Ultima oră

Când puşcăriaşii se dau drept procurori DIICOT

Dan Chiriac
29 mar 2015 4134 vizualizări
Poliţiştii vrânceni spun că sunt pe urmele infractorilor care au încercat să păcălească 15 primari vrânceni, dar nu au reuşit decât să cumpere bunuri de 7.000 de lei de pe cardul edilului din Tănăsoaia

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate sunt pe urmele celor care au încercat săptămâna trecută să înşele 15 primari vrânceni, folosind o nouă metodă. Sub pretextul că se efectuează cercetări într-un dosar de clonare de carduri, indivizii le-au cerut primarilor din Odobeşti, Mărăşeşti, Tănăsoaia, Bogheşti, Garoafa, Vînători, Suraia, Milcovul, Popeşti, Ploscuţeni, Cîrligele, Negrileşti, Păuleşti şi Bordeşti date despre cardurile pe care le deţin. Cel mai păgubit dintre primari a fost edilul din Tănăsoaia, Romeo Vulpe, care a fost păcălit de escroci, potrivit unor surse judiciare. Acesta a furnizat date de pe cardul personal, iar autorii ar fi cumpărat online produse în valoare de 7.000 de lei, folosind cardul edilului social-democrat. Unele surse din rândul anchetatorilor spun că în biroul primarului din Tănăsoaia ar fi ajuns unul dintre escroci, care a prezentat o legitimaţie falsă de procuror DIICOT. Restul primarilor au înţeles la timp că sunt victimele unor escroci şi au anunţat poliţia despre cele întâmplate. Infractorii au profitat de teama edililor faţă de anchetele în lanţ ale DNA.

“Facem cercetări. Autorii nu sunt din judeţ"

Şeful structurii de Crimă Organizată, comisarul şef Costel Manea, ne-a spus că în acest caz se fac cercetări şi că până la identificarea autorilor nu ar mai fi decât un pas. Pista pe care merg anchetatorii este că cel care a sunat primarii recomandându-se ca fiind procuror de la DIICOT Vrancea este un deţinut. Deţinuţii cu mult tupeu acţionează în colaborare cu persoane aflate în libertate, care merg să ridice banii de la cei înşelaţi sau cumpără produse de la magazinele on-line. “Facem cercetări în acest caz. Suntem pe urmele celor care au comis această faptă, cel mai probabil nu sunt de la noi din judeţ”, ne-a spus comisarul şef Costel Manea, de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea. După cum se ştie, DIICOT este una dintre cele mai temute instituţii de combatere a criminalităţii organizate, aflată pe locul doi după DNA.  DIICOT a fost înfiinţat în 2004, în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate, frontaliere şi transfrontaliere. În atribuţiile sale intră infracţiuni precum traficul de droguri, spălare de bani, criminalitate organizată, trafic de persoane, etc. Oamenii legii spun că este posibil ca autorii să fi trecut printr-o anchetă a acestei structuri sau să aibă legătură cu persoane care ştiu cum funcţionează structura din cadrul Ministerului Public.

"Eu şi cu primarul de la Mărăşeşti am fost sunaţi de acest Bejan"

Edilii spun că au fost sunaţi chiar de Ziua Poliţiei de persoane care s-au recomandat a fi procurorul Constantin Rusu de la DIICOT Vrancea. Alţi edili spun că au fost căutaţi de o persoană care s-a recomandat procurorul Vasile Bejan, de la DIICOT. “M-au sunat mai întâi pe fix la primărie, apoi pe mobil. S-a recomandat a fi procurorul Vasile Bejan de la DIICOT. Eu şi cu primarul de la Mărăşeşti am fost sunaţi de acest Bejan, pe restul i-a sunat cel care s-a recomandat procurorul Rusu. Mie mi-a spus că duce o campanie preventivă pentru că nişte escroci încearcă să înşele primarii, prin clonarea de carduri. Mi-a cerut codurile de pe carduri, dar i-am spus că dacă este nevoie o să i le dau personal, a doua zi, când chipurile eram citat de la DIICOT. I-am transmis să ia legătura cu şeful de post, Vasile Mocanca. Ştia cum îl cheamă, semn că s-a informat înainte de a mă suna. Nu am vrut să-i dau codurile şi a insitat. I-am zis să mă lase în pace, că şi eu, când eram tânăr, făceam glume cu prietenii şi le spuneam că au câştigat la nu ştiu ce concurs. Dar erau simple glume. Am închis şi am sunat la DIICOT. S-a verificat şi nu am găsit niciun procuror Bejan, nici la noi, nici la structura de la Galaţi”, ne-a relatat Mihai Neaţă, primarul comunei Milcovul. Noua metodă folosită, cel mai probabil de persoane private de libertate, tinde să intre puternic pe “piaţă”, luând locul "metodei accidentul". (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3314 zile, 45 minute, 53 secunde
bun primar au votat aia daca e asa prost incat sa le dea codul de pe carduri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.