Ultima oră

Escrocii prin metoda “accidentul” dau greş pe bandă rulantă

Dan Chiriac
9 ian 2014 2470 vizualizări
O femeie din Vulturu a fost contactată pentru a da bani pentru rezolvarea unui fals accident în care ar fi fost implicat fiul său u aceasta nu a picat în plasa escrocilor şi i-a telefonat copilului

O femeie din comuna Vulturu a dejucat tentativa unor escroci de a o înşela prin metoda “Accidentul”. Modalitatea de acţiune a devenit foarte cunoscută în ultima perioadă, după o amplă campanie de presă şi acţiuni preventive ale poliţiei, astfel încat nu prea mai prinde. Este a doua oară într-o lună cand escrocii dau greş în acest mod. Astfel, miercuri seara, o femeie din Vulturu, Frăsina Nedelcu, a fost apelată de un necunoscut pe telefonul mobil, care i-a comunicat că fiul său a fost implicat într-un accident rutier. În schimbul rezolvării iniţiale a cazului, apelantul a cerut două cartele telefonice în valoare de 10 euro fiecare, precizand că îi sunt necesare pentru a vorbi la telefon cu persoane care ar putea rezolva cazul. “Poliţiştii din Măicăneşti au fost sesizaţi de N. Nicu Mihăiţă că mama sa, N. Frăsina din comuna Vulturu, a fost sunată de o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul acesteia şi i-a relatat că a fost implicat într-un accident rutier, solicitându-i să îi trimită două cartele reîncărcabile a câte 10 euro fiecare. Femeia nu a dat curs solicitării, întrucât şi-a dat seama că poate fi victima unei înşelăciuni. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune”, spune inspectorul principal Bogdan Toader, de la biroul de presă al poliţiei vrancene. Femeia şi-a dat seama că este victima unor escroci şi a pus mana pe telefon. Şi-a sunat fiul, care i-a confirmat că totul este o înşelăciune. Apoi, fiul femeii a decis să meargă la postul de poliţie să facă reclamaţie. Poliţiştii fac cercetări în prezent în speranţa că vor da de urma escrocului.

Escrocii sună din penitenciare

În urmă cu mai puţin de o lună, un bătran din Tătăranu a fost ţinta unor escroci care au încercat să-l păcălească prin metoda “Accidentul”. Numai că cel păcălit a fost în cele din urmă escrocul, care a ajuns pe mana poliţiei, după ce bărbatul s-a prins că este vorba de o ţeapă. Bătranul a acceptat să se întalnească cu presupusul avocat, dar totodată a mers la poliţie unde a cerut sprijin. Bătranul s-a întalnit cu escrocul pentru a-i înmana banii, dar acesta a fost reţinut imediat de oamenii legii. Autorul, George Forţu, se află şi în prezent în arest. În 2013, infracţiunile de înşelăciune prin modul de operare „telefonie mobilă – accidentul” au căpătat amploare, tinzând să devină un fenomen. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autorii acestor infracţiuni sunt în mare majoritate persoane private de libertate aflate în stare de deţinere în penitenciare din ţară, cu precădere din Peniteciarul Galaţi. Autorii acţionează în complicitate cu persoane aflate în stare de libertate care ridică sumele de bani expediate de părţile vătămate. La începutul lunii decembrie, o focşăneancă a fost reţinută de poliţişti în timp ce ridica bani de la un oficiu poştal, trimişi de o femeie înşelată prin această metodă. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.