Ultima oră

Lecţii de degustare de vinuri la “Bachus 2014”

Ziarul de Vrancea
24 oct 2014 1639 vizualizări
Ştiaţi că durerile de cap după o “băută” de o noapte se datorează în principal nivelului de zahăr din vinul pe care l-aţi consumat? Sau că un vin Chardonnay merge cu un peşte slab sau un desert din foetaj, iar vinul Cabernet Sauvignon poate fi asociat foarte bine unui muşchi de vită?

Sau de ce este important paharul pentru a putea savura un vin bun? Aceste informaţii şi multe altele le puteţi afla la “Bachus 2014”, unde pasionaţii de vin au ocazia să se întâlnească cu somelieri cunoscuţi, care îi vor învăţa cum se degustă un vin şi cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri. Lecţiile de degustare se desfăşoară astăzi şi mâine, între orele 13.00 -14.00 şi 15.00-16.00, la Muzeul Trepte de Istorie din Piaţa Unirii. Lecţiile sunt gratuite şi sunt organizate de Consiliul Judeţean în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România. Deşi în România vinul are o tradiţie de peste 2.000 de ani, piaţa românească este departe de a se ridica la standardele europene în ceea ce priveşte figura de sommelier, persoană responsabilă cu administrarea şi servirea vinurilor, este de părere István Péntek, sommelier de profesie. Pe de o parte din pricina proprietarilor de restaurant, care consideră că “le ştiu pe toate” şi pe de altă parte din cauza atitudinii clienţilor români, care sunt dispuşi foarte greu să accepte o părere avizată în privinţa vinurilor. Cu toate aceastea, maestrul somelier este de părere că asocierea perfectă a vinului este cea care place şi că rolul unui sommelier este acela de a recomanda, nu de a încerca să convingă clientul. (Dana LEPADATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.