Sport

Protest al suporterilor echipei de handbal CSM Focsani 2007

Ziarul de Vrancea
29 mar 2023 2757 vizualizări

Ca urmare a campaniei de denigrare din ultimele zile pornită de postul Pro Arena, împotriva suporterilor echipei de handbal CSM Focșani 2007, dar și impotriva echipei pe care o susținem, de Liga Națională, noi, suporterii focșăneni, solicităm trustului Pro, în mod public, dreptul la replică. În același timp solicităm retractarea publică a tuturor cuvintelor jignitoare și defaimătoare adresate nouă, suporterilor, dar și echipei pe care o susținem. Nu putem tolera atacurile virulente, neadevărate și total nejustificate, apelativele folosite în mod repetat la adresa noastră, în timpul ultimelor două partide transmise în direct de postul pomenit anterior, mai exact partidele CSM Focsani 2007- CSU Suceava și CSA Steaua București - CSM Focșani 2007, dar și în articolul apărut în data de 18 martie 2023, pe site-ul sport.ro și semnat de Ana - Maria Popescu.

Total împotriva deontologiei jurnalistice, care i-ar fi obligat, în mod normal, la imparțialitate, dar pe care au călcat-o în picioare, comentatorii partidelor, Adrian Costeiu și Dan Marinache, au lansat de nenumărate ori jigniri la adresa suporterilor focșăneni, numindu-ne huligani, sau ca având un comportament “grobian”, din cauza căruia handbalul românesc, cred ei, nu va putea evolua niciodată...„un adevarat jaf la Focșani și nu mi-e frică de cuvinte, știu ce spun, i-au furat pe suceveni…”, a continuat Adrian Costeiu cu acuzele. Acestea sunt doar câteva dintre atacurile furibunde lansate către noi. Mai mult decât atât, tirada acelorași vorbitori, ajunși vremelnic în fața unor microfoane, a continuat acuzând echipa pe care noi o susținem de jocuri de culise, de practici incorecte, încercând să inducă, eroanat, ideea că locul din clasament al echipei noastre este unul mincinos, nemeritat, nemuncit, obținut nu pe teren, ci în afara acestuia: “…așa au câștigat mereu pe teren propriu cei de la Focșani”, a mai acuzat Costeiu.

Am constatat cu stupoare că alți antrenori sar la bătaie în timpul partidelor de handbal, trebuind să fie calmați de proprii jucători pentru a nu asista la o adevărată luptă, ca de stradă, dar nimic din toate acestea nu a fost și nu este “grobian” nu este “halucinant”, ca să-i cităm pe cei doi. Nu doar că scandările suporterilor focșăneni nu sunt grobiene, acestea fiind reacții fără vreo urmă de huliganism și venite ca răspuns la o manieră de arbitraj care a dus la inflamarea spiritelor. Vrem doar să le spunem acestor comentatori, apăruți peste noapte, de nicăieri, că în vreme ce ei comentau despre fotbal, până de curând,noi, suporterii focșăneni, ne însoțeam echipa în deplasări, așa cum o facem de ani de zile, în mai toate sălile de sport din România, de unde, de fiecare dată, am plecat fiind apreciați de toată lumea, tocmai pentru că întotdeauna am dat dovadă de fair-play, demonstrând că suntem civilizați, că apreciem și cunoaștem foarte bine această disciplină sportivă și că avem tăria să recunoaștem atunci când adversarii noștri sunt mai buni. De ce oare doar Pro Arena vede „ciuma” la Focșani ? Ne întrebăm ce și cine îi mână atât de înverșunat în această luptă? La Focșani toate partidele de handbal se joacă cu sala plină, într-o atmosferă frumoasă, poate cea mai frumoasă din țară. Promitem și asigurăm pe toată lumea că nu ne vom da niciodată la o parte și că vom continua să ne încurajăm echipa favorită în cel mai civilizat mod cu putință, ca și până acum, până la capăt.

În final, solicităm postului tv Pro Arena și comentatorilor Adrian Costeiu și Dan Marinache ca, pentru prejudiciul de imagine pe care considerăm că ni l-au adus prin afirmațiile lor, până în momentul în care vor putea să aducă dovezile absolut necesare și obligatorii pentru cele afirmate în mod repetat, să-și retragă în mod public toate acuzele lansate asupra echipei noastre și asupra noastră, a suporterilor, în mod public. În cazul în care solicitările noastre vor fi ignorate, suntem hotărâți să sesizăm instituțiile abilitate ale statului.

Suporterii CSM Focsani 2007, ”Familia de la sală”

Focșani, 29 martie 2023


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.