Sport

Echipa a de handbal masculin CSM II Focșani 2007 a pierdut meciul din prima etapă a diviziei A disputat la Bacău

Ziarul de Vrancea
20 sep 2021 1237 vizualizări

În prima etapă a diviziei A , seria1 la handbal masculin CSM II Bacău-CSM II Focșani 2007:21-19(11-10)

CSM II Bacău – CSM II Focșani 2007: 21-19 (11-10) Arbitri: Ionuț Bîrgăuan / Marcel Nicolaevici

CSM II Bacău : Freiwald 1 gol, Uricaru – Andrei 7, Doagă 3, Păunică 2, Brăescu 2, Dârlău 2, Cojocaru 2, Ichim 1, Bălăceanu 1. Antrenor: Adi Brezan.

CSM II Focșani 2007: Rusu, Nichitelea – Cozorici 5, Toboșaru 5, Gheorghiță 2, Giurgiuveanu 2, Boghian 1, Burcezan 1, Nuțu 1, Gramatic 1, Pușcașu 1, E. Duțulescu, C. Duțulescu. Antrenori: Mădălin Țuțu, Viorel Ciubotaru.

Reamintim că Federația Română de Handbal( FRH) a introdus din sezonul 2021/22 obligativitatea ca echipele din Liga Națională Masculină de Handbal (LNMH sau Liga Zimbrilor) să aibă și echipa a doua care să participe în campionatul Diviziei A, alături de echipele centrelor de excelență și de celelalte echipe cu drept de promovare. Prin urmare, cele 14 echipe secunde ale formațiilor din Liga Națională Masculină de Handbal (LNMH sau Liga Zimbrilor) vor participa în sezonul  2021/22 în campionatul Diviziei A.

Vor fi 4 serii în Divizia A de handbal masculin, iar după disputarea unui tur și a unui retur, competitoarele vor fi reîmpărțite. Primele 2/3 clasate din serii vor forma play-off-ul pentru promovare, adică o serie de 8 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur, urmând ca primele două clasate să promoveze direct, iar locurile 3 și 4 să meargă la baraj. Echipele fără drept de promovare vor fi împărțite în două serii geografice și vor juca play-off-ul pentru tineret, tur-retur fiecare cu fiecare, la final fiind programate jocuri de clasament (locurile 1 din fiecare grupă, locurile 2, etc.) în două manșe. Liga Zimbrilor se va disputa doar cu sezonul regulat, tur și retur.

Echipa a doua a unei echipe de ligă trebuie să aibă în componență minim 4 jucători seniori U25 dintre care minim 2 jucători seniori U21, minim 2 dintre cei 4 în teren în permanență. Cu sancțiunea: abatere 1: amendă; abatere 2: amendă dublă; abatere 3: depunctare 1 punct la liga națională.

Ca alternativă la regulile U21 de la Liga Națională Masculin: echipa a doua trebuie să aibă în componență minim 8 jucători seniori U25, dintre care minim 4 jucători seniori U21, 4 dintre cei 8 în permanență în teren). În cazul nerespectării, regulile U-21 stau în picioare la LNM, dar rămâne obligativitatea celor minim 4 jucători seniori U25, dintre care minim 2 jucători seniori U21, minim 2 dintre cei 4 în teren în permanență.

Conform informațiilor care apar pe site-ul frh.ro echipa a doua de handbal masculin a CSM Focșani 2007 face parte din seria 1 

CSM Focșani 2007 a reușit în ultimul moment să înscrie echipa II de handbal  în campionatul diviziei A  în condițiile unei lipse acute de finanțare  făcută publică de primarul municipiului Cristi Valentin Misăilă, atât în carul unei conferințe de presă susținută pe 10 septembrie 2021, cât și în timpul recentei ședinței extraordinare a Consiliului Local din 16 septembrie 2021.

În fapt s-au semnat noi contracte pentru jucătorii echipei a II-a CSM Focșani 2007 la handbal masculin fără a a se avea în bugetul clubului finanșarea asigurată intoducându-se prevederea de mai jos

Deoarece vechiul director al CSM Focșani 2007, profesorul/ antrenor de judă Stănică Grosu refuza să semneze noile contracte, cu mențiunea de mai sus, acesta a demisonat și în locul său a fost numit Profesorul/antrenor de atletism Marius Batog.Noul director a semnat în ultima zi, -vineri 17 septembrie 2021-  contractele pentru echipa a II-a de handbal masculin CSM Focșani 2007, când respectivele documente mai putea fi depuse la FRH


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.