Sport

Halep și Cahill fac prăpăd la Melbourne

Ziarul de Vrancea
8 ian 2022 724 vizualizări

Simona a câștigat primul turneu din capitala statului Victoria, iar noua elevă a lui Darren, pe cel de-al doilea

Simona Halep a câștigat al 23-lea turneu din cariera sa, primul după septembrie 2020, când a obținut victoria în competiția de la „Foro Italico” din Roma. În finala turneului Melbourne Summer Set 1 (150 WTA) Simona a dispus, clar, scor 6-2, 6-3 de rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA). Aceasta s-a calificat în finală beneficiind de retragerea principalei favorite, japoneza Naomi Osaka. Simona a făcut un meci foarte bun, dictând ritmul mai mereu,cu excepția începuturilor de seturi. Partida s-a încheiat în 74 de minute. În semifinala de sâmbătă, românca a învins-o la fel de ușor, scor 6-3, 6-2 pe chinezoaia Zheng Qinwen (126 WTA).Imediat după calificarea în finală, Simona a anunțat că a decis, împreună cu antrenorul ei, Daniel Dobre, să renunțe la turneul de la Sydney de săptămâna viitoare, pentru a nu forța înainte de Australian Open, turneu de Grand Slam care va începe pe 17 ianuarie. Prin succesul de la Melbourne, Simona și-a asigurat o ascensiune de cinci locuri în clasamentul WTA, urmând a se situa,începân de astăzi pe locul XV.

* România a avut o semifinalistă și în celălalt turneu,Melbourne Summer Set 2. Irina Begu și jucătoarea sârbă, Nina Stojanovic, au pierdut în penultimul act în fața cuplului Bernarda Pera / Katerina Siniakova (SUA / Cehia,nr. 2), scor 7-6, 1-6, 5-10, echipă care a câștigat și finala cu perechea Tereza Martincova / Mayal Sherif (Cehia/Egipt), scor 6-2, 6-7, 10-5. La simplu, victoria a revenit americancei de 20 de ani, Amanda Anisimova (78 WTA), cea care le eliminase pe Sorana Cîrstea și Irina Begu. Amanda a câștigat finala cu Aliaksandra Sasnovici (107 WTA, Belarus) scor 7-5, 1-6 6-4. Amanda, care de la acest turneu este pregătită de Darren Cahill (fostul antrenor al Simonei Halep). suferit o accidentare la coapsa stângă, la scorul de 7-5, 0-4. Ea a câștigat game-ul al cincilea din setul secund și a cerut imediat time-out medical. Anisimova a pierdut apoi cinci jocuri consecutive și se părea că va rata trofeul. Însă de la 0-3 în setul decisiv, ea a reușit să câștige șase din următoarele șapte jocuri și să se impună după două ore și nouă minute.

* Astăzi, încep la Melbourne calificările pentru Australian Open. Adversarele sportivelor române în primul tur: Mihaela Buzărnescu (122 WTA) – Ysaline Bonaventure (Belgia, 238); Irina Bara (138) – Mariam Bolkvadze (Georgia, 176); Alexandra Ignatik (208) – Katharina Gerlach (Germania, 228); Irina Fetecău (211) –Martina Trevisan (Italia, 112): Gabriela Lee (218) – Kamilla Rahimova (Rusia, 120); Cristina Dinu (256) – Cristina Burcsa (Spania,161).Pe tabloul principal al turneului de Grand Slam figurează Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Negu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse

* Liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, a câștigat, ieri, finala turneului de categorie WTA 500 de la Adelaide. Ea a întrecut-o, în ultimul act, cu scorul de 6-3, 6-2, pe Elena Rîbakina (14 WTA). În semifinale, Barty a învins-o cu 6-2, 6-4 pe poloneza Iga Swiatek (9WTA), iar Rîbakina (14 WTA) a dispus cu 6-4,6-3 de japoneza Misaki Doi (105).

*Două românce sunt înscrise la turneul WTA 500 de la Sydney, din această săptămână. Gabriela Ruse (87 WTA) a trecut în primul tur de calificări, scor 6-3,6-0 de australiana cu wild card, Alexandra Osborne (772 WTA). Pentru a ajunge pe tabloul principal, Gabriela va trebui să treacă, astăzi, de franțuzoaica Fiona Ferro (107). Acolo este înscrisă direct Jaqueline Cristian (71) care joacă în primul tur cu australianca Priscilla Horn (263). Însă dacă o bate pe Priscilla, pe Jaqueline o așteaptă nimeni alta decât Ashleigh Barty.

.................

*Finale ATP: Rafael Nadal (Spania, 6 ATP) – Maxime Cressy (SUA, 112) 7-6, 6-3 la Melbourne; Gaël Monfils (Franța, 21) – Karen Hacianov (Rusia,29) 6-4, 6-4 la Adelaide.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.