Politică

Una din minunile politice locale ale anului 2020 s-a produs vineri 22 mai la Focșani

Ziarul de Vrancea
22 mai 2020 3237 vizualizări

Primarul PSD al municipiului Focșani se declară, într-o postare activată pe contul de facebook Primăria Municipiului Focșani, mulțumit și mândru de verdictul Corpul de Control al Ministerului condus de liberalul vrâncean Ion Ștefan. Cei doi se află într-o dispută politică neîntreruptă, încă de la alegerile locale din 2016, când au fost candidați pentru același post.

Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice: ”Nu s-au constatat neconformități privind lucrările executate de Primăria Municipiului Focșani”

Vineri, 22 mai 2020, echipa de control a Serviciului Corp Control din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a verificat stadiul fizic al lucrărilor executate în cadrul obiectivului de investiții “Modernizare și reabilitare Drumuri locale în intravilanul Municipiului Focșani”.


Practic, este vorba de cele 28 de străzi pe care Primăria Municipiului Focșani le modernizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), finanțarea de la bugetul de stat fiind în valoare de 9.446.483 lei, iar de la bugetul local 4.920.671,36 lei.

În urma verificării documentelor și a vizitei din teren, procesul verbal încheiat arată faptul că „nu s-au constatat neconformități privind lucrările executate și solicitate spre decontare” la Primăria Municipiului Focșani.

Text informații:Primăria Municipiului Focșani

Reamintim că până să se ajungă la postarea lui Misăilă de vineri, 22 mai 2020, în care acesta face public cu mândrie că „nu s-au constatat neconformități privind lucrările executate și solicitate spre decontare”, între ministrul Ion Ștefan și primarul Cristi Misăilă s-au derulat mai multe episoade presărate cu acuzații publice contondente, după ce Ministerul Lucrărilor Publice a refuzat să deconteze o parte din lucrări, pe motiv că sunt probleme în privința modului în care au fost executate. În 2019, în urma unui control al Corpului de control, ministerul a refuzat decontarea a două solicitări, pentru facturi în valoare de 3,3 milioane lei. Deși primarul Misăilă a negat permanent constatările din teren, precum și legalitatea Corpului de control, ministrul Ion Ștefan i-a comunicat că decontările se vor face atunci când deficiențele constatate vor fi eliminate după refacerea lucrărilor.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.