Ultima oră

Armata, pompierii şi jandarmii au mărşăluit în Piaţa Unirii pentru că „drapelul înseamnă onoare şi patrie”

Raluca Manolache
26 iun 2015 1458 vizualizări
După sfinţirea drapelului, acesta a fost ridicat pe catargul din faţa Prefecturii u evenimentul s-a finalizat cu defilarea militarilor, pompierilor şi jandarmilor

Militarii din Garnizoana Focşani au sărbătorit ieri  “Ziua Drapelului Naţional”. În colaborare cu administraţia locală şi judeţeană s-a organizat o ceremonie militară dedicată drapelului României în Piaţa Unirii din Focşani. După sfinţirea drapelului, tricolorul a fost ridicat pe catargul din faţa Prefecturii, în acordurile muzicii de fanfară. De la acest eveniment nu au lipsit nici focşănenii, care au dorit să vadă defilarea. Evenimentul s-a finalizat cu defilarea militarilor, pompierilor şi jandarmilor. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – albastru, galben şi roşu – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. Drapelul României este simbolul identităţii naţionale, întruchipează virtuţile şi valorile morale ale neamului. Nu au lipsit nici discursurile, la Ziua Drapelului: 

 Generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop, comandantul Garnizoanei Focşani: “Este un moment deosebit de important pentru noi toţi, cei care purtăm uniforma militară dar şi pentru societatea civilă. Cinstim astăzi drapelul României, drapel care este simbolul oricărei naţiuni alături de stemă, alături de imnul naţional. Sunt simbolurile care cuprind jertfa înaintaşilor noştri, curajul, devotamentul, tenacitatea celor care au pus umărul la crearea statului român. Trebuie să ne aplecăm cu pioşenie în faţa celor care s-au jertfit pentru acest lucru. Drapelul este un lucru sfânt pentru noi militarii, indiferent de culoarea ţinutei şi în acelaşi timp trebuie să fie un lucru sfânt şi pentru toţi cei care locuiesc pe acest pământ românesc. (...) Militarii, indiferent că s-au aflat în poligoanele de pe teritoriul naţional, în poligoanele din afara teritoriului naţional, dar mai ales în teatrele de operaţii din Balcani, Irak, Kuweit, Afganistan, au desfăşurat misiunile cu mândrie, cu curaj, făcând ca drapelul românesc să fluture mândru alături de celalalte drapele ale statelor participante la astfel de acţiuni. (...) Drapelul înseamnă totalitatea îndatoririlor, indiferent de locul unde ne desfăşurăm activitatea, totalitatea virtuţilor, în două cuvinte înseamnă onoare şi patrie”.

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu : “Istoria României stă sub semnul culorilor drapelului naţional devenite simbol naţional în prima zi a victorie Revoluţiei de la 1848, atunci când Guvernul de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a drapelului naţional. Atunci s-a stabilit ca tricolorul roşu, galben şi albastru (sic!) să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor şi să fie adevăratul simbol al libertăţii noastre. Iată de ce tricolorul este alături de imnul naţional cel mai de seamă însemn naţional. Datoria noastră este să îl preţuim la nivelul pe care îl merită căci el reprezintă cu adevărat ceea ce suntem astăzi. Suntem un popor cu o identitate solidă, iar drapelul este simbolul nostru cel mai de preţ”

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici: “România este ţara mea, România este ţara tuturor indiferent că trăim între graniţele acesteia sau oriunde în această lume. Şi pentru noi românii, ca pentru toate naţiile puternice, drapelul este semnul distinctiv cu care ne afirmăm identitatea. Sub semnul acestuia sportivii câştigă competiţii, elevii români câştigă medalii la olimpiadele internaţionale, iar militarii îl poartă în suflet în toate teatrele de operaţii”.  (Raluca MANOLACHE) 

10 elevi devin soldaţi în cadrul campaniei „Cercetaş pentru 3 zile”

Elevii vrânceni vor petrece trei zile alături de militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani, fiind selectaţi să participe la proiectul „Cercetaş pentru 3 zile”. Cei şapte băieţi şi cele trei fete se vor pregăti în perioada 30 iunie – 2 iulie alături de cei mai buni militari ai Brigăzii pentru a fi iniţiaţi în tainele cercetării. Proiectul se derulează în perioada în care subunităţile de cercetare ale structurilor Brigăzii 282 desfăşoară tabăra de instrucţie la apă, în zona satului Pădureni. (R.M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.