Ultima oră

Reţeta zilei: Roşii umplute cu mozzarella şi busuioc

Ziarul de Vrancea
19 aug 2014 847 vizualizări
Roşiile sunt originare din America de Sud şi sunt cultivate pe continentul european de sute de ani pentru gustul lor dulce, dar şi pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătăţii.

Aceste legume furnizează nutrienţi esenţiali pentru organism. Rosiile sunt extrem de benefice în timpul verii, întrucat protejează pielea de agresiunile razelor ultraviolete. O porţie de roşie coaptă şi proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu. Roşiile conţin în mod natural cantităţi reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase şi al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului lipidelor în sange. Dacă v-am convins să consumaţi roşii, vă prezentăm în cele ce urmează o reţetă simplă de vară, ideală pentru picnic sau pentru o gustăre rapidă.

Ingrediente:
-    400g mozzarella tăiată în cubuleţe mici
-    6 roşii medii
-    1 lingură muştar
-    1 lingură oţet
-    2 linguri suc de lămaie
-    120ml ulei de măsline
-    1 legătură busuioc 
Metoda de preparare: Pregăteşte vinegreta: amestecă frunzele de la legătura de busuioc cu uleiul, sucul de lămaie, oţetul şi muştarul într-un blender. Condimentează cu sare şi piper, acoperă şi pune la rece. Pregăteşte roşiile: crestează cu un X roşiile în partea opusă codiţei. Scufundă roşiile timp de 30 de secunde într-o oală cu apă clocotind. Scoate-le pe o farfurie şi curăţă-le de coajă, lăsand codiţa intactă. Taie un capac la baza roşiei şi scobeşte interiorul roşiilor. Amestecă mozzarella tăiată cubuleţe cu busuiocul tocat şi umple cu ele roşiile curăţate. Pune la rece.
Pentru servire: Întoarce fiecare roşie pe o farfurie şi serveşte cu vinegreta de busuioc pusă într-un pahar mic.
Sursa: www. factorystory.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.