Reţeta zilei: Roşii umplute cu mozzarella şi busuioc
Aceste legume furnizează nutrienţi esenţiali pentru organism. Rosiile sunt extrem de benefice în timpul verii, întrucat protejează pielea de agresiunile razelor ultraviolete. O porţie de roşie coaptă şi proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu. Roşiile conţin în mod natural cantităţi reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase şi al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului lipidelor în sange. Dacă v-am convins să consumaţi roşii, vă prezentăm în cele ce urmează o reţetă simplă de vară, ideală pentru picnic sau pentru o gustăre rapidă.
Ingrediente:
- 400g mozzarella tăiată în cubuleţe mici
- 6 roşii medii
- 1 lingură muştar
- 1 lingură oţet
- 2 linguri suc de lămaie
- 120ml ulei de măsline
- 1 legătură busuioc
Metoda de preparare: Pregăteşte vinegreta: amestecă frunzele de la legătura de busuioc cu uleiul, sucul de lămaie, oţetul şi muştarul într-un blender. Condimentează cu sare şi piper, acoperă şi pune la rece. Pregăteşte roşiile: crestează cu un X roşiile în partea opusă codiţei. Scufundă roşiile timp de 30 de secunde într-o oală cu apă clocotind. Scoate-le pe o farfurie şi curăţă-le de coajă, lăsand codiţa intactă. Taie un capac la baza roşiei şi scobeşte interiorul roşiilor. Amestecă mozzarella tăiată cubuleţe cu busuiocul tocat şi umple cu ele roşiile curăţate. Pune la rece.
Pentru servire: Întoarce fiecare roşie pe o farfurie şi serveşte cu vinegreta de busuioc pusă într-un pahar mic.
Sursa: www. factorystory.ro