Ultima oră

Nu ai buletinul valid? Te poţi trezi cu poliţiştii locali la uşă

Raluca Manolache
25 mar 2015 4660 vizualizări
650 de persoane au fost înştiinţate că au documentele expirate

Ţi-a expirat buletinul şi nu ai mers la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor: poliţiştii locali îţi bat la uşă. Aceasta pentru că poliţiştii locali, care se află în subordinea Primăriei Focşani, au sarcina de a-i înştiinţa pe focşănenii care nu au documentele puse la punct că trebuie să intre în legalitate. “Pe parcursul anului 2014 au fost efectuate un număr de 225 verificări la solicitarea Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi au fost date un număr de 650 înştiinţări pe raza municipiului Focşani, avându-se în vedere punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate şi a minorilor cu vârsta de peste 14 ani care nu aveau acte de identitate. Au fost efectuate verificări la domiciliu la solicitarea Judecătoriei municipiului Focşani  şi au fost amprentate un număr de 10 persoane la Inspectoratul de Poliţie Judeţean – serviciul criminalistic. În perioada de referinţă au fost verificate, legitimate un număr de 700 persoane de pe raza municipiului Focşani şi au fost verificaţi titularii contractului/numărul de persoane care locuiesc în blocurile 10A, 10B, 10C, 10D de pe strada Căpitan Creţu Florin”, detaliază poliţiştii locali în raportul de activitate pe anul 2014. Focşănenii care se află în această situaţie trebuie să ştie că documentele obligatorii pentru obţinerea unei cărţi de identitate, indiferent de motivul pentru care se eliberează, sunt: cererea pentru eliberarea actului de identitate, certificatul de naştere al solicitantului şi ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei, timbru fiscal în valoare de 5 lei sau documentul cu care face dovada achitării, în condiţiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru. Pe lângă aceste documente pot fi necesare şi alte documente, în funcţie de motivul pentru care se solicită eliberarea cărţii de identitate, precum şi de starea civilă a solicitantului. Termenul de valabilitate al cărţii de identitate este de 4 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani; 7 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani; 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani şi permanent după împlinirea vârstei de 55 ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.