Educație

CJE Vrancea acuză lipsa de interes, a instituțiilor statului din județ pe problematica învățământului românesc pe timp de pandemie

Ziarul de Vrancea
10 ian 2022 1329 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Consiliului Județean al Elevilor Vrancea reclamă lipsa de interes, drept o caracteristica dominantă a instituțiilor statului din județ după o  dezbatere organizată pe subiectul propunerilor Consiliului Național al Elevilor asupra învățământului românesc pe timp de pandemie.

De aproape doi ani de zile, întreaga lume s-a confruntat cu pandemia și fiecare stat a fost nevoit să se adapteze, să acționez eastfel încât să se revină la normalitatea de dinainte. Evident, unele țări au acționat rapid, eficient, iar altele au luat măsuri peste măsuri care s-au dovedit ineficiente.

Deși pandemia devine deja un subiect cotidian, fiind obișnuiți cu ea de prea mult timp, statul românesc nu a reușit încă să se plieze pe noul mod de viață, această neadaptare vizând viitorul ei – elevii. De prea multeori, elevii au trebuit să se adapteze unor măsuri luate peste noapte. Au aflat, de la o zi la alta, că vor merge la școală sau, din contră, că va trebui să participe la orele de curs din propria cameră. Au simțit pe pielea lor că tehnologia este doar un instrument complementar educației, nu un înlocuitor al ei, profesorii întâmpinând aceleași dificultăți, neavând pregătirea necesară pentru a profesa în învățământul online.

Dat fiind că opinia elevilor nu e luată în considerare, Consiliul Național al Elevilor a lansat petiția “Nu mai jucați ping-pong cu educația” (revendicările le puteți găsi aici:https://consiliulelevilor.ro/nu-mai-jucati-ping-pong-cu-educatia-din-romania/ )și Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a invitat reprezentanți ai instituțiilor vrâncene și ai societăților civile din județ, pentru a dezbate propunerile Consiliului Național al Elevilor asupra învățământului românesc pe timp de pandemie.

După câteva minute situația a început să se contureze, observându-se reala problemă a statului, cât și a organizării învățământului, participanții nedeschizându-și camera, uitând să anunțe că au înlocuitori, nearătând vreun interes real asupra subiectului și ieșind de numeroase ori folosind ca scuză faptul că au fost chemați la diverse ședințe. Dezbaterea și-a pierdut sensul original, reprezentanta CJE Vrancea fiind singura ce antrena discuția. Deși în invitația trimisă era menționat clar că întregul meet va fi o dezbatere, mai-marii membrii ai CJ Vrancea și Primăriei ori nu știu înțelesul de bază al cuvintelor, ori au ales indiferența. După diverse scuze că nu pot da un răspuns în format oficial, CJE VN asigurându-i că întregul meet are ca scop acumularea de opinii și idei ai oamenilor din domeniu, ci nu o formulare oficială a unei instituții, prezenții dezbaterii au recunoscut că nu sunt informați de domeniu și nu știu ce să zică, venind cu solicitarea trimiterii unei adrese în care să le cerem părerea, astfel dezbaterea pierzându-și scopul

CJE VN a lansat invitația cu o săptămână în avans, reprezentanții elevilor așteptând cu nerăbdare schimbul de opinii, vrând să știe că sunt ascultați, rămânând însă cu un gust amar. Nepăsarea stă la baza conducerii, făcând întreaga structură șubredă-gata să clacheze. E nevoie de un apel la conștientizarea faptului că vocile elevilor vrânceni sunt importante ș imerită ascultate și că, odată cu ocuparea unei funcții într-o instituție publică, trebuie să alegem să nu fim pionii indiferenței.

  “Am ajuns să cred cu tărie că principala problemă a celor care ajung în funcții de conducere e dezinformarea, dezinteresul și superficialitatea. Eu am așteptat un dialog deschis cu oameni care reprezintă o instituție (și nu degeaba) și m-am lovit de “vă rog să ne trimiteți pe e-mail o adresă și vă vom trimite răspunsul nostru”, de “nu știu, nu sunt pus/ă întemă”. Nu consider demne astfel de răspunsuri din partea celor care au putere decizională în județ și sper ca, în viitor, atitudinea decidenților să fie alta.” declară Mihaela Ichim, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.