu faimoasa piesă Ciocârlia, iar la sfârșit artiștii au facut un „selfie” cu publicul focșănean.

Solistul Costin Adam spune despre publicul vrâncean că a fost „extraordinar”. “Numele Phoenix precede, avem un mesaj clar, bine determinat, cu care publicul reacționează, mai avem români și vom mai avea”, spune acesta. Despre tinerii trupei ne spune că „sunt la un nivel la care nu mulți muzicieni cu zeci de ani de experiență sunt”. „Avem noroc să-i fi cunoscut, sunt niște oameni superbi”, continuă Costin Adam.

Nicu Covaci, liderul trupei, mărturisește că publicul a fost „foarte înțelegător”, în legătură cu defecțiunea tehnică apărută în timpul concertului. „Atmosfera de pe scenă nu a fost cea care trebuie, nu au fost lumini, am cântat din rutină, dar nu poți să interpretezi ca lumea daca nu ai ce trebuie, însă publicul ne-a încurajat și ne-a dat forță”, ne spune acesta despre concertul din  Piața Unirii. Vorbește laudativ despre noua componentă a trupei: “Sunt mândru de noua formație. Azilul de bătrâni s-a închis, acum avem o grădiniță, Phoenix-ul a întinerit!”.

"Nu suntem de invidiat"

Nicu Covaci ne-a vorbit și despre evoluția îndelungată a trupei și despre eforturile de a rămâne pe scena muzicii românești: „Eforturile și sacrificiile sunt foarte mari, oamenii ne invidiază, dar nu suntem de invidiat, nimeni nu bănuiește” eforturile care se fac. „Noi am descoperit stilul etno datorită lui Ceaușescu care ne-a obligat să cântăm românește, am descoperit muzică precreștină, ritualuri și datini românești precreștine, din asta am făcut o sinteză. Mugur de fluier și Cantafabule sunt realizări extraordiare și discurile noi, după anii 90, sunt bune și coapte, dar totul a rămas pe acea linie.”, marturisește acesta, motivând astfel întinerirea echipei. Artistul adresează un mesaj de valoare publicului și anume “Să-și găsească șira spinării, să învețe să spună, nu, nu mai spuneți da la orice!”

Puțin despre Phoenix

Grupul a fost fondat la Timișoara în 1962 sub numele de „Sfinții” și se află în al 53-lea an de activitate.Trupa etno-rock a renăscut în anul 2014 și a lansat noul album „Vino, Țepeș!”. Liderul Nicu Covaci a adus în formație trei tineri talentați cu vârste fragede, doi chitariști de 18 și 12 ani, toboșar de 14 ani și un nou solist. Așadar, grupul este format în prezent din Nicu Covaci, fondator, la chitară și voce, Dzidek Marcinkiewicz la clape, Volker Vaessen la chitară, Costin Adam- vocalist, Marc Alexandru Țînț la chitară, Flavius Hosu la tobe și Andrei Cerbu la chitară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.